Test: Porsche Macan S, rovdyr

Test: Porsche Macan STest: Porsche Macan STest: Porsche Macan STest: Porsche Macan S

Sikkert Macan Det har været af biler mest talt om i de seneste år, enten være en upubliceret Porsche, da det ville udgøre for mærket og positionere dig ned et trin på en mest populære segment end jeg vant til og det igen med en anden SUV. Der vil være alle slags udtalelser, men da blev taget skridt "unaturlig" med denne første SUV, den Cayenne, og at første mekaniske Diesel anbragt på egen Cayenne og derefter på sportspladsen sedan Panamera. Og nu, sidestilles de øjeblikke, jeg tror, ​​der er mange nye heldige og stolte ejere Porscher glad for, at alt er sket.

Virkningen har nu sin ene, fordi hvis du tvivlede mellem Audi Q5, BMW X3 eller Mercedes GLK der vrimler i vores gader, ja, for toppen af ​​rækken, og så er de ikke længere er mange, Porsche lokker går produkt, med en speciel halogen og selvom en regning er højere, synes det rimeligt at strimlen, hvor mere eller mindre tilsvarende versioner bevæge sig.

Porsche Macan S

sige, at Den Macan er en Porsche Det kan synes indlysende, men det har meget beskeden. Minder om, at Macan Det udnytter synergier Volkswagen-koncernen særlig Audi Q5 Han har fungeret som udgangspunkt... der vil sige. Især tror jeg, at alle ikke-omsættelige værdier for brandet er til stede og skinne som nogensinde.

Design, mener du, men benægter ikke, at udenfor er en glimrende øvelse i, hvordan du aktiverer ikonet Porsche par excellence, 911, i en praktisk SUV. Inde, straks vejrtrækning værelse Panamera og Cayenne, til den robuste instrumentbræt og især den masse midterkonsollen, der kendetegner Porscher "familie". Måske for disse referencer, mærkelige dør trimmer eller en lavere plast kabinen og ikke af tvivlsom kvalitet, men fordi jeg er vant til cockpits Porscher der passerer gennem vore hænder er helt dækket med naturlæder.

Inden du indtaster dybere sag, jeg vil resumirte den indvendige rum Det er godt i alle retninger. den smukke kørestilling har både sport samvittighedsfulde, som meget komfortabel sedan. Og uden at gå til værdi "mm over, under mm"Generelt er det en 4/5 pers med generøse bagagerum tilsvarende. bag centrale plads Det er betinget af transmission tunnel og formen af ​​bænken, men vi kan lide alle rivaler. Hvis langt tror du de standarder, der pålægges Porsche er typiske for mærket, mekanisk analyse og dermed sin egen roll du bekræfter fremragende kvalitet og senior af helheden.

Porsche Macan S

Allerede i gang, ville jeg ikke forestille mig, at det første, vil jeg kalde opmærksomhed af en Porsche Det ville være hans exceptionel glathed rullende. den Macan er den Først SUV i denne kategori du kan montere luftaffjedring og, bare for dette, er det allerede i en anden dimension. Ruedo også med enorm Ekstra hjul 20 tommer og reduceret dæk profil, men det er overraskende filtrering gør vejen, i det omfang, der ville sikre, at det er den bedste Porsche i denne henseende. Jeg tror det over 200 kilo vejer mindre end en Cayenne tilsvarende er afgørende for at få blødere idioter uden at gå på kompromis med andre spørgsmål. Men det er det hele, som fører du modtage en rulle udsøgt raffineret.

dette Macan S Det har en 3.0 V6 Turbo 340 hk der også første, der slår dig, er hans enorm glat og progressiv rotation. Jeg forstår to kammerater, der fortæller mig, at i første omgang det Macan S Han har efterladt dem kolde. Koldt fordi, af natur, vedrører Porsche med stærke følelser og sporty temperament. Men i første omgang, det Macan er en formidabel luksus sedan og jeg overdriver ikke, hvis jeg siger, at jeg ikke tør fortælle dig en sedan, der gør væsentligt bedre, rullende, bacheando, fremrykkende.

synkroni mellem suspension, styretøj, motor og gearkasse er fabelagtig efter samme script, et script, der kan ændring tastetryk. med luftaffjedring De arbejder med variable spjæld og nøgle sport ændring af love den retningsskift og accelerator, Du kan variere indstillingen af ​​dæmperne. Kombinationerne er mange, fordi det også kan modificere bare dæmpningen (3 love) 10 mm og reducere kørehøjde (Og op 40 i off-road-tilstand). Hvis du går til mere sporty, så billedet ændrer sig dramatisk, og vågne op til Porsche inden.

Porsche Macan S

den Cayenne Det er et glimrende eksempel på, hvordan Porsche masker kilo og centimeter som en. Gør det med mindre overhead og størrelsen skal være mindre kompliceret og overvældende resultat. Mellem kurver, rytmen, at du kan pålægge den Macan det er forbløffende. Igen overraskende, selv ved at føle klart stærkere kompression og udvidelse beholdt Macan har en pointe af blødhed i deres reaktioner, at jeg ikke har en Cayenne. Gira meget fladt, med en hurtig og afbalanceret støtte foran og fra det øjeblik, kan du drosle og uden medfølelse.

den firehjulstræk er den Porsche ejer, med flerpladekobling center, der distribuerer drejningsmoment mellem akslerne i henhold til behovene i øjeblikket, og du kan se i et diagram. den elektroniske hjælpemidler også de foretrækker spin- hvert hjul individuelt. den Macan traktioner underligt, synes det ikke let at bryde motoren og dermed er neutrale reaktioner, tro mod din ordre hjul. har også sin punkt "fremdrift"Ikke Accelerator, medmindre du vælger den aktive bageste differentiale, men chassiset afrundet også kurven tegning masse overførsler.

Porsche Macan S

den motor har også en dobbeltsidet og lige uden at miste det blødhed og progressivitet, hans køretur tager dig at få imponerende accelerationer, ikke altid dine følelser vil passere den. den 3.0 V6 Turbo Det virkede dybt for Porsche: tør sump og distribution VarioCam Plus De er blandt andet, egne bidrag på blok Audi. som DSG PDK, af udsøgt blødhed i normale overgange, og djævelsk hastighed med sporty love. Vale Porsche Han er faldet et trin, men er også gået op hvert segment standarder.