Kontaktperson: Renault Clio Sport Tourer, den mest kendte Clio

Renault Clio Sport TourerRenault Clio Sport TourerRenault Clio Sport TourerRenault Clio Sport Tourer

Præsenteret på Paris Motor Show sidste år, ny generation af Renault Clio er klar til at få et godt stykke kage salget i sit segment, B eller nytte. Og er, at når det bygger en attraktiv bil, chancerne for, at folk går til forhandleren for at være interesseret og købe det, er meget høje. Hvis denne total makeover begreber er tilføjet som nyeste generation af motorer (Benzin og diesel) systemer sikkerhed (Aktiv og passiv) usædvanligt i sin kategori og en god udstyr komfort tilgængelig fra de mest basale versioner, er succesen næsten garanteret. Og det er, hvad han har gjort Renault med sin Clio.

Nu familien vokser med et nyt medlem, den familie-version, et begreb, der er ved at vinde tilhængere i dette segment, og er i stigende grad tilbydes af forskellige mærker. Sport Tourer Det er det navn, som du er blevet døbt (lyder bekendt lille unge), og faktum er, at pennen (elektronisk, naturligvis) Yohann Ory har kortlagt en meget attraktiv linjer.

Kontaktperson: Renault Clio Sport Tourer, den mest kendte ClioI forhold til sedan, Clio Sport Tourer er længere (4,27 m 4,03 m i forhold til hatchback), opretholder den samme længde akselafstand og har en bageste overhæng 2 cm længere. Men hvor er forskellen naturligvis er på bagsiden af ​​køretøjet. Forlængelse af taget til bagklappen gør beboerne i de bageste sæder er 15 mm høje. den bagagerum annoncerer en maksimal kapacitet på 443 liter (Halvtreds procent mere end Sedan) målt til kanten af ​​de bageste sæder, en volumen, der kan forlænges op til 1380 liter, hvis bagsæderne foldet, efterlader en plan flade. Passagersædet ryglæn kan foldes fremad, hvilket bringer en belastning længde på 2,48 meter tilbydes, som kan transporteres sikkert objekter ganske lang. Under boot etage er der et andet hul med en kapacitet på 85 liter (allerede inkluderet i de officielle 443 liter bagagerum volumen), der gør det muligt at deponere forskellige objekter ude af syne af de fremmede elskere. Tærsklen belastning er ganske lav (604 mm fra mundingen af ​​stammen til jorden), så belastningen af ​​tunge eller store genstande, der er til rådighed.

Under navnet R-Link, Renault lanceringer multimedia-system for elskere af kommunikationsteknologi. den R-Link administrerer browser, den telefon, den lydudstyr, forskellige parametre køretøjer og informationstjenester såsom kørsel tilstand bliver praktiseret (fortæller dig, hvis du laver en effektiv eller ikke kører), e-mail, Twitter og selv det har et program kaldet R-lydeffekt ændre lyden opfattes af beboerne i kabinen (uden stadig lyder som) kan vælge mellem 6 forskellige miljøer, fra en Renault Sport eller V6.

fire mekaniske

Kontaktperson: Renault Clio Sport Tourer, den mest kendte ClioMekanisk set, Clio Sport Tourer ikke en nyskabelse i forhold til salonen. Dens sortiment består af fire motorer, to benzin og to turbodiesel, alle koblet til en manuel gearkasse fem hastigheder. Med hensyn til motorer benzin, er det 1.2 naturlig indsugning 75 hk strøm og en kombineret forbrug på 5,5 l / 100 km, og tricilíndrico TCE turbo 0,9 liters slagvolumen og 90 CV annoncere et forbrug på 4,5 l / 100 km, og leveres som standard start-stop-system, Stop / Start, og regenereringssystemet bremseenergien (ESM) og dynamiske gitre automatisk åbning og lukning for at forbedre aerodynamik af bilen.

området diesel motoren har 1.5 dCi 75 og 90 hk, med et forbrug på 3,6 l / 100 km i begge tilfælde. Der er en variant med 90 hk motor, der standardiserer 3,2 l / 100 km takket være gennemførelsen af ​​nogle udviklinger af forandring omkring tretten procent længere end dem, der proklamerer de 3,6 l / 100 km. I princippet forventes ikke at blive markedsført i vores marked denne version.

I vores Touchdown havde vi mulighed for at prøve den version 1.5 dCi 90 hk magt. En ekstremt glat, progressiv og giver lav hastighed rulle jævnt og klatring vender hurtigt til små pisemos speederen motor. den gearkasse Det er helt glat, præcis og hurtig. Ville jeg har brug for en sjette gear? Sandheden er, at i de kilometer, som vi gik med ham vi ikke huske det. I områder med kurver kan vi gå "ligerita" i lange marcher, med hvad vi garanterer et indhold-forbrug af mængden af ​​drejningsmoment fra motoren fra blot 1.200 omdrejninger i minuttet, og helt glemmer den anden og selv tredje gear, fordi, undtagen i paellas, resten af ​​numrene kan blive konfronteret i de seneste to gear glat.

Dynamisk adfærd Sport Tourer næppe adskiller sig fra den sedan (med mindst to personer, og to kufferter fra dem af "førerhus" om bord). Den forreste ende adlyder ganske præcist ordre fra rattet, touch-servostyring er ganske god, og den bageste er helt ubevægelig. Suspensionerne er komfortable og ujævne områder vil ikke "choker" få beboerne nyde turen.

den Renault Clio Sport Tourer begynder at sælge i vores marked den 22. marts, med priser der spænder fra 12.750 euro 1,2 Authentique 75 hk til 16,850 euro Energi af Expression 1.5 dCi 90 S&S ECHO2.