Ford Mondeo 2.0 TDCI 180 hk mod Mazda 6 2.2 SKYACTIV-D 175

Ford Mondeo 2.0 TDCI 180 hk mod Mazda 6 2.2 SKYACTIV-D 175Ford Mondeo 2.0 TDCI 180 hk mod Mazda 6 2.2 SKYACTIV-D 175Ford Mondeo 2.0 TDCI 180 hk mod Mazda 6 2.2 SKYACTIV-D 175Ford Mondeo 2.0 TDCI 180 hk mod Mazda 6 2.2 SKYACTIV-D 175

Måske du overvejer at købe en mellemstore sedan. Det er et segment, der ikke er i sin bedste kommercielle tid på grund af den "haute couture"Der i stigende grad de har mere accept; enden, lidt over 50 procent af salget i den kategori er virksomheder, der køber til deres flåder, fordi køberen af ​​denne type bil eller satse på Der er nu enormt kompakt eller har overgav sig til mode SUV. Og det er en reel skam, fordi der nu er ægte stor bil i segmentet, og Aldrig før generalister sedaner havde været så fuldstændig og så god. Enten begge denne sammenligning er klare og interessant eksempel.

Ford Mondeo 2.0 TDCI 180 hk mod Mazda 6 2.2 SKYACTIV-D 175Ford Mondeo 2.0 TDCi Titan og 180 hk Mazda 6 2.2D Luksus 175 hk De er store størrelse og er endnu større så meget at tilbyde. I dem kan du finde teknologi, der indtil for nylig kun kunne være en præmie bil, god opførsel, indhold forbrug og en behagelig rejse kapacitet. De to muligheder er at give dig Dieselmotorer mere kraftfuld deres respektive områder og høje kvalitet fittings, der gør dem meget attraktive. Du ønsker måske at tage hjem en Audi, en Mercedes eller en BMW snarere end en Ford eller Mazda, men jeg kan forsikre dig, at bortset fra den kærlighed, som du har din foretrukne mærke, med disse versioner af Mondeo eller 6 vil du ikke gå glip af næsten ingenting, undtagen nuancer og bagtil fremdrift og efterbehandling visse personlige oplysninger; og prisen endda spille i din favør.

Store på enhver måde

Den første ting du nødt til at tage hensyn enten er størrelsen. Vær opmærksom på din parkeringsplads, inden de køber dem, som med 4,87 m lang og næsten 2 meter bred, kan du allerede har pladsproblemer på din "klassisk" garage. I den sidste generationsskifte voksede Mondeo 2 cm og 14 cm MAZDA! Denne detalje, efter kontrol (det vil virke fjollet, men ikke alle gør, og tager ingen overraskelse) spiller i din favør, når det kommer til indvendige rum eller bagage kapacitet er berørt. Mellem Mondeo og 6 indre størrelsesforskel er ubetydelig. De er lavet i fire voksne rejser meget komfortabel; hvis du vil kan du tilføje en mere, men som i alt dette segment på lange ture den femte ende træt af dig, bredden af ​​bagsæderne og hårdhed og formen af ​​den centrale støtte. Mazda langsgående rum er bedre, selv om Mondeo er allerede godt nok til ikke at gå lege med dit knæ på ryggen. Til rummet er ikke værre ene end den anden, på trods af forskelle. Front Klager kan kun komme med den valgte station, fordi både komfortabel rejser der ergonomi og endda et flot design, den japanske sporty, mere elegant i tysk.

Ford Mondeo 2.0 TDCI 180 hk mod Mazda 6 2.2 SKYACTIV-D 175Udstyret er højt i både frugten af ​​Titanium og luksus finish sager. Der er god tilslutning og begge kan styre forskellige funktioner med talte kommandoer serielle, noget mere komplet i Ford. Mazda har et lille hoved Up Display, der er ikke meget nyttigt, hvis du er en af ​​dem, der bærer den høje hjul, og Mondeo Jeg kan ikke lide spejle, også buede og overdreven deformation af virkeligheden, der kan føre dig til at begå bugs væk, men tager at vænne sig til og gøre dem. Ligesom Mazda, Mondeo Livet ombord er rart med store doser af overordnede komfort og gode tilslutningsmuligheder.

