Sammenligning: Ford Focus 2,0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 og Volkswagen Golf GTD

Sammenligning: Ford Focus 2,0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 og Volkswagen Golf GTDSammenligning: Ford Focus 2,0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 og Volkswagen Golf GTDSammenligning: Ford Focus 2,0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 og Volkswagen Golf GTDSammenligning: Ford Focus 2,0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 og Volkswagen Golf GTD

Først var det GTI benzin, agile og lette biler uden at ty til overdrevne niveauer af magt, lykkedes meget dynamisk og spændende kørsel, men uden omkostningerne ved de mest alvorlige sport vedligeholdelse. Til sidst har de fået vægt, magt og raffinement, og har endda optrådte ... Diesel versioner. ¿Helligbrøde eller intelligent evolution? For nogle, sikkert det har brudt med det oprindelige koncept, men også i henhold til en mere åben visning, det kunne forstås som en tilpasning til en dag domineret af oliemedium. På den anden side, Dieselmotorer har avancerede så langt, at have noget at gøre med dem Gårsdagens, overgår i nogle henseender til de af benzin, så hvorfor ikke give dem en chance?

... lyder falsk?

Sammenligning: Ford Focus 2,0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 og Volkswagen Golf GTDDet er rigtigt, ingen omgange op raseri af en benzin eller nå så høje omdrejninger. Men dens høje drejningsmoment har sin charme, og udarbejde stativer, der er baseret på forholdsvis godt understøttet stigende vægt af en sådan mekanisk. Og lyden? Heller ikke det har udeladt denne vigtige detalje, selv om det betyder at skulle foretage nogle "fælder". De tre af dem behandlet på en eller anden måde så den når ørerne fuldstændig forvandlet driver med sportslige overtoner. Ford Focus ST, for eksempel bruger en soundboard at efter forstærke visse frekvenser, kanaler it fra optagelse til kabinen. den Peugeot 308 GT, i mellemtiden, udsendes gennem højttalere brølede opnået moderat, men minder lidt om en V8, og ikke kun reagerer på motorens omdrejningstal, men også gasspjældsvinklen, hvilket giver en meget troværdig resultat. Med hensyn til den Golf GTD, bruger en ekstern højttaler-modulator beliggende i udstødningssystemet siden af ​​tavse, som indfanger og spille en lyde mere "fuld" og akustisk selv fra uden for bilen. begge golf som i 308 Du kan aktivere eller deaktivere denne funktion, der er knyttet til deres respektive former for sport kørsel. i Fokus det er permanent, men også giver indtryk af at være den mest realistiske og få et resultat mere "stemningsfulde" ved høj hastighed.

Diesel så god, og på trods af sin generøse strøm, du forventer af dem en høj grad af effektivitet, den vigtigste faktor sandsynlige køb for mange. Peugeot 308 GT er de homologerede forbrugstal lavere og trods sin automatgear med momentomformer, opnår meget gode resultater på vejen, måske fordi den har en udviklingen endnu længere end sine rivaler, efter den nuværende tendens i segmentet. De bevæger sig gnidningsløst og jævn bevægelse, hvilket gør det klart, at dens moderne mekanik er den mest underholdende af partiet. dog Golf GTD, som har DSG transmission og funktion "inerti"Hun har brugt mindre målinger i vores tekniske center. Med hensyn til den Focus ST, forbruget er væsentligt højere, selv han er den eneste med manuel gearkasse komparativ, noget altid værdsat i en sand sport.

adfærd

Sammenligning: Ford Focus 2,0 TDCi ST vs Peugeot 308 GT BlueHDi 180 og Volkswagen Golf GTDBortset fra den uundgåelige spørgsmål om forbrug, opstår de største forskelle fra deres stativer, hver med et set-punkt meget forskellige. den 308 GT ikke kun modtager en sporty æstetisk og et interiør endnu mere pleje, også vinder vis fasthed suspension. Det er ikke overdrevet, men det lykkes at formidle en højere indledende sportsånd, selvom når sandheden adfærd næppe adskiller sig fra andre 308 der har passeret gennem vores hænder. Det vil sige, det er et meget godt niveau, men i denne version GT ventede en ekstra dynamisk kurve i overensstemmelse med hans billede og kraften i sin motor, samt mere præcision og poise, når de søger grænser for snoede sektioner. Hans krop hoveder for tæt til at accelerere og udhuling, således at linje er ret påvirket af, hvad vi gør med den højre fod, selv til de normale ordens satser, som opnår en meget underholdende og fornøjelig kørsel på alle tidspunkter, men resten ren effektivitet, hvis du ønsker at gå rigtig hurtigt. Fuld støtte til at fremskynde stien åbnes, og understyring vises relativt snart, hvis ikke omhyggeligt Vi dosere speederen. Hvis på den anden side, så prøv at forårsage en slip bagaksel, reaktionerne er ikke så glat og præcis som vi gerne ville. Ja, mere fredelige rytmer noget, der kan have sine fordele i tider corren-, hans manerer er upåklagelig. hverken dens forandring konverter (Den eneste tilgængelige nu i denne særlige udgave) hæves til en ekstrem kørsel som Det er overhalet af begivenhederne, når du bruger det i manuel tilstand.

Ved siden af, Ford Focus ST er langt mere radikal, meget mere hård affjedring og mindre venligt med ryggen i daglig brug. I det første sving, og du afslører sine hensigter, det har en meget hurtigt fremadskridende radius retning-mindre end 2 omgange mellem topes-, kombineret med en krop, der bare svajer, mere greb og nogle ændringer af øjeblikkelig støtte. Så meget som at skrue op for tempoet, forsiden adlyder vores ordrer til millimeter og ikke opgive sin post. For at fordrive Ford Focus ST du nødt til at gå meget hurtigere end Peugeot, og ikke bare foran den første til at give efter for pres, men deres reagens bagaksel, som opnår en meget sporty reaktioner, hvis det er nødvendigt, eller til enhver provokation. Altid præcis og progressiv, alting sker hurtigere og kræver en vis ekspertise fra vores side, siden af ​​reaktioner, følelser og overordnede følelse, det er en sportsvogn med alle af loven. Hvis din adresse var lidt mere information ville være fantastisk, fordi det stadig ville mere selvtillid.

den Volkswagen Golf GTD er den eneste, der ikke forlader dig helt deaktivere ESP, og touch er en helt normal bil, så behagelig som alle andre Golf takket være sine valgfrie aktive støddæmpere. Intet ville gøre du har mistanke om, at, Når du ændrer chip og gå "angrebet", Dens effektivitet er tættere på Fokus på 308. it noter lettere og lettere, og hvis ikke hurtigere end Focus ST i trin-for-lille kurve skylder faltar- hvis det er motoren. Under alle omstændigheder, Det formidler sådan tillid til, at bare cirkulerer endnu hurtigere. Det sidste spørgsmål er, alsidighed eller følelser?