Volvo XC90 D5 AWD med Audi Q7 3,0 TDI Quattro Tiptronic

Volvo XC90 D5 AWD vender mod Audi Q7 3,0 TDI QuattroVolvo XC90 D5 AWD vender mod Audi Q7 3,0 TDI QuattroVolvo XC90 D5 AWD vender mod Audi Q7 3,0 TDI QuattroVolvo XC90 D5 AWD vender mod Audi Q7 3,0 TDI Quattro

I denne sammenlignende test fortæller vi dig, hvordan er i dag ubestridte konger af SUV-segmentet, måske med en noget overdreven tilgang, men med et væld af kvaliteter, der gør dem meget ønskelige modeller. Selvfølgelig, omslutter teknologi er en af ​​de vigtigste attraktioner, men ikke den eneste. Ikke at glemme, at det er SUV'er nuværende situation mest moderne luksus..

Volvo XC90 D5 AWD med Audi Q7 3,0 TDI Quattro TiptronicVed ankomsten til Volvo XC90 Det er umuligt ikke at lægge mærke til det stort centralt skærm anbragt vertikalt. Næsten ingen knapper på instrumentpanelet, som de fleste funktioner er inkluderet i det. Hvis du kan lide "trastear" på din tablet, skal du gå direkte til at dykke menuer og undermenuer selv før du starter, og du vil føle i stuen. Reaktionen på touch betjening er fremragende, hurtig og flydende, selv når der zoomes med to fingre på kortet browser. Der er ikoner som du kan ændre ved at trække sted, og alt er organiseret intuitivt. Du kan konfigurere en lang række elementer fra forskellige sikkerhed og komfort systemer, op Single mode kørsel, igennem omgivende lys 7 farve at hvis du vil, Det er synkroniseret med den indre temperatur. uddybe Det viser dog efter min mening, har ofret funktionalitet design ved at fjerne mange fysiske knapper, så bare regulere temperaturen af ​​klimaanlægget det kræver meget opmærksomhed og øjnene fra vejen i længere tid end vi gerne ville. Heldigvis Volvo XC90 er fuld af aktive sikkerhedssystemer assistenter at hvis "cluelessness", Du holder inden den vognbane, og hvis du kommer for tæt på en forhindring, advarer eller langsom. Og der er altid mulighed for at bruge stemmekommandoer, med en række kommandoer, så bred, at selv lader dig styre klimaet.

den Audi Q7 forbliver tro mod den roterende kommando så godt har givet mærket med de fire ringe fra begyndelsen, selv om det har tilføjet en touch pad foran hvis ledelsen ikke helt overbevise. Menuerne er blevet reorganiseret, og gennem dem adgang endnu flere funktioner end Volvo, som siger noget. Displayet, i mellemtiden, er ikke så stor, men er placeret højere og kræver ikke aflede begge øjne på vejen. Interessant, Audi Q7 tilbyder flere sikkerhedssystemer og assistenter svensk rival, herunder en advarsel for passagererne i tilfælde af forsøg på at åbne døren og et køretøj nærmer sig bagfra, en assistent til at manøvrere trailer eller bistand undgår forhindringer øger styreudslag, hvis føreren ikke har vendt nok. Ikke glemme, at Du kan have fire-hjulsstyring, noget, der gør dig helt glemmer dens dimensioner ved manøvrering cirkulær byen, hvor den fungerer som et hjælpeprogram undtagen når finde et hul stort nok til at parkere.

Motorer Volvo XC90 D5 AWD og Audi Q7 3,0 TDI

Med hensyn til mekanisk, Audi cylinderen 6 mod 4 Volvo, er mere mærkbar raffineret, med en mere behagelig lyd og næsten totalt fravær af vibrationer, selv kold. Det har også større kapacitet og Det er hurtigere, men bruger mere. Og det har sofistikeret effektiv assistent, der fortæller dig, hvornår de skal holde op med at accelerere for at nå den rigtige hastighed til den næste signal begrænsning, rundkørsel eller lukket kurve uden at røre bremsen, maksimering af akkumulerede inerti. Også aktive fartpilot fordele fra denne form for "elektronisk horisont", Som du kan tilpasse tempoet forudsigeligt. Det ligner magi, ligesom tilstand "Intelligent dødvande"Som tager hensyn til trafikken til at afgøre det rigtige tidspunkt til at engagere sig eller frakoble transmissionen. Ved siden af ​​funktionen "inerti" den volvo XC90 ikke så behagelig. Så er de assisterende syltetøj til stede i begge opererer skarpere i volvo når at stoppe bilen.

Volvo XC90 D5 AWD med Audi Q7 3,0 TDI Quattro TiptronicNår lanceret, Volvo XC90 forbinder dig mere med vejen. Det ikke specielt udmærker sig ved sin komfort affjedring, men er lettere end den Audi Q7 og bør gøre en meget dynamisk kørsel på snoede, mere tilfredsstillende af ramme (ikke i hånden, eller ved motor), som bremser bedre og deres reaktioner er mere direkte og umiddelbar. den Audi Q7, i mellemtiden, det har specialiseret sig i at opnå uovertrufne komfort, i det mindste med den valgfri luftaffjedring at udstyret vores enhed (vi har ikke testet den Volvo XC90). Det betyder ikke, det mangler smidighed eller præcision, men glem ikke din vægt, hvis du røre op i tempo i overskud, 2,3 tons på vores skala. Under alle omstændigheder, både langt opvejer den dynamik du forventer fra et køretøj af tilsvarende størrelse og velkendte tilgang.

Interiors Volvo XC90 D5 AWD og Audi Q7 3,0 TDI

På indersiden, beboelighed små forskelle er ikke afgørende. Volvo XC90 tilbyder mere kuffert og langsgående plads i 3. sæderække, men mindre bredde i alle sæder. Mere påfaldende er færdig, som skal indrømmes Audi Q7 større omhu selv i områder, der ikke er inden for rækkevidde af syne, ud over elektrisk drevet for de to pladser i 3. række og for cubremaletero bakke, så det er meget lettere at modulere dens indre. Dette er uden tvivl, hvad der vil aldrig overstige konventionelle luksus sedans, uanset hvor meget de ender med at vedtage den samme teknologi, som har udgivet disse to kolosser.