bagagerum

i bagagerum ja der forskelle til at overveje. Den første kommer fra porten, meget mere praktisk i Ford, meget mere overskueligt i Mazda. Den første efterlader en enorm mund og praktisk belastning men er meget høj, og der er en vis kraft til lavere-altid kan sætte elektrisk port til 500 € mere. I 6 der dør, bred til, hvad der er sædvanligt i segmentet, men små i forhold til dens 5-dørs rival. Trunk plads er i forhold til det udstyr,. Den japanske leverer altid nogle interessante 535 liter, mens Ford har 605 liter hvis transporterer reparapinchazos 480 liter kit eller reservehjul nødsituation, som det også er en ekstra 200 €. Jeg støtter hjulene altid anbefale nødsituation reparationssæt før-stikker, men i dette tilfælde tabet af stammen er så stort, at bedre lade det være som er standard og har BOOT; reservehjulet er stort, men som en anden foranstaltning (215/60 R16 235/50 R17 sammenlignet med de andre fire) ved enden bliver akut hjul-ark, med sine begrænsninger, men med hastighed- stor hjulstørrelse; Ford ting.

funktioner

Mondeo bærer en motor 2 liter med common rail direkte indsprøjtning og VGT. For sin del, Mazda bruger en 2,2 liter med identisk injektion men to turbos sekventielle, en mindre og hurtigere acceleration for lave afkast og en større for resten af ​​regimet. Resultatet er god til Ford og noget bedre i Mazda, som bringer et højere niveau prestacional. Det er hurtigere end sin rival og til sidst forbruge det samme. Forskellen i acceleration og inddrivelser, givet den type bil, vi taler om, kan jeg ikke se den Mondeo til at herske på ethvert tidspunkt, som allerede tilbud meget gode data trods bliver værre. There mekaniske egenskaber i de to modeller, da Mondeo vejer 166 kilo mere end sin modstander og tager længere ændre udviklingen. Til sidst ankommer til et tilsvarende 6 forbrug og præstationer, som ikke er dårligt, hvilket indikerer, at Motoren er teknisk meget god, dog Mazda resultatet er bedre. Denne enhed 6 har flere heste i vores bank, end hans rival, når det skulle være den anden vej, noget der helt sikkert bidrager til bedre resultater. Ikke gode mærker biler supervitaminados sende os dokumentation, fordi resultatet i sidste ende er forvrænget og ikke ved, hvad der er virkeligheden. Dog er forbruget Mazda været god, hvilket indikerer, at det teknisk set er bedre at køre end sin rival.

adfærd

Ford Mondeo 2.0 TDCI 180 hk mod Mazda 6 2.2 SKYACTIV-D 175i dynamisk opførsel lidt ligesom sker i motoren. Den Mondeo er et godt valg, men Mazda er bedre; det faktum, at 6 opføre sig bedre betyder ikke, at Ford er dårlig. Foran Laguna, Avensis, Insignia, etc. overveje Dynamisk Jeg Mondeo er foran dem, men det står her for mig er referencesegment, selv forud for Passat forgudede for mange. Begge biler er på deres hjemmeside og har kørsel hjælpemidler til at opføre sig sikkert. Jeg kan lide Mazda fordi den har en mere tro mod dine kommandoer forreste ende, at overføre en stor følelse af kontrol på alle tidspunkter uden at komme til skade komfort. Den Mondeo er flere borgerlige og i visse ekstreme tilfælde opkræves i front for den tungest. Under normal kørsel vil mærke forskellen er, at lige komfort med Mazda er tættere på BMW slogan Kan du lide at køre? og Mondeo er alle en smule mere filtrering. De er gode biler, ja, Jeg fraråder LED-forlygter, som stadig ikke giver den visuelle kvalitet visning premium brands; den bixenon bedre.

Det er forbløffende, hvordan justere deres priser mark, herunder en direkte mærkning. De har en lignende startpris, selv om det skal bemærkes, at både vores komparative finish er den mest omfattende af deres respektive områder. Kombinationer af finish og udstyr er højere Ford, da du kan konfigurere den til din smag med flere muligheder, mens Mazda kun kan du vælge farve og lidt andet blandt hans tre efterbehandling muligheder. Til gengæld giver det et komplet udstyr.