Lancia Voyager 2,8 CRD

Lancia Voyager 2,8 CRDLancia Voyager 2,8 CRDLancia Voyager 2,8 CRDLancia Voyager 2,8 CRD

Alsidighed og plads i overflod er de to mest bemærkelsesværdige kvaliteter af denne enorme stationcar, hvilken "vedtagelse" af den italienske mærke har resulteret i en forbedring i sit indre præsentation, færdig med mere omhu og en mere luksuriøs tilgang bæres af en meget komplet standardudstyr.

Resultatet er, at Dette Voyager er stadig en af ​​de bedste muligheder for at rejser bredt 7 passagerer, og en af ​​grundene er dets sædesystem "Stow 'n Go". Dens konfiguration 2-2-3 pladser, bustype, kærlighed børn, og dens modulopbygning og ældre. Sæderne, der ikke bruges kan foldes og gemme sig under gulvet bogstaveligt at rydde en flad overflade og, når de anvendes, hullerne, hvori sæder er gemt, også de to centrales- er tomme og bruges til at lagre pakker . Af denne grund, og takket være en temmelig stor kuffert selv når der anvendes syv sæder, der vil være for besværligt at bære bagage af alle passagerer. Fremgangsmåden til foldning og udfoldning sæderne er relativt enkel, og det samme kan siges om den måde, der er adgang til den tredje række sæder, der driver en enkel mekanisme sædet i den anden række er foldet og vippes foran, hvilket efterlader et område med generøse trin. De sidedøre, i mellemtiden, er ved at glide og elektrisk åbning.

Højtflyvende udstyr

Når afregnes, følgende er at regulere temperaturen og, som læderindtræk, samt nem at rengøre, normalt hot-og koldt om vinteren i løbet af sommeren, de fire pladser i de to forreste rækker har varme. En anden fin detalje er det opvarmede rattet, hvilket er usædvanligt, og også standard. Dual zone klimaanlæg er på forsiden og uafhængig regulering for bagsædet hvor luften kommer gennem udgange på taget. Ærgerligt den eneste temperatur kan vælges fra klasse til klasse uden mulighed for midterste kvaliteter, da dens funktion ikke er så nøjagtige som vi gerne ville. Fortsat pleje over for passagererne, og eventuelt, Du kan have en DVD-system med trådløse hovedtelefoner og to optrækkelige skærme placeret på langs på taget, sammen med den ene i midterkonsollen, som "vil hypnotisere" børn på lange ture.

På den anden side, der vender tilbage til den praktiske side, cockpittet er fuld af huller til at deponere alle former for genstande, mest stor kapacitet, og det faktum, at den automatiske transmission håndtaget er i instrumentbrættet, til højre for rattet, midterkonsollen gør jo bedre er dine chancer for opbevaring.

justerbar krankboks

Inden du trykker på startknappen testede vi elektrisk indstillelige sæde og pedal, selvom sidstnævnte primært fokuseret folk af korte statur kan acercárselos uden at skulle gå for tæt på rattet. Kørsel af de første par meter præcisere sit Amerikansk karakter, med en momentomformer glidende en masse, og med en forandringsledelse overlader det i "frihjul" næsten altid løfte vi foden fra speederen i byområder. Gearskift og relativt hurtigt under acceleration, men hvis du ønsker at manuelt reducere, ved den sekventielle funktion, der låser det højeste gear, reaktionerne er langsomme og utilfredsstillende, så altid indsættes i slutningen forlader D. Ingen indvendinger i betragtning af den velkendte model tilgang, hvis Mens springet er for anklaget nogle marcher, trods seks relationer. dog motoren giver gode resultater fra meget få omgange, og kæmper mod gode dynamiske resultater, der vejer næsten 2,3 tons Voyager. Lyd, uden at være høj, er det ikke attraktivt i visse punkter i omdrejningstæller og undertiden, ved acceleration gas spids, når den indre pibende lyd isolering betegner lidt mekanisk. Alligevel støjniveauet når du rejser er lav.

sammenhængende

I adfærd, huske på, at din bageste er udstyret med et system af stiv aksel, perfekt til at opnå en sådan kuffert, fordi det optager lidt, men ikke så meget at opnå præcision kurver eller komfort bacheo, som Selv om alt er på et mere end acceptabelt niveau, så på grund af den enorme akselafstand, er næsten udelukkende passagererne i den bageste række, der bemærker en større hårdhed, når passerer over visse typer bump. Med hensyn til den førnævnte mangel på præcision, kommer op, hvis vi tvinger march, ikke signifikant, fordi deres reaktioner er meget progressiv og give tilstrækkelig tillid, men du bør altid være klart, at selv om det ikke er nok, er vi køre en minivan mere end to tons søger ikke sensation "sportslighed" vi kunne finde os i nogle af sine konkurrenter, men en rolig og fredelig kørsel, ikke uden glæde.

Den store mængde glasareal og en store spejle gør sigtbarheden er meget god, men du kan forbedre sikkerheden aptering advarsel køretøj i den blinde vinkel, selv om vi ikke er gået glip af. Ja vi takkede bageste kamera, noget, gør tingene meget nemmere, når tilbageskridt i betragtning af de 5,23 meter måler Voyager og mangel på poise under trange pladsforhold. Hvad vi ikke kan lide, er, at den automatiske forlygten er meget langsom, når du indtaster tunneller eller garager, og håndbremsen pedal tilbage, mindre frastødende sidstnævnte er en model med automatgear.

Kort sagt, han er tro mod sine egenskaber som nogensinde, men med mere eller mindre væsentlige forbedringer i udstyr, præsentation og ydeevne fortsat vinder tilhængere nu er det solgt under Lancia mærke.