BMW 7-serie 730D xDrive, øverste bil

BMW 7-serie 730D xDrive, øverste salonBMW 7-serie 730D xDrive, øverste salonBMW 7-serie 730D xDrive, øverste salonBMW 7-serie 730D xDrive, øverste salon

Jeg indrømmer, at jeg følte overvældet til at sidde ned og efterfølgende føre den nye serie 7 af BMW. Som ved andre lejligheder, og også de, der mønstredes rivaler, den første oplevelse, der er den 6. generation serie BMW 7 Fører dig til at assimilere så mange nye ting, du sætter pris på en ansvarlig mærke du forklare on-site hvordan bilen fungerer. I mit tilfælde var kun 10 meget korte minutter at ikke høre meget, ikke behandle mange og mange nye funktioner til at gennemføre dem i, hvad der ville være en lang og varieret rejse gennem lusas lander.

Jeg vil sige, at nøglen til det nye serie 7 Det ligner en smartphone (Med induktion genoplade herunder også mobil, der accepterer), en skærm udstilling taktil der kaster lidt bil informationer. Fra lobbyen på hotellet, hvor vi boede, jeg konsultere nøglen autonomi 730D venter på mig uden for parkering, omkring 300 meter. Jeg bemærker også i udstilling den skruenøgle alle døre og wickets de er lukket. Ifølge sti "min" pålægge serie 7, åbner med fjernbetjeningen bil og mig i realtid angivet på displayet. Han håbede at jeg desaparcarlo fjernbetjeningen udefra form, men dette funktion er ikke tilgængelig op november. Og det er stadig nysgerrig, at forsinkelsen ikke reagerer på vanskeligheder teknikker, men lovgivningsmæssige. Loven kræver, at alle bil at den bevæger sig i en via offentlige nødt til at være klart den dirigent til bord. deraf kørsel autonom vil udvikle sig efter, hvordan du lovgive om det.

I dette tilfælde, i betragtning af den lille udvalg (du skal justere den forreste bil med garage eller parkeringsplads, og vi kan kun flytte frem eller tilbage vores 7 Series 1,5 gange dens længde -Krop normalt 5,10 meter), ser det ud til, at loven er arbejdet i specielt autorisere og de bekræftede de ansvarlige for brand i vores land, i Spanien vil være øjeblikkelig muligt. Således ingen tilbageslag er ikke dit system vedligeholdelse af bane aktiv, som kombineret med Aktiv fartpilot, Han er i stand til føre os ved en hovedvej, efter ruten af ​​skinnen og tilpasse hastigheden af ​​bilen, der går forud for os. Men det kræver vores opmærksomhed, og systemet registrerer, hvis vi ikke er i kontakt med rattet, advarer os til at tage kontrol.

BMW 7-serie 730D xDrive

Jeg kunne skrive en seriel med alt det udstyr, der har den nye serie 7, ved den måde forbedre hans begavelse af serie fordi de genkender brandet er der en opfattelse af, at BMW komme "skrællet"Men jeg vil fortælle kun de mest innovative, resten ikke længere noget mere avanceret vi kender industri, i tilfælde af serie 7 Det omfatter alt.

BMW Han har udviklet en systemet at anerkender en serie af fagter vores standard hænder at acceptere eller afvise opkald telefon, op og ned den volumen radio eller aktivere en hurtig adgang. Det er overraskende at se, hvordan bilen adlyder gesturale kommandoer, som er sandt undertiden du er forvirret med naturlig håndbevægelser, hvis du gestikulere under kørsel (vi siger, at vi ikke bør gøre). Du vil opdage, at samme rækkefølge du kan gøre det med gestus, flytning af en fysisk kontrol eller røre et virtuel kontrol nu komme ind på den centrale skærm. Nødvendig?

Du kan også have en tablet aftagelig fra enhver passager også styrer mange af de funktioner af komfort og multimedie til rådighed, som er uendelige. Ansættelse det relevante gebyr, kan du gøre din serie 7 en WiFi er tilgængelig og se eksterne terminaler og interne skærme arrangeret i kvadrater dig tilbage, hvad den Google verden sætter lige ved hånden. Det er overflødigt at sige, at miljøet for lysstyrke, plads, materialer, indstillinger, stilhed gear og selv kvalitet af rullende bilen er meget mere end exceptionel.

Sikkert du har set og ønsket som passager, men jeg kan forsikre dig, at det dirigent er en anden privilegeret den serie 7. den komfort Det er noget, der kommer i store mængder som standard i en repræsentation sedan og selv om det er bedre end en anden kan være vidnesbyrd, denne gang BMW han har melodi en serie 7 hvori fornemmelser glathed og filtrering muligvis de er ved at nå de bedste niveauer af konkurrence. den suspension dette er pneumatik i to akser (Tidligere kun tilbage) og aktive dæmpere, lignende stabiliserende at minimere organ roll.

Han er kendt i kommando BMW som lader dig vælge mellem køreindstillinger ECOPRO, komfort og sport, debuterer en fjerde tilstand: adaptiv. den tilpasning således dynamik mellem mange parametre, der påvirker suspension, ikke kun reagerer tid real en uforudset, forventes også at vide hvilken slags kurver rundsendt til at indhente oplysninger navigationssystem, og også af den læsning en front kamera Det gør trafik, der går forud for os og vejen layout. Den kørekomforten er ekstraordinær og derfor mere forbløffende er, hvor adræt føler det også. Hvis jeg fortæller dig, at BMW forberedt en rejse, der havde gjort et par måneder før Opel Adam S i sin internationale præsentation og stadig mange dele af retorcidísimos Rallie Portugal, Du kan få en idé om det budskab også ønsket at formidle brandet.

BMW 7-serie 730D xDrive

at "passe"Drej og kør serie 7 som det gør på disse veje har du meget fortjeneste. frigivelse "skæring" Det kommer til at 5.10 meter, 14 centimeter mindre end den version lang kamp. Denne generation er større end den foregående, men også annonceret 130 kilo mindre vægt. I sin monocoque og karrosseri kombineret stål høj styrke, med plader aluminium og Lameller CFRP, eller sagt på en anden måde, for polymerer forstærket med kulfiber. Anyway dens smidighed og manøvredygtighed skjuler mere, nemlig adresse integreret (Valgfrit) allerede åbnet serie 7 ovenfor, men i denne generation understøtninger trækkraft xDrive 4x4 (Valgfrit afhængig af motor). med 4 hjul trækker og lede, følelse sikkerhed og effektivitet dette er brutal. Overraskende en Sedan af en sådan størrelsesorden "trods" og "Mål" så lidt i deres ført i et bjergrigt dobbelt kørebane. Breast fjernet BMW og rette forme kombinere komfort og dynamik af denne nye serie 7, når a priori hvis du definerer en konfiguration til den første, uundgåeligt du antager forpligtelser i det andet, og omvendt.

den ny 7-serie Det vil være i spanske forhandlere med det samme. Intervallet vil i første omgang med en Diesel-version (730D) motorede 6 cylinder 265 hk 3.0 og udgave af benzin (750jeg) Motor 4.4 V8 Turbo 450 hk, begge forbundet med en automatisk 8 forbindelserne med glidefunktion. Standard på 750i, den xDrive er tilgængelig på 730D og den dobbelt valgmulighed krop. For senere allerede annonceret en 740E hybrid version.