Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 125: superprueba og alle målinger

At teste Ford Fiesta EcoBoost 125 hkAt teste Ford Fiesta EcoBoost 125 hkAt teste Ford Fiesta EcoBoost 125 hkAt teste Ford Fiesta EcoBoost 125 hk

Ford Fiesta er en del af livet for europæerne siden over 40 år. Først som eneste familie bil. Det var en anden tid, med andre præferencer, behov og dimensioner. Og som følge af omdannelse af samfundet, er det kommet til at spille en dobbelt rolle meget anderledes. Samt en anden familie bil, godt som et første bil for den yngre publikum, ivrige efter at leve friheden ved mobilitet efter at frigive sin første bil.

Ford Fiesta 2017Derfor har Ford fokuseret det meste af sin indsats i forbedre den opfattede kvalitet af Party, til, hvad der redesignet interiør giver det et slankt, moderne look, med farverige bløde touch-materialer. Instrumentbordet er meget flad på toppen, har nye kontrol med aircondition og multifunktionsdisplay at styre de elementer af kommunikation og underholdning. Hertil kommer, at rattet, pakket ind i en flot læder, har øget sin tykkelse for at minde en SUV eller stor salon, og lancerer en mere moderne, mere brugervenlig end før, selv om indikatorerne implementering kølevandstemperatur og brændstof er noget lille. Det samme gælder i udvendig, hvor hver karrosseridele hentyder til en ny model til at holde trit med en meget aktiv konkurrence, der på få måneder har præsenteret en Citroen C3, Seat Ibiza, Suzuki Baleno og Volkswagen Polo, blandt andre, og som intet misundelse Part i form af raffinement, kørsel udstyr.

FORESTILLINGERFord Fiesta 1.0 EcoBoost 125 Titanium Start / Stop 5p
Acel. 0-100 km / t9,36 s
Acel. 0-1000 meter30,51 s
Loudness 100 km / t67,7 dBA
Loudness 120 km / t70,3 dBA
Bremsning fra 140 km / t72,7 m
Vægt skala1.180 kg

På trods af forøget længde næsten 8 cm, den Ny Ford Fiesta bevarer næsten uændret i bagage kapacitet og dimensioner beboelighed, at holde i midten af ​​segmentet, mens pladsen til knæene i den bageste passageren ikke diskret og teste fleksibiliteten af ​​disse tættere til 1,8 m høj. I stedet forsæderne er rummelige, selvom højere mennesker foretrækker ikke at have en soltag ligesom vores test enhed, hvilket gør at miste ikke færre end fire centimeter inde højde. Højdejusterbart sæde og over fem centimeter rat justering, bør føreren ikke har problemer med at finde den ønskede position. På den nederste den sidder omkring 60 cm fra jorden, i et fremtidigt perspektiv til lille SUV. For sin del, sæderne mødt af dimensioner, men måleren ikke forklare, hvad præformning disse, kan du komme til at genere hofterne til folk større.

FORBRUGFord Fiesta 1.0 EcoBoost 125 Titanium Start / Stop 5p
Forbrug byen6.2 l / 100 km
Forbrug Highway5.1 l / 100 km
gennemsnitligt forbrug5,5 l / 100 km

Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 125 CV: ydeevne

den Ford Fiesta med tre-cylindret motor 1.0 EcoBoost benzin overbevisende end nogen beviser for, at han måtte have. Sandt nok, kan motoren virke lidt doven når du starter fra stilstand eller cirkulere under 2.000 omdrejninger i minuttet, hvilket ikke så længe siden var det område af den bedste turbodiesel, men giver en betyder lys regime, med en konstant stak næsten til 3.500 rpm, og fortsætter med at vinde hastighed, indtil næsten 6.500 omdr./min. Det er en progressiv og generøse motor, at mens det vibrerer mere end den mest raffinerede, faktisk tilbringer lidt og er i stand til at kontrollere en af ​​de bedste accelerationer mellem forsyningsvirksomheder turbo 1 liter; noget suppleret med en udvikling af velvalgte forandring, med en sjette gear på omkring 47 km / t og muliggør rullende motorvej uden overdreven støj med EcoBoost drejning i deres gode område, selvom det i sig selv er fantastisk, hvis vi kører meget hurtigt. Opgraderes afstande muligvis stoppe maksimeres ved deltagelse dette parti i 24 timers løbet på Ford-plette den store smag, der efterlader sin performance analyse.

Ford Fiesta testI vores analyse ombord Ford Fiesta, vi taler om køreoplevelser. Disse er umiddelbarhed, af kvalitet, dem af en chassis villige til at følge førerens kommandoer, mere kan ses, når vi øge tempoet i rejse og praktisere en mere dynamisk kørsel. Der bemærket, hvordan adlyder masse overførsler, hvordan lastvægt på forakslen bremsning og vende retningen træder kurver uden vanskeligheder, der viser chassiset og effektiv indgriben subtile elektronik kørsel. Under disse betingelser, vektorkontrollen gælder bremse umærkeligt på de indvendige hjul bøje, med ingen visuel eller hørbar advarsel, reducerer understyring og forbedre input hastighedstrin. Men der er nervøs eller krævende og vanskelig at kontrollere, hvilket hjælper med at reducere angst. For at opnå fremragende kun mangle en mere progressiv dæmpning i uregelmæssige områder, idet sådanne krævende gange ligesom stepping på skillelinien med skulderen kan komme i resonans, der producerer en ubehagelig virkning. Det er dog ikke i tilfælde af uregelmæssigheder isoleret som huller, hvor netop tabt stien eller speeders, men i disse tilfælde, medmindre vi går med bilen læsset vi kan føle det lidt svært på bagakslen.

Ford Fiesta: en bil meget forbundet

I mere end et årti Ford Han tager væddemål på konnektivitet, med teknologier som voice styre mange mærker stadig ikke ride. Og i dette tilfælde, selskab også det har en meget bemærkelsesværdig hold. Monta serie Android og Apple-tilslutning Bil Play, giver adgang til applikationer såsom Whatsapp, Spotify eller navigation -den bil tilbydes i en valgfri pakke med skærm 8 "-.

SPACEFord Fiesta 1.0 EcoBoost 125 Titanium Start / Stop 5p
forreste bredde135 cm
bageste bredde126 cm
forreste højde89/94 cm
bagerste højde86 cm
benplads66 cm
bagagerum320 liter

den Prisen for dette attraktive udgave Titanium med sin motor mere attraktive takket være 2.400 euro Rabatten gælder signatur, Det er beliggende i attraktivt 16.500 euro, en betydelig mængde alligevel ikke overstiger den direkte konkurrence ... men kan faretruende stige, hvis vi indarbejde praktiske detaljer som beskytter af døre åbne eller drivende deltagere grupperet i interessant valgfrie pakker. den by (675 euro; parkering kamera og automatisk parkering assistent), den Aktiv sikkerhed (550 euro; Forbindelse aktiv fartpilot og præ-kollision bremsesystemet) og Roadside pakke Kontrol (375 euro; vejskilte. Træthed advarer føreren og assistent lange / korte lys; de to sidstnævnte i fællesskab udbydes af 725 euro), Få Fiesta et hjælpeprogram med udstyr hidtil forbeholdt køretøjer højere kategorier og viser, hvordan i 2017 Fiesta er det bedre end nogensinde.