Sammenligning: BMW 3-serie ActiveHybrid vs Infiniti Q50 Hybrid 3.5 AWD

Sammenligning: BMW 3-serie ActiveHybrid vs Infiniti Q50 Hybrid 3.5 AWDSammenligning: BMW 3-serie ActiveHybrid vs Infiniti Q50 Hybrid 3.5 AWDSammenligning: BMW 3-serie ActiveHybrid vs Infiniti Q50 Hybrid 3.5 AWDSammenligning: BMW 3-serie ActiveHybrid vs Infiniti Q50 Hybrid 3.5 AWD

Overvej en hybridbil, mens det går ud over økologi eller forbrug. Det er rigtigt, at de fleste tænker på sådan en bil, og det første, der kommer til at tænke er en Toyota Prius, en model med meget økologisk charme, men vi må erkende boringer enhver med lidt lidenskab i hans årer. Nu, da du fjerner billedet af Prius jeg lige fortalt dig at sætte på dit hoved (det, hvis du ikke havde tænkt på det første i en Lexus), jeg minde om, at i markedet er der biler som de to sammenlignes her, der bidrager til økologi vis dosis af livet. den BMW 3-serie ActiveHybrid og Infiniti Q50 Hybrid ikke kun kedeligt, men også er opfyldt, har en prestacional meget godt niveau og en logisk forbrug for de tider, hvor det at have en bil benzin over 300 hk og lignende ydelser synes at være en unødvendig luksus.

Sammenligning: BMW 3-serie ActiveHybrid vs Infiniti Q50 Hybrid 3.5 AWDBMW begyndte sin karriere i en verden af ​​hybrider i serie 3 og 5 med en teknologi designet til at være præcis det modsatte af en bil som Prius. Må ikke forsømme de gode følelser fra sportsånd til at lyde, og hybridiserende foretrækker at starte den magtfulde 35i og tilbyder en kraftfuld 340 hk sedan snarere end en bil, der llegará- økologisk perfekt, men kedeligt. Infiniti gør det samme, også giver en bredere vifte end selv funktioner AWD-version, ligesom Q50 af denne sammenlignende, eller Nysgerrig kabelstyringssystem uden "fysisk forbindelse" (Undtagen sikkerhed redundans) mellem rattet og styretøj.

Formålet med hybridisering er at sænke CO2-udslippet og dermed forbruget. Både få den fuldt ud, selv om de er biler i hvilke gennemsnitlige udgifter er stadig følsomme over for kørsel, især i BMW. nå 100 km / t på mindre end 6 sekunder, kilometer svæver omkring 25 sekunder, og opnå en gennemsnitligt forbrug (Gennemførelse stille, klar) 7.3 og 8.2 liter pr 100 km Jeg tror, ​​at en virkelige bedrift hvilket tyder på, hvor meget han har avancerede den automotive verden Husk den sidste bil måtte benzinforbruget var halvt sådan? Jeg er overbevist om, at det ikke halvt var hurtigere eller stærkere end nogen af ​​disse to. Hvis du koncentrere dig og leder efter større effektivitet ved kørsel, indløse den elektriske del, kan du hente både den gennemsnitlige udgift for at bo tæt 4 eller 5 liter, men hvis du giver for at udnytte denne magt til at opnå fordele, du vil se forbrugstal tæt på 15 liter; du nødt til at finde den gyldne middelvej, som du ser, der er meget god til begge dele.

Elektriske faser kun
Sammenligning: BMW 3-serie ActiveHybrid vs Infiniti Q50 Hybrid 3.5 AWDI begge tilfælde elektrisk fremdrift til at flytte bilen tjener kun som en elektrisk eller benzin motor support. Forskellen er, at i BMW kan du ikke flytte et hundrede procent magt mere end 80 km / t og Hyundai selv, kan holde krydstogter 120 km / t for flere kilometer. Som du kan se kører et system og en anden sætter pris på, at Infiniti benytter elektrisk fremdrift længere, men forbruger ekstra liter. Svaret på dette har vi tre vigtige punkter, den ene er vægt, andet den højere tab af AWD friktion Japanske og endelig termodynamiske fordele ved seks-cylindret BMW, at allerede i konventionelle versioner vist som en af ​​de bedste motorer på markedet i deres forhold mellem ydelse og forbrug. De to biler er meget tunge, men jeg Infiniti er 100 kg vejer 2 ton; for gennemsnitlig effektivitet søger sedan.

igangværende er velkommen på gåtur. i BMW Det blev søgt smuk lyd undslipper når den termiske motoren kører. Dette er alt sammen meget flot, men det hele er stadig raffinement siden den sædvanlige stilhed march går tabt i hybrider; ikke ser det som en defekt, men snarere som en funktion; Jeg personligt kunne lide mig. Hvad jeg kan lide det mindste er det, og er det første hybrid-drev, hvor, når du starter forbrændingsmotoren transmission giver dig lidt bump, som om alt for termoelement, der har det. For disse ting Infiniti er "flere Prius". Alt sker jævnt eller raffinering og indtil grundigt accelerere ikke opdage benzinmotor.

Sammenligning: BMW 3-serie ActiveHybrid vs Infiniti Q50 Hybrid 3.5 AWDDen dynamiske opførsel af de to har ikke overbevist mig. Det er ikke dårligt, men jeg tror Det er ikke op til, hvad der forventes af disse modeller. den BMW 3-serie ActiveHybrid Han løber meget, men derefter føles meget tung og overskydende krop svajer, som jeg nogensinde har set gjort i en BMW. Dette ses også når det ikke gør sport ridning. Hvis du normalt ikke sker noget, men det er rigtigt, at det ikke behøver den 306 hk af den termiske del og dens høje niveau prestacional og hvis en kombination du en mere forbruger hybrid. tilfælde Infiniti Q50 Det er anderledes. Indram det jeg kunne lide det, og jeg ser det på trods af vægten, mere afbalanceret end sin rival. dog adresse "Wire" skæmmer samling. Ligesom sin rival, hvis du er stille, som i sidste ende er den måde at gå-er rart og sikkert, men hvis du lægger sporten mode og du kommer til at gå hurtigt du nødt til at kæmpe med en adresse, der tænker selv, og at nogle gange er ikke godt. Dette system er fremtiden, men denne bil Du betaler vejafgift at være nyhed.

Er to gode biler, men ikke de bedste versioner af deres respektive områder. BMW med mindre krop roll og ville være perfekt med en konventionel styring Infiniti sætter i tovene traditionelle tyske sedans, hvormed den konkurrerer. Det første problem skal løses baserede muligheder M, men farvel til komfort, sidstnævnte kun har en løsning, hvis du vælger Diesel Q50.