Range Rover Evoque Cabriolet, SUV Vi testede det konvertible!

Range Rover Evoque Cabriolet testRange Rover Evoque Cabriolet testRange Rover Evoque Cabriolet testRange Rover Evoque Cabriolet test

Nissan Det var den eneste hidtil havde gennemboret den fjerde dimension Murano Cross Cabriolet med (for amerikanske marked kun), men nu i vores område Land Rover flytter Range Rover Evoque bogstaveligt i søgelyset. Spektakulær Line med lærredet tag på karrosseriet fortalt, og endnu mere med den gemte i sin rum: denne nye Evoque er spotlight, hvor han betræder og passerer, som vi har set i første kontakt.

Koldt og sne udenfor. Mucha. Vi gik op til den nye Range Rover Evoque Cabriolet med lidt tro og blot to kilometer vi nødt til at begynde at udskyde tøj. den effektiv aircondition og aerodynamik få en gratis kabine varm og turbulens til at fortsætte, nu i skjorteærmer. Enestående os tænke på dette som et konvertibelt Evoque, billede slid den hækspoiler, en enkel, men robust metalnet arbejde vidundere at kanalisere luft miljø uden for de forreste passagerer. Som sædvanlig, dette element tilsidesætter de to bagsæder, men i Range Rover Evoque Cabriolet er det ikke, at der er for meget plads til familie bor.

Den nye Range Rover Evoque Cabriolet konto, amplitude, med ret og lidt andet til to bageste passagerer, ja, rejser i en mere central placering end den anden Evoke vi har testet. Tilsvarende stammen er reduceret til 251 liter hvilken som helst egenskab du tager toppen op eller fjernet, mere eller mindre, halvdelen af ​​volumen tilbyder en Evoque Coupe. Den praktiske side, du bliver nødt til at vurdere dig, men der ikke mangler Range Rover Evoque Cabriolet er udelukkende for at være enestående i Europa, i det mindste midlertidigt for sin spektakulære linje ... og også fordi koster op til 8.400 euro mere end den 3-dørs version af intervallet.

Range Rover Evoque Cabriolet: hætten

for tiden ingen versioner i den nye Range Rover Evoque Cabriolet forhjulstræk eller med manuel gearkasse, så så lidt du nødt til at sætte på bordet 54,700 euro at tage hjem en fremkalde Konvertible 2,0 TD4 150 hk, Ingenium dieselmotor, ligesom resten af ​​intervallet. den top er lavet af specialisten Webasto, du har fem lag og er det tilstrækkeligt at sige, at deres kvalitet er upåklagelig og forsegling næsten en værdig "metal tag". Vejer 68 kilo, er det drevet af fire motorer og kun gøre støj på blot 18 sekunder, kan du tage det fra oven (I 21 sekunder du vender tilbage til at have den Evoke i lukket konfiguration) operation Du kan lave op under 48 km / t. Men, du ved, fjerne et tag har andre bivirkninger, som Land Rover ikke var villig til at give op: strukturel stivhed.

Range Rover Evoque Cabrioletnæsten 300 kilo ekstra borstål (I søjle) og ultrastærke stål fra den aktuelle Evoque Coupe løfte samme strukturelle soliditet i den nye Range Rover Evoque Cabriolet, som Land Rover ville have os til at demonstrere med fakta. Tests jonglering, ups, nedture og bro overfarter som vi forlader Evoque Cabriolet med et hjul mere end 50 centimeter fra jorden. Under disse betingelser, kan du åbne to døre og bagagerum uden at mærke den mindste deformation af kroppen. Før, da vi insinueret vej, bjergpas i særdeleshed.

Range Rover Evoque Cabriolet: Land Rover ægte

Det er rigtigt, at den ekstra vægt af den nye Range Rover Evoque Cabriolet ses i acceleration kapacitet, selv om 2,0 TD4 motor 180 hk demonstrerer tilstrækkelig styrke til at bevæge sig godt til denne Evoque: ja, fordelen vil ikke være den stærkeste punkt af denne model. men den chassis forbliver næsten som reagens lukket versioner. Ikke at der er gået tabt som kører, men jeg vil vædde den nye buffer i denne FLEKSIBILITET Cabriolet bringer et plus i komfort uden at pålægge et handicap på den dynamiske opførsel, så længe du er klart, at du er på vej ind i en SUV over 1.900 kilo. Lys er det ikke, men jeg kan forsikre dig ikke dynamisk påvirke indholdet af hvordan det bevæger sig, roterer og ændringer vejene support.

Den nye Range Rover Evoque Cabriolet også bevarer hver og en af ​​de drivende hjælpemidler eller assists resten af ​​området, er fokuseret på sikkerhed eller off-road, selv om deres angrebsvinkler, produktion og ventral er noget mindre gode: 19, 31 og 19,8 grader henholdsvis bevarer sine 50 centimeter fording kapacitet. Off-road, skrænter, sten og nogle mudder, nogle gange alle sammen, ikke for terræn langt mindre pinligt, at få udvikle sig med absolut lethed. Også rigtigt, at vinterdæk var perfekte allierede til at demonstrere god oplevelse og korrekt opsætning, der skjuler hver Terræn trækkraft tilstande Respone og andre deltagere, som f.eks fald eller fartpiloten til lav hastighed, super effektive med minimale stigninger vedhæftning, hvor du bare nødt til at bekymre sig om ledelse. Og det er, at som en god SUV, dette Fremkalde viser også holde op du forventer fra en Land Rover.

Endelig bør også bemærkes, at det indre af den nye Range Rover Evoque Cabriolet er beriget med Infotainment Kontrol In Touch Pro arvet fra Jaguar, med 10,2-tommer skærm og fast for maksimal overførselshastighed harddisk. En meget original SUV konvertible og uden tvivl den mest slående.

Range Rover Evoque Cabriolet: Priser

Range Rover Evoque Cabriolet 150 hk TD4 Auto 4x4. SE Dynamisk: 54,700 €

Range Rover Evoque Cabriolet 150 hk TD4 Auto 4x4. HSE Dynamisk: 61.200 €

Range Rover Evoque Cabriolet 1800 CV TD4 Auto 4x4. SE Dynamisk: 57,700 €

Range Rover Evoque Cabriolet 150 hk TD4 Auto 4x4. HSE Dynamisk: 64.200 €

Range Rover Evoque Cabriolet 240 hk SI4 Auto 4x4. SE Dynamisk: 63.400 €

Range Rover Evoque SI4 2140 CV Cabriolet Auto 4x4. HSE Dynamisk: 70.500 €

Du kan også være interesseret i:

Range Rover Evoque Cabriolet: første præmie konvertible SUV

Range Rover Evoque TD4: faktiske forbrug

Range Rover Evoque 2016