Test: S3 Sportback S Tronic Audi, styret missil

Test: S3 Sportback S Tronic AudiTest: S3 Sportback S Tronic AudiTest: S3 Sportback S Tronic AudiTest: S3 Sportback S Tronic Audi

Der er to former for sport: at du kræver at køre med en jernhånd, og at der som altid Audi S3, ledes i stedet med fløjlshandsker. "Enkel og meget hurtig, S3 tilgive næsten alt. Heller hans kraftfulde nye turbo motor sætter genere rammen, og hverken larmer eller skinger eller ubehageligt. " Beskrivelsen, nysgerrigt, er ikke ny. Er 1999, da testes i MOTORVEJ den Først Audi S3, der husker som gul, for hans 1.8 20VT motor (Første med 210 hk, derefter 225) og hjulet drevet af Haldex taget Audi TT. Hvordan gik han.

I dag, 15 år senere, jeg kan dog fortsætte med at bruge det endnu mere eftertrykkeligt punkt for punkt. Og den nye Audi S3 er i dag gennemført endnu nemmere ... men med 90 hk mere magt, næsten 100 kg af overvægt og bliver op til 40 procent hurtigere. Hvad effektivitet! ... selv om vi taler også en sports måske mere kedelig og mindre nerve. Det er rigtigt, at der mellem dem, var en anden tidligere Audi S3, men selv ham og hans motor og 265 hk 2,0 TFSI, i dag fejer dem denne nye generation i ren ydeevne og effektivitet. i dag, Audi S3 Dette kunne næsten tage fejl selv med en RS3... hvis det ikke var fordi han er allerede på vej til slutningen af ​​året, formentlig med 5-cylindret turbo med omkring 360 hk. Og han vil overvinde igen alle rekorder.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43135-5370ca02215c3.jpg

¿Rocket eller missil?

I mellemtiden er det Audi S3 som tid tager vidnet A3 Santander, og gør det som altid diskret (jeg husker stadig dem, der kun har set en klassisk familie på den legendariske Audi RS2) og forståelse sportsånd altid under et prisme af sikkerhed og effekt: Den ene, der bevæger sig væk fra den slags sport, der er førende BMW og defineret som raketter (godt sjovere kastet nå deres mål, men de er vanskelige at styre ved ukyndige hænder), hvilket bringer dig her i stedet for at styret missil, meget præcis styring og velegnet til alle sunde fornuft dirigent.

Og er, at i den nye Audi S3 du glemmer næsten dosering og måling af gas. Og intet i dag mindre end tre grunde: motor, chassis og trækkraft; elementer end at forny denne gang helt. Den første tager mig så direkte til hjertet ... og som en crush siden jeg plukke. Den nye Audi S3 stadig rider på den 2,0 TFSI, men det er en anden. Op til 300 hk (Slå alle GTi af bluebells at trykke og mere radikal Mercedes AMG eller fremtidige BMW M og Audi RS), Og har en større turbo, fuld variabel ventilstyring, reduceret kompressionsforhold og frem for alt, og dobbelt (direkte til start og store belastninger, og indirekte for dellast) injektion.

Resultatet i Audi S3 er en kraftfuld, raffineret og meget, meget brugbar motor. Længe gået den bemærkelsesværdige virkning af denne 20VT turbo, 2,0 TFSI er alt dette optrapning, tjener mig bare at gå på indkøb uden at gå fra 2.000 rpm til at markere tid strække min favorit bjerg havn. Une 1.000 rpm og start med at skære næsten 7400 uden at mislykkes eller handle overilet, selvom høj ladning og ændringen i position 2 i udstødningen ventiler altid huske mig Jeg er ikke i en Audi A3 nogen. Og ligesom de fleste der. Resten gør speedometeret, fordi næsten lig med den nuværende BMW M135i xDrive 320 hk, eller forrige Audi RS3 340 hk, fortæller dig at gå meget, meget hurtigt.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43135-5370ca02c50cb.jpg

For ikke at nævne tilsætning af 1,5 sekunder, for eksempel, sætter Audi S3 i dag Opel Astra OPC 280 hk. ved siden af automatisk s elektroniske (6 gear og som i øvrigt vi kunne lide mere end 7 Audi TT RS Plus), Audi S3 er et fly ... også kan planlægge i dag. Og det er også allerede Start Styrefunktion til at gå ud som et lyn i acceleration, den nye Audi S3 du kan køre et lys, hvis løs gas tilstand Effektivitet: At klatre en port baggrund og "dase" på downhill med slukket motor ... hvis du lægger værdi, selvfølgelig, fordi forbudt at røre kobling eller bremse: Det bliver så deaktiveret. Næsten bedre bruge denne tilstand til at llanear med forbrug også meget, meget stram: halvdelen vil markere ca. 7,5 l / 100 km, op til 15 procent mindre end nogen af ​​sine rivaler. Det vil ikke være klar fastspænding ramme ...

Hverken flytter

indtastning og chassiset, også nye Audi S3. Og baseret på den nye MQB-platform VW-koncernen, Det er i dag 60 kg lettere den tidligere sum og suspenderet aluminium, klap eller hætte. Desuden VA 25 flere millimeter lavere end nogen anden Audi A3, og det omfatter fjedre, dæmpere og stivere bøsninger specifikke. Og resultatet, her, er også en fantastisk sport. Det er fast affjedring, men ikke tør, så der dæmpning kvalitet (især med valgfri variabel hårdhed) at føle altid en meget emne krop, og som aldrig henter, men både en trøst følelse vanskelig march i sporten og dens magt.

http://www.autopista.es/media/cache/original/upload/images/imagegallery/imagegallery-43135-5370ca02b202e.jpg

så enorm poise og stabilitet i veje og hurtige sving Audi S3, en rigtig lokomotiv, men også fremragende for sin uforstyrrede greb om støtte bundne og lukket. Og er, at der ud over en ny og mere præcis elektriske styring lynlås asymmetrisk fortanding variabel stigning (Svarende til de parametriske Mercedes, mindre følsom lige og hurtigere i sving), den nye Audi S3 kommer først og fremmest på spil reviderede quattro.

Mere omfattende end nogensinde (Værker af forventning om, at korrektionen slip), den nye quattro Audi S3 åbner ny central elektronisk styring multiplate hydraulisk drevet, starter allerede ved starten af ​​en 50/50 drejningsmoment fordeling mellem tog. således hæmmet af både online (meget stærkt supplement og høj modstandsdygtighed over for træthed), præcis slag hjul, stabil bane hele kurven og fod dybde uden mistanke: S3 muligt at "dase" kurve til kurve, dræning bremsning og sideværts greb ser så meget, at blæse gas. Det er heller ikke ud af den effekt, som hurtigt du går langsomt, du godt, det bevæger sig ikke ... så meget som ESP Sport-mode frigivelse det mere. Den nye Audi S3 er derfor meget hurtigt ... men også en kedelig superbil? Nå, måske vil tilbyde 300 hk mindre spændende Dagens kategori, men næsten ingen bil, jeg kan forsikre dig, der vil køre begge. Og, ja, jeg propónmelo på en tåget dag eller regn: Jeg gør not'll forandring.