Sammenligning: Hyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTi mod Skoda Fabia 1.4 TDi og

Hyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTi mod Skoda Fabia 1.4 TDi ogHyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTi mod Skoda Fabia 1.4 TDi ogHyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTi mod Skoda Fabia 1.4 TDi ogHyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTi mod Skoda Fabia 1.4 TDi og

Det er det andet segment af salget i vores marked, men nytten er en af ​​disse kategorier, hvor synes ikke at noget meget være den sidste: Ibiza-med opdateret på salg fra juli 2015 -den nuværende model kommer ind Polo handling i anden halvdel af 2014, blev solgt sidste år Corsa og Sandero modeller. Det kan vise sig at være en kategori, hvor kunden sandsynligvis tager mere grund til, at hjerte, fordi en Excel-tabel, og deres tilsvarende udbytter i hånden, der er sådan lighed for som erhverver sådanne biler som blotte redskaber transport er let at ende med at falde i pris variabel til at beslutte køb.

Hyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTi mod Skoda Fabia 1.4 TDi og

Så, ja, jeg erkender, at end hvad der er nødvendigt for at desplazase med minimal effektivitet, sikkerhed, komfort og alsidighed -og jeg passerede gennem hovedet Dacia- der er mange, mange forskelle mellem hver og en af ​​de forskellige modeller, der udgør segmentet B. Og her har vi tre klare eksempler. Nyankomne, den Opel Corsa forsvarer et af de steder i ære rankig i salget, mens både Skoda Fabia som Hyundai i20 vil blive anvendt nye strategier at bevise deres værd, hvis, i det mindste, De ønsker at komme ind i 'top-ti', og argumenter, i virkeligheden, ingen mangel.

i20, overraskelse faktor

Jeg hører det sprog, i20 er en af ​​disse biler 'flad', uden sjæl eller tegn. Men hvad en stor dyd for dem, der overvurderer den drivende komfort og raffinement. Ligesom deres to andre rivaler, også helt nye bil fra top til bund, med en måske ikke alt for cool interiør tilstedeværelse i sit design, men meget udførlige og bil makings højere. Lidt eller intet kan misunde Hyundai til den bedste konkurrence Med en Peugeot 208 som en god pointe i reference- i nærvær og finish, især i en kategori, hvor cockpits er blevet oversvømmet design, farve og elektroniske gadget, men ikke altid af højere kvalitet end i tidligere tider, VW Polo er en af ​​de bedste eksempler. Stor evolution her for koreansk, selvom den eksponentielle spring er, at du føler, når støbning rullende, fordi -Evolution den tidligere 1.4 motor og chassis CRDi- genvinde terreo, der var blevet vundet for i20 kan også synes at være en lille i30.

Hyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTi mod Skoda Fabia 1.4 TDi og

Jeg sidespor klang fordi alle føler, såsom en høj Fabia at, mekanisk, ser ud til at have sat kun se effektivitet, fordi den mekaniske styrke og fremragende isolering krop tilsyneladende lave dækstøj, Koreansk bord nød også et meget lavt vibrationsniveau, meget glat og upåklagelig komfort dæmpning. Selvfølgelig, det er heller ej heller det beregnet til at være en bil agile reaktioner. Stadig noget kunstig, retningen af ​​i20 komponent forbliver min mindst foretrukne, især når du har evnen til at skifte de tre biler på en gang; dybest set er forskellen mellem støtte og modstand midtpunkt og første kvartal drej hvad der er tilbage, ikke længere kørepræcision, men nogle følelse og god touch.

Fabia, væddeløb

Og der er mange nuancer. For hvis i20 er al komfort, fremspringende udseende til at køre Skoda Fabia er effektiviteten af ​​chassiset, mere i tilfælde af enheder som vores, der er udstyret med sportsundervogn. Klart de føler fastere, men ikke forklejne for meget komfort, demonstrerer skjul en af ​​de bedste punkt vagter i kategorien. Med 208, Mini og hans brødre Polo / Ibiza, må vi erkende en komponent i kørsel langt mere stimulerende end hans to andre rivaler, for sin udsøgte præcision og neutralitet, der kan gøre foretrække for dem, der gerne vil have de bedste følelser i hånden -Og fødder, det forsinker også mere og bedre. Selv i virkeligheden, denne forskel i effektiviteten af ​​denne type og profil bil / klient er ikke eller i det mindste som jeg ser yo- så relevant som det kan være bedre eller værre mekanisk ydeevne og lydhørhed ... netop udseendet mindre god den fornyede Fabia.

