Suzuki Vitara, en bil, der er en stor konkurrent

Kontaktperson: Suzuki Vitara, betydelig konkurrentKontaktperson: Suzuki Vitara, betydelig konkurrentKontaktperson: Suzuki Vitara, betydelig konkurrentKontaktperson: Suzuki Vitara, betydelig konkurrent

Henter den nye Suzuki Vitara et historisk navn, der begyndte i 1988, som havde en fremtrædende plads i historien om al-terræn og havde nu været noget glemt at styrken af ​​andre SUV'er og før dens kommercielle udvikling i retning af en Suzuki Grand Vitara har udholdt som det har været stormløb af rivaler med rolle større artilleri budgetmæssige én.

Suzuki VitaraSuzuki men stadig ser frem til krig og erobre jomfru område mellem Størrelse SUV nytte, der bevæger sig mellem 4 og 4,2 meter, ingen holdninger behov store off-road Suzuki Vitara selvom kan foreslå 4x4 køberen og et iøjnefaldende design. Renault Captur, Peugeot 2008, Nissan Juke, der åbnede dette segment, som vi forstår nu-selv en Citroen C4 Cactus kan være sine rivaler, selvom af iscenesættelse og størrelse inde kan endda udfordre modeller, der bevæger sig i 4,3 meter lang, og her kan du allerede få endnu Opel Mokka.

Alle hans rivaler undtagen Opel Mokka, lege med originalt æstetisk men giver afkald på maskulinitet, styrke, robusthed ... Og her er, hvor du kan rummes Suzuki Vitara ny, en model med en slående front, med en meget muskulær side, og alle med en kubikcentimeter indretningsarkitektur at tilvejebringe er værdsat, især i de bagsædepassagerer. Hertil kommer, engagement forskellige farver, næsten obligatoriske på dette tidspunkt duotone kombination med en anden tast tag ... øjet, ingen vil hævde, at måler 4,17 meter. Du tror du er mere udførligt model, en bil, der excellerer i fem centimeter i højden til deres rivaler ....

Suzuki VitaraMekanisk, kun to muligheder ved start, benzin og diesel, både 1,6 og 120 hk. Som gearkasser, det sagde farvel til S-Cross CVT og ændres til en nye automatiske seks relationer-kun benzinmotor, i øjeblikket. Hertil kommer, at to manualer, fem relationer til benzin og seks for Diesel. Der er ingen officielle forbrugstal Diesel -udledning af 106 g / km CO2 den skal placeres i ca. 4 liter, mens benzinforbruget starten på 5,3 l / 100 km. konfiguration 4x2 Det vil være den sagsøgte, selv med mulighed for at drage fordel af Allgrip systemet allerede indsendt han sin storebror og S-Cross fire drevkonfigurationer: 4x2 auto -prioriza økonomi og problemer, undtagen når det registrerer wheel-drev, sport, sne og mudder-denne sidste lås mode eller trialeras gælder fremstød til hjulene med agarre-.

Sikkerhed, overgår sin storebror Suzuki S-Cross, præsenterede sidste år og det halve. I et segment ligesom Suzuki Vitara væddeløb, tilbud LED-lys, adaptive cruise control holde sikker afstand fra køretøjet foran, bremsning -first by nødsituation advarsler, hvis ydeevne ikke registrerer føreren bremses, syv airbags inklusive knæ, ryg kamera... er meget bemærkelsesværdige elementer. Indersiden, det fremhæver også næsten obligatorisk berøringsskærm at fjerne trykknapper af midterkonsollen over at være i stand Slut med din smartphone deling mulighederne i din telefon.

Hvad vi tror om den nye Vitara

Suzuki VitaraSandheden er, at den nye Suzuki Vitara vi kunne lide en masse, endnu mere end sin storebror Suzuki S-Cross. Dynamisk fandt vi ikke store forskelle, men Vitara er meget godt isoleret, ikke bevæger sig ind vibrationer og meget lidt støj sniger.
den 1.6 Dieselmotor 120 hk, som vi testede, er energisk Suzuki Vitara i den nye, tilbyder en række meget stærk drejningsmoment fra 1.500 rpm og udvinding godt. den forbrug i computeren Rejser i den korte touchdown lavet omkring Nice, er blevet 6.6 l / 100 km, meget godt, hvis vi mener, at vi har cirkuleret på bjergveje med fire ombordværende. jævn og præcis styring og suspensioner komfortable og effektive De bidrager til at køre meget let og med stor selvtillid. Ingen svajer den nye Suzuki Vitara meget sving og tillader stor sti nøjagtighed.

Inde i nye Suzuki Vitara også det syntes godt løst, med mere end nok plads til fire beboere, god benplads for beboerne i de bageste sæder og fremragende loftshøjde. den kuffert, i mellemtiden, med 375 liter, er ikke den største i sin kategori, men det er egnet. Samlet færdiggørelse er temmelig godt, selvom ingen blød plast på instrumentbrættet Suzuki Vitara; nok huller til at forlade objekter på døre, midterkonsol og handskerummet og Meget komplet udstyr i topklasse versionen.