BMW 114i, kvalitet, frem for kvantitet

BMW 114iBMW 114iBMW 114iBMW 114i

år siden i dag var en undtagelse, men de sidste to cifre i udpegningen af serie BMW behøver ikke strengt angiver motorens kapacitet. dette Upublicerede 114i (han har også optrådt en ny 114d), motorophæng 1,6 liter turbo ..., gav kun strøm 102 hk, meget gerne 1.4 atmosfærisk de er tilbage på markedet. Ærlighed frem for alt. Så uden videre, lidt over 100 hk dette serie 1 De fører mig til at tro, at, ligesom BMW, har sænket tærsklen skridt, som ville fordreje at meget af filosofien i brand. Du spekulerer om betydningen af ​​denne nye version af Benzin adgang til verden BMW; hvorfor indsatsen for en baghjulstræk og vægtfordeling fremskynde fronten, i en sport chassis drevet af en hundrede CV, når transmissionen er også delvis ansvarlig for en vægt verificeret næsten 1.400 kilo. Og alt dette kombination, 25.400 euro, til fuld pris BMW. tit Fokusere 1.6 Ecoboost 180 HP du tager 3.000 euro mindre. Men det er en anden historie.

BMW 1-serie 114i

så god amatør BMW, Det er ikke første gang spørgsmålstegn boot versioner spænder. hvad skuffende erfaringer med tidligere 116 og 316, disse generationer irriterende motorer 1.6 / 1.8 atmosfærisk, så lidt og "forkert" de gik. I denne forstand, nyttiggørelse overfeed Det har især gavnet de mindre motorer, mens så jeg tror BMW Han har vovet at vokse længere nede. Og resultatet, som du forhånd det giver mening at have denne BMW 114i helhed, hvis ikke ved, hvor meget går, ja hvordan er. Kort sagt, kunne lide jeg kører det ...

Teknisk, motoren 1.6 bruges ikke spildt. Det er det samme blok letvægts aluminium ridning 116 (136 hk) og 118 (170 hk), og bringer en udsøgt kombination af opløsninger, såsom hæves (Valvetronic) direkte injektion, variabel tid distribution (Dobbelte Spans) og, ud over den sædvanlige turbo typen twin-scroll. En sådan teknik til enkelt motor og 102 hk kan synes nonsens, men dets drift profil warrants.

BMW 1-serie 114i

hans maksimal effekt indhenter kun 4000 rpm, som turbodiesel, men hvad bedst definerer dette væddemål er den 18,4 mkg opført 1.100 omdr./min!, Ja, ved høj tomgang. Jeg ved ikke, om der er en anden motor i turismen i verden til at annoncere sin maksimalt drejningsmoment til så lav hastighed. Utrolig. Dette betyder, at Hele sit sortiment af rotation er god eller meget god. Under alle omstændigheder over 5.000 rpm (6.500 nedskæringer) er meget flad, du ikke føler, at generere mere trykkraft, og mangler derfor "gnist" sport, men i stedet har meget god skub fra tomgang. Genlæse hvad jeg skrev: meget god skub, ikke meget fremdrift.

Vi taler 102 hk, lad os står, vores bank 115 ifølge valse; af 1.358 kilo og en mest generøse endelige udvikling i 6. på 49 km / t pr 1.000 rpm, og hvis du tager gennem numrene, vil det virke lidt walking. Og det kan være objektivt, men subjektivt følelsen af ​​altid modtager konstant tryk på en motor, der roterer med en masse af blødhed, Det genererer meget køreegenskaber. I byen er det vidunderlige og i vejen, effekt, også. Med udviklingen valgt af stærk rytme ændrer du nødt til at ty til at ændre. Problemet er ikke, at, men de lange og fysiske bevægelser kræver armen.

Så god køretur tager dig til stoppe bekymrende, næsten køre som en turbodiesel... med finesse og akustik yderst raffineret benzinmotor. Du indsætter marcher lav / mellem omdrejningstal for den gode respons du får der. Du kan antage, at der ikke gå meget, men dette 114i du føler meget adræt styretøj, meget BMW, meget dynamisk. Det er meget livlig chassis, og som medtages der i sidste ende rører betyde BMW: Standard synes at gå noget løs rebound dæmpning -og saldi på buet for, hvad han havde vænnet sig mærke.

BMW 1-serie 114Ii

Følelser er mere kritiske over for deres stabilitet. Og mindst i denne version, motor, ser jeg ingen at gå på kompromis chassiset. Selv du opfatter, at den bageste af motoren amague overstyring af fremdrift. Til gengæld du føler dig meget glæde i stiv arm. Uden et sådant hjul som andre versioner, med mindre vægt og linearitet reaktion af motoren, turen kvalitet og kørsel denne 114i Det virkede specielt godt til mig.