Volkswagen Golf Variant R, hurtig familiebil

Kontakt: Volkswagen Golf Variant R, velkendte hurtigeKontakt: Volkswagen Golf Variant R, velkendte hurtigeKontakt: Volkswagen Golf Variant R, velkendte hurtigeKontakt: Volkswagen Golf Variant R, velkendte hurtige

Ved at kombinere motorer, finish og varianter, Volkswagen Spanien byder på tredive versioner af Golf Variant krop. Den seneste, Campero Alltrack, Den ledsages af GTD Variant og variant R. I tilfælde af GTD, som kombinerer betydelig præstation og brændstoføkonomi en 184 hk TDI motor med amplituden af ​​den velkendte krop, der er en ubestridelig strejf af sportslighed. men Variant prestacional meget er naturligvis Golf R (€ 44.250 Grundlæggende forfremmelse), Til en unik kombination nyde ekstrem kørsel en 'van'.

motoren 2,0 TSI 300 hk, udstyret med turbo og to typer brændstofindsprøjtning (Direkte og indirekte), og VW er kendt (og Audi), og det er et mirakel af teknik hvordan det kombinerer høj effekt med bearbejdelighed, og selv Det giver brændstofforbrug mere end acceptabel når den kører i moderate mængder. Transmissionen udføres ved integralet 4MOTION centrale Haldex kobling og, i tilfælde af Variant R, dispenserer fra manuel gearkasse, krammede den behagelige automatiske DSG (også betjenes manuelt) 6 relationer.

Udstyret med en indretning meget vellykket, herunder farverige hjul 18 "firedobbelt udstødning stikkontakt med bageste diffusor og specifik spoiler, Variant R har en god funktionel udstyr, med bi-xenon, sportssæder, enhed 'anti-understyring' XDS + og meget hurtige aktive styre- DAS . Selvom den drivende funktionsvælger har 'Race' program, afprøvet dæmpning DCC er valgfrit (€ 1.010), hvilket er en smule inkonsekvent. I virkeligheden, i tilstanden 'Race', takket være DCC, roll-kontrol (også mindre komfort bacheo), der konverterer den dynamiske holdning R meget godt i storslået, når en meget hurtig kørsel praktiseres kan ses. den Variant øge sin vægt ca. 60 kg til ca. 3/5 døre R, koncentreret i den bageste, men justeringen af ​​suspensionen gør dette (ja Det afspejler sig i forbruget og godkendt den næste tranche i VRT) Kun rigtig mærke med stopur i hånden, fordi opfattelsen er stadig for ekstrem smidighed og køreglæde.

Golf R havde allerede vist sin imponerende flot stil, sporty præstationer og køreglæde, og nu denne brede og funktionelle krop giver en ny drejning, der gør det til et unikt produkt af sin art.

teknisk data

VW Golf Variant R

Motor og transmission

motor

4 cyl. online, tværgående foran

Slagvolumen og dimensioner

1.984 cm3 - 82,5 x 92,8 mm

fordeling

To overliggende knastaksler. 4 val./cil.

fodring

direkte og indirekte brændstofindsprøjtning, turbo og varmeveksler

kompression

9,6: 1

maksimal effekt

300 hk EØF på 5.500 / 6.200 rpm

maksimalt drejningsmoment

38,7 mkg på 1.800 omdr./min EØF

transmission

firehjulstræk. Automatisk DSG 6

Chassis og karrosseri

Susp. føre

McPherson med lavere wishbone

Susp. bagtil

multilink

forbremser

ventilerede skive 340 mm

bagbremser

310 mm skive

adresse

Elektrohydraulisk - 2 omgange af hjulet

dæk

225/40 R18 - 235/35 R19 OPC.

Largoxanchoxalto

460 x 180 x 147 cm

Battle og ruter

154/152 og 263 cm

vejer

1.574 kg

kam indbetaling.

55 liter

bagagerum

587 l

OFFICIELLE AFKAST

Maks.

250 km / t

Acel. 0-100 km / t

5,1s

blandet forbrug

7,0 l / 100 km

CO2

164 g / km