Mercedes SLC, omdøbning og stil

Mercedes SLC, den nye SLKMercedes SLC, den nye SLKMercedes SLC, den nye SLKMercedes SLC, den nye SLK

da der i Mercedes 1996 overraske dem med sin første roadster med optrækkelige hardtop elektrisk drev, dette i deres tre generationer (R170 siden 1996, R171 og R172 siden 2004 siden 2011) er blevet kaldt SLK. Nu er det tredje generation præsenterer en opdatering, og mere end medierede dens kommercielle liv, er det blevet tappet til skifter navn til Mercedes SLC. Noget, der besvarer nye kontoplan af brand modeller af stjernen, at tilnærme kommercielt øjne af kunder til andre organer, som det deler forskellige tekniske egenskaber. I dette tilfælde C-klasse sedan, familie Estate, Coupe, fremtidig Cabriolet og SUV GLC.

Mercedes SLC, fashionable nedskæringer

mekanisk Det er også blevet brugt til at omstrukturere hele området. Først nu kompressor fire-cylindrede motorer, både benzin og diesel, med undtagelse af speciel version AMG, der, som vi skal se, udskiftet sin 5,5 V8 naturlig indsugning 421 hk biturbo 3,0 V6 til 367 hk. Adgangen model er nu Mercedes SLC 180, en propel 1,6-liters med 156 hk, der følger SLC 200 og 300, og en 2,0 med 184 og 245 hk henholdsvis. Diesel fortsætter de kendte 2.1 204 hk nu kaldet 250 d i stedet for 250 CDi. De SLC 180 og 200-serien er kombineret med en 6-trins manuel gearkasse, men kan eventuelt have de 9G-Tronic automatiske 9 hastigheder til rådighed i SLC 300-serien, 250 d og 43 AMG.

online vurdering af din brugte bilI øjeblikket er de kun til salg den SLC 200 (49,250 euro), den 43 AMG (67,175 euro) og 250 d (49,250 euro). i diesel endda sin oprindelse mærkbar ved tomgang, vibrationer og lyd, men sandheden er, at vi har følt mere raffineret ved andre lejligheder. Flytter med stor dynamik til denne model (0-100 km / t på 6,6 sekunder), men meget sportslig kørsel er mangler gøre det mere elastisk, især med større kraft strakt. Men dens progressivitet tillader nemt udtrække sit fulde potentiale, altid med meget lavt forbrug.

Mercedes SLC en skala SL

Stilmæssigt mellem ny, hvad er slående er det Diamond grill effekt, cirka sportslig kofanger design og fyrtårne nu teknologi LED (Valgfrit) kan også have Plus automatisk lys, der tillader rullende på alle tidspunkter og samtidig skabe de lange mørke områder for at undgå at blænde den øvrige trafik. hans interiør glæder os aluminium lister formaling virkning med kulfiber, kontraststikninger og instrumentering med kugler i sorte, røde nåle og i mellem, et skærm 4,5 "farve der viser den fuldstændige oplysninger ombord computer. Her kan vi se afspejlede fem former for brug gør det muligt for "Dynamisk Vælg ' Eco, Comfort, Sport, Sport + og Individuel, med hvilken variere svar motorens udstødning lyd -ikke 180 og valgfrit på 200-, retningsskift og dæmpning, Hvis du har den ekstra adaptive. I midten af ​​instrumentbrættet Infotainment skærm passerer en størrelse 5,8 "til 7" mens COMAND-systemet tilføjer nye funktioner.

den tag elektrohydrauliske optrækkelige harddisk lader dig vælge dit top uigennemsigtig i samme organ farve, gennemsigtig eller en glas kan formørket eller lettet en tryk på en knap. til drev Det er nødvendigt at stå, men når manøvre indledte denne bevægelse kan være afsluttet uden at overskride 40 km / t. I indstillingen også du kan inkludere en funktion stand til at udføre operationen, mens bagagerummet blinde ikke er aktiveret for cabriolet. Faktisk taget selv skubber sin ankerplads men for denne bør der være noget i bagagerummet for at forhindre sin rute.

På området for sikkerhed vedtager den "Collision Prevention Assist Plus" advarer om mulige områder med køretøjet, der går forud os, blinde, utilsigtet vognbaneskift ... og samtidig være i stand til at bremse selvstændigt. Du kan også regne signal detektor og bakkamera.

Mercedes SLC AMG 4343 AMG Mercedes SLC, store ord

Mercedes SLC bredt område, modellen modtager flere modifikationer 43 AMG og ikke kun for sin nye motor. en motor som takket blandt andre til sportsudstødningssystem Double Butterfly Auto, Sport + Mode lyde som en racercykel men over alle tilbud stor magt i sit svar. overgange fra et gear til en anden tilstand Manual 9G ændring i dets kørsel-Tronic på den halve tid. Vi bliver nødt til at se, hvad der dikterer uret, fordi hans karakter er meget vredere end den mest kraftfulde og progressiv V8 uddød 55 AMG. Det er lettere og frem for alt meget mere barsk i deres gennemsnitlige forbrug; med et tal, der er godkendt i 7,8 l / 100 km, som sænker seks tiendedele at hans forgænger.

debuterer Nydesignede tog. De forreste stub aksler med stivere, mens den bageste bar har en særlig konvergens af smedet aluminium. Begge er almindelige større negativ camber og en revideret elastokinematics. i valgmulighed du kan regne med Pilotforsøg dæmpning og mekanisk differentialespærre. Det har Ventileret bremseskive og perforeret, med "Handling" pakke tilføje calipre malet i rød foruden selvlåsende og en ekstra radiator. hans stabilitet kontrol har tre niveauer; forbundet med tidlig indgriben; "Håndtering tilstand Sport", som i væsentlig grad sænker tærsklen til intervention eller afbrudt.

Du kan også være interesseret

Mercedes S Cabriolet

Sammenlignende Mercedes SLK 55 AMG vs Jaguar F-Type 5,0 V8 S