Ford Focus RS vs Seat Leon Cupra 300: Hvilket er bedre?

Duel sport kompakt: Ford Focus RS vs Seat Leon CupraDuel sport kompakt: Ford Focus RS vs Seat Leon CupraDuel sport kompakt: Ford Focus RS vs Seat Leon CupraDuel sport kompakt: Ford Focus RS vs Seat Leon Cupra

Som om en af ​​disse episke sammenstød Ali Foreman, eller Pacquiao mod Mayweather, Ford Focus RS og Seat Leon Cupra føre ud mod trone mellem den super-GTI i hver af deres respektive forlængelser. Begge er to af de biler i sit segment medier og repræsenterer summum i form af sportsånd blandt kompakt, et trin ovenfor myter som VW Golf GTI ved magten niveau.

Og hver af dem har hans egen personlighed. således Ford Focus RS resultat lusher, muskuløs og radikal; mere udadvendt i deres sportsånd; Kort sagt, med et punkt for overdrivelse i deres paragolpes, sidestolper og bageste aerodynamisk emhætte... og at han har mistet gælle ridning på hætten i tidligere afdrag. Hans billede minder disse krigere store slag; således at de mindste skødesløse modstandere kan gøre en forskel og med en enkelt bevægelse banke sin modstander til at lytte til optælling af ti på gulvet.

FORESTILLINGERFord Focus RS 350Seat Leon Cupra 300
Acel. 0-100 km / t4,87 s6.19 s
Acel. 0-1000 meter24,45 s25.02 s
Loudness 100 km / t69.9 dBA67,4 dBA
Loudness 120 km / t71,6 dBA69,5 dBA
Bremser fra 120 km / t52,3 m52,4 m
Vægt skala1,575 kg1.395 kg

den Seat Leon Cupra, i stedet, Det er mere diskret og subtil med detaljer såsom sports kofangere som identificerer det lader til, at der ikke skilte med det. Vil spille rollen som stylist, lettere og mere præcis i sine bevægelser, men nok til at spille i nærkamp kraft og med en sådan præcision, der gør det vanskelige let. Det er i stand til at komme ind og ud af slående afstand indtil udmattende hans stærkeste rival.

Ford Focus RS og Seat Leon Cupra: kredsløb eller sektion

I betragtning af dens evne til at begejstre, er ikke let at bevare roen og analysere disse to fuldblodsheste baseret på frationelle aktører såsom pris, udstyr eller indvendige rum til rådighed især for beboerne i sæderne og traseras- bagagerum, gunstigt både til Leon trods en mere kompakt hus. også Seat er noget mere raffineret, med loudness lavere fra tomgang og en suspension af varierende fasthed, der vil passer bedre til de afslappede køresituationer.

Ford Focus RS og Seat Leon CupraMen hvor de viser deres unikke karakter er, når du nyde din spektakulær mekanisk energi, der sætter en prestacional næste niveau Porsche 911 blot et årti siden. således Seat Leon Cupra imponerer med sin slagkraft, med en virkelig spektakulær acceleration, da det er i stand til at nærme sig 25 sekunder til at rejse de første 1000 meter noget kun tilgængelig for et par elect-. Dog blegner før Focus RS, at Det accelererer som en rigtig missil og fører sin rival med næsten et sekund til at fuldføre den første kilometer. Det er virkelig ødelæggende! Dette ville ikke være muligt uden to hovedelementer: elektroniske hjælpemidler kørsel, at bære strømmen til rationelle vilkår, og firehjulstræk, som hjælper med at overføre til jorden disse brutale 350 hk og "tæmme" dyret, hvilket gør det mindre krævende, mere tilgængeligt for et større antal af fans end tidligere generationer bekæmpede krævende at forreste differentialespærren.

