Test: Citroën C4 Cactus 1.2 Pure Tech 82 hk, tæmmer byen

Test: Citroën C4 Cactus 1.2 Pure Tech 82 hk, tæmmer byenTest: Citroën C4 Cactus 1.2 Pure Tech 82 hk, tæmmer byenTest: Citroën C4 Cactus 1.2 Pure Tech 82 hk, tæmmer byenTest: Citroën C4 Cactus 1.2 Pure Tech 82 hk, tæmmer byen

Hasty et blik til at indse, at Citroën C4 Cactus er ikke en bil længere. På trods af hvad navnet antyder, det foregår på det tekniske grundlag for mere beskedne C3, gennemsyret af en indpakning meget attraktivt, især for yngre. Hans munter billede med løsninger som Airbumps vagter udenfor, høj krop og overordnede komfort, øge interessen for et produkt virkelig forskellige termer bruges til at køre.

En af de mest personlige versioner er nysgerrigt animeret af benzinmotor ringeste af intervallet. Det er en fire-cylindret 1,2 liters slagvolumen og 82 hk, at trods sin beskedenhed, kan opretholde en rimelig pendling perifer cruise vi havde lidt agility med -facilitada ændring i dette tilfælde ved den ETG5 af kobling robotizado- og kommer til at skinne i byen med brændstofudgifter faktisk indeholdt. Tomgang er meget stille og vibrerer en smule, funktion opretholdes indtil det tidspunkt, når den sidste del af tælleren nær det røde område, idet dens tilstand følte tre cylindret motor. Sin enkelhed gør den velegnet til bykørsel, typisk kortere transporter, i hvilke netop tilstrækkelig tid til at nå den optimale driftstemperatur og derfor straffet debugging elementer turbodiesel gas som EGR ventiler og partikelfiltre.

Comfort By

I dette tilfælde er det Pure Tech 1.2 suppleret med valgfri femtrins ændring ETG. Det er en mulighed Kaktus Citroën C4 1.2 Pure Tech 82 hki bytte for 900 euro ekstramateriale vil bringe os trøst, især i byen, undgå at skulle træde på koblingspedalen. Faktisk er det ikke eksisterer, men mekanismen er integreret i gearkassen og vil åbne eller lukke enten automatisk eller så adlyde impulser fra de -fijas- padler bag rattet.

Det er en ændring at i modsætning til konventionel automatisk momentomformer, Det kræver en lille indlæring periode at opnå maksimal motorgang. Indebærer værdsætte når ændringen vil ske på det tidspunkt for at mindske byrden af ​​speederen og dermed undgå pitching bilen ville komme først når frakoblet forandring og for det andet, når upshift er at logge ind. Når gemt denne omstændighed, det er behageligt at bruge og kommer til at gøre en mere aktiv rolle som drivkraft.

Også i byen kan vi gavne dit legeme er højere i en konventionel passager. og undgå at røre kofangere ved parkering på trommer på gaden og i de samme omstændigheder, vil plastichylster beskyttere forhindre små slagtilfælde forårsaget af folk, der åbner din bildør skødesløst parkeret der ved siden af ​​biler.

Den dynamiske kapacitet er begrænset både ved acceleration og til at klare en overhaling manøvre. Vist præference for afslappet acceleration og konstant drev til at fortsætte med at værdsætte de kørekomfort rytmer. I denne henseende suspensionen også er blød, måske endda ende, fordi under vanskelige forhold som store huller dukkede op i visse speed kurver viser når nogle svært ved at fastholde sti. Den positive modstykke er, at hverken asfalt patches byen eller dilatationsfuger eller buler, der skal sendes til kabinen.

Den charmerende mangfoldighed

Kaktus Citroën C4 1.2 Pure Tech 82 hkDen studerede dismetría og et design, der adskiller sig fra de sædvanlige lave en overraskelse indeni. Det er generøs rummelighed, boot kapacitet og opbevaringsrum, selv om manglen på dybde justering af rattet kan gøre det vanskeligt at finde den mest komfortable kørestilling. Følelsen også forbedre med et sæde i den nederste del af ryggen området var mindre fremtrædende, men ikke komme til at være ubehageligt.

Den testede enhed har navnet Shine, mest udstyret med to robotstyret, og sandheden er, at det er generøst udstyret, med elementer som browser, klimaanlæg, bakkamera og regnsensor og lys, der udgør prisforskellen fra den nederste finish.

Kort sagt er dette C4 Cactus er et komfortabelt, veludstyret bil, der er i stand til at stoppe over meget korte afstande, og hvis mekaniske enkelhed du vil gøre meget velegnet til dem, der først og fremmest gøre bykørsel eller som afslappet kørsel, se på glathed deres kontrol vil have en positiv effekt. Har personlighed og løsninger som kofangere og beskyttede Airbums bekræfter deres tilpasning til de hindringer af byen og dens parker.