Fire er ikke mange. Fremgår af 1,5 dCi Clio, den bedste kategori forbrug, men også den 1.6 e-HDi Peugeot 208 -i korte ændringer-ankommer med bedste forhold effektivitet / hastighed mellem 90 hk turbodiesel. I dag, VW-koncernen vender tilbage for at erstatte en 'klassisk' fire-cylindret på de andre tre allerede monteret fra Audi A1 til den førnævnte Polo motor, men der er stadig spor, har intet at gøre med dem, fodret af injektor pumpe stadig de optræder i de øverste stillinger i vores historiske forbrug. Det er rigtigt, at barriere sænke vores gennemsnitlige 5 liter adskille mindre gode opsparere segment, selvom igen ty til tilstande af ligevægt, især Jeg foretrækker noget mindre opsparing og mere glæde, noget, der endelig kan finde i den opdaterede Corsa 1,3 CDTI, hvis drivmiddel har gennemgået omfattende ændringer. Og, for mekaniske vibrationer, lav reaktionsevne ved lave omdrejninger og ikke for fast oversteg 3.000 omdrejninger i minuttet, handicap af Fabia er ikke blot en mindre mekanisk raffinement, at hans to andre rivaler, men mindre hurtig reaktion større inddragelse og for evigt bevare sin optimale ydeevne zone.

Hyundai i20 Opel Corsa 1.3 CDTi mod Skoda Fabia 1.4 TDi og

Corsa, god balance. Jeg indrømmer at have taget en stor overraskelse med en Corsa, generation til generation, havde han aldrig færdig helt overbevisende. Dens lille motor er nu næsten lige så salvelsesfulde og elastisk som den 1.4 CRDi sit største motor hjælper dig være-fastholde god type også mellem 3.000 og 4.000 omdrejninger i minuttet, og hvor i det tjekkiske motor kan ikke finde noget. Godt hjulpet af en 6-trins, det kombinerer både glæde og lydhørhed som den koreanske model, bruger kun en tiendedel mere end Fabia. Men de gode følelser er også overført til chassiset og ikke bare fordi i adfærd eller komfort, men tuning af suspension og, især, ledelse. Det vil ikke være et tiralíneas, som Fabia; eller ren bomuld, som i20; heller ikke det har den forfinelse af 208, men balance gør Corsa er meget homogen, meget komfortabel og effektiv i stort set enhver situation. Balance, dør indad, også du er i en mere rummeligt interiør end gennemsnittet på bagsædet, hvorefter, også af i20, bør tilføje en central transmission tunnel mindre forstyrrende end Fabia.

kort

Acceleration. Der er næppe en anden fra hinanden i den kategori blandt de hurtigste, den Sandero dCi 1.5 / 90, og den langsomste, torv i hænderne på den nye Polo 1,4 TDi / 90 med den samme motor der bærer Fabia.

Bremsning. Super Fabia. Med mindre bremser udstyr (diske er valgfri dens bageste), det giver det bedste bidende pedal og bedre end gennemsnitlige afstande.

Klang. Corsa, 180 grader. Hvordan og hvor meget har ændret 1,3 CDTI på alle måder. 1.4 TDi tricilíndrico minder i hans berøring og støj af den gamle pumpe-injektor.

Overhaling. Nimble i20. Om bord, din motor ikke ud til at have mest magt, men dens elasticitet end gør for denne type øvelse. Commendable reaktion også små 1,3 Opel.

forbrug. Langt fra 1,5 dCi Renault. På en Clio, på 4,3 l / 100 km gennemsnit henvisning de er i denne kategori og brændstof. Den mindre gode ting for en Fiesta 1.6 TDCi, blot en liter medier.

Beboeligheden og vægt. Hvordan sager mere end hvordan: med en mindre indgribende bageste center tunnel, Hyundai er mere rummelige. Den Fabia er den letteste af sammenlignende, men ikke Kategori: Party Sandero og vejer endnu mindre.