FORBRUGFord Focus RS 350Seat Leon Cupra 300
Forbrug byen10.4 l / 100 km8,3 l / 100 km
Forbrug Highway8,1 l / 100 km6,8 l / 100 km
gennemsnitligt forbrug9,2 l / 100 km7,6 l / 100 km

Nu, til at sidde bag rattet i Ford Focus RS der skal være en dygtig ekspert i sport kørsel. Ikke desto mindre, stadig mere krævende end Seat León Cupra, som det er vist mere smidige og reagerer på masse overførsler, produceret af føreren frivilligt eller ved et uheld nogle små ledning fiasko. Så det viser lettere at bevæge sig under bremsning til at støtte, at glide i tilfælde af pludselige ændringer af støtte og feinting med overstyring på hjørne udgange, så det kræver en rolig hånd og balance med gassen at bevare kontrollen, når du forsøger at sætte en tid på en tidsindstillet skødet. Derudover Ford Focus RS skjuler sidste effekt: den Drift tilstand funktionsvælger kørsel, at han bliver "de facto" i en baghjulstræk og ville genskabe forårsager spil for galleriet slæbesko baserede modulære højre pedal.

Ford Focus RS og Seat Leon Cupra 300For sin del, Seat Leon Cupra reagerer på denne demonstration strømeffektivitet og med overraskende let at køre fornærmende, selv i to-hjulstrukne udgave vi testede, 4.600 euro billigere end firehjulstræk. Skubber til grænserne yderligere og kan nærme sig dem uden nogen antydning af bekymring for, at visionen om speedometeret, vil den fortælle os, hvor utroligt hurtigt, at vi vil altid præcist, poise og let at ændre retning ved den mindste antydning af hjulet. Det er rigtigt, at de langsommere områder plads Det kan synes mindre hurtigt end Ford, men ikke mere end et visuelt indtryk, fordi, som vi har set i vores test kredsløb i INTA kredsløb, den følelse er ikke godkendt af stopur målinger. Og Løven tager et glimrende match til den forreste elektronisk differentiale og spilder ikke en tøddel af styrke i andet end at bevæge sig fremad. den bremser, i mellemtiden, de er imponerende, som det Leon være lig med imponerende bremselængden RS, selv om de gør en røre blødere pedal, et punkt måske mindre undværes, når de anvendes grundigt i et kredsløb, men mere komfortabel i daglig brug for sin mindre hårdt præg.

SPACEFord Focus RS 350Seat Leon Cupra 300
forreste bredde141 cm142 cm
bageste bredde142 cm135 cm
forreste højde98 cm94/100 cm
bagerste højde93 cm95 cm
benplads71 cm75 cm
bagagerum305 liter390 liter

Ford Focus RS vs Seat Leon Cupra: dagligt

Glemt øjeblikke af maksimal excitation søgning umulige accelerationer eller udforske vores evner i nogle afsides bjergvej, vises hverdagen, som normalt udfører omgivet af faste og mobile sektion radarer og truende helikoptere. En dag efter dag, hvor vi sætter pris på ting som lyd, der når frem til kabinen, let at føre en samtale med andre passagerer, komfort udstyr, elektronisk kørsel eller tilslutningsmuligheder støtte, aspekter, hvor sædet konsoliderer en fordel, at selv om det er lille i hver vurdering, blot at gøre en forskel i den nederste linje. Oven i alt dette, hans motor 2.0 Det er noget mere raffineret og økonomisk end Fokus 2.3, selvom begge tilbyder en forcefulness og svimlende eskalering.

Hans æstetiske skøn vil også gøre det muligt for Seat Leon Cupra tilbringe mere ubemærket i daglig trafik eller selv når parkere på enhver gade, hvis vi ikke går ind for ringe så meget opmærksomhed. I det andet hjørne af ringen, den Focus RS udviser en fuld muskel tegn "udadvendt" til glæde for dem, der ønsker at også nyde en meget sporty kompakt, men også vælge at få et billede, der viser mere klart, at magt og værdsættelse større eksklusivitet uden dig omsorgsfuld betale en langt højere pris.