DS e-Spændt: teste en elektrisk sports science fiction

DS test e-Spændt, en elektrisk sport over 400 hkDS test e-Spændt, en elektrisk sport over 400 hkDS test e-Spændt, en elektrisk sport over 400 hkDS test e-Spændt, en elektrisk sport over 400 hk

Den spektakulære prototype DS e-Anspændte Det er blevet præsenteret i år på Geneve Motor Show og har vundet prisen bedste konceptbil, en sejr, som kunne have været enden på hans karriere, som det ofte sker med tomme skaller.

DS bet er uendeligt mere risikabelt, er ikke begrænset til halve løsninger, således at den DS e-Spændt Det er en rigtig bil i stand til at skyde som en standard køretøj til enhver vej. Og for at bevise, at de har organiseret en vej test ikke mindre end i hjertet af Paris, en eftermiddag i begyndelsen af ​​juli! En sand "selv" troens annoncere kurset, der vil tage mærket med fremtidige modeller, der lykkes den indledende DS3, DS4 og DS5 så forskellige fra hinanden. Lad os ikke glemme, at der er kun siden 2010 og DS som selvstændigt brand har lidt mere end et år Når i 2015 Carlos Tavares Han tog tøjlerne PSA-koncernen. Vov at smide journalister i gaderne i den franske hovedstad om bord på en enkelt prototype demonstrerer mod, selvtillid og håb for DS og fortjener vores beundring.

DS e-Spændt: Vi forsøgte

Ængstelighed før at komme ind i bilen, fordi en prototype næsten altid skal tages med stor forsigtighed, men i dette tilfælde testere vil ske uden nogen restriktioner sætte os projektledere DS e-anspændt. Jeg klatre med Thierry Metroz CoPilot, direktør for brand stil, Jeg sagde på en knap på midten af ​​taget af bilen for at starte og en anden i den centrale tunnel til at engagere ændringen er kontinuerlig og tre gear.

Intermitterende trafik ud med eksemplarisk håndtering og med nogle uundgåelige ringen i den tætte trafik i hovedstaden. En procession af biler DS Det giver os en vis beskyttelse mod de ejendommelige parisiske drivere og ro, der giver os mulighed for at sætte pris på bilen. Samlet tavshed siden lanceringen, uden den mindste vibration eller støj transmission, DS e-spændte Den bevæger sig som en racerbil, dans på fire 20-tommer dæk.

DS test e-SpændtDS e-Spændt: kulfiber og mere end 400 hk

I kapitlet om suspensioner og DS-spændte, dobbelt wishbones på hvert hjul og kulfiber chassis fremkalde en sådan personlighed, men ikke fortolke, at det er ubelejligt, fordi suspensionen virker fint uden at være hård og filtrere meget god regning. Selvfølgelig ikke alt er perfekt, de stiliserede spejle er ikke praktisk, det er den centrale bageste videokamera og har interferens og kostbare sæder er tæt på træet ... men se æstetisk luftigt. Det afgørende for os er den dynamiske del, hvor DS e-Spændt ud med to elektromotorer af 201 hk og 510 Nm hver i alle tilgængelige fra tomgang eller rettere, siden marchen begyndte. Beliggende i bagerste midterposition, mekaniske drev baghjulene og minder os om, at bilen er underskrevet af DS ydeevne, DS racing team deltager i Formel E og sluttede på tredjepladsen mesterskabet i sin første deltagelse. Hurtigere mellemtone skubbe bilen bryder balancen med andre køretøjer omkring os og snart du er nødt til at holde op med at vende tilbage til folden. Følelsen er forbløffende, fordi der ikke er nogen variation i accelerationen kraft ikke er afbrudt og ikke at have nogen vendepunkt. En 100 km / t styrken af ​​accelerationen synes endda større end 60 km / t og producerer svimmelhed især fordi kun ledsaget af en blid bip piñonería der røber indsats for en tavs mekanik. I kørselsforhold havde vi klart begrænset, kunne vi skimte accelerationen 4,5 sekunder til 100 km / t Det virker meget plausibelt, især i betragtning af bilen vejer 1.850 kg, hvoraf 400 kg er batterier. Hjulet er rigtigt, at vægten ikke opfattes heller har følelsen af ​​at gå på en prototype. Sidder temmelig lav, med en strakt stilling og god fornemmelse af rum, bilen rive naturligt og med en fremragende visning fremad og dets dimensioner er værdsat. Adressen er en behagelig overraskelse, præcis og meget "rigtige", fordi hjulene rører let og træk ratkransen transmitterer fornemmelser.

den rat den DS e-Spændt tulipan-formet læder center er en dyrebare der er desværre ... Plano runde op og ned, lider de samme lagune pladser: meget mangel på praktisk design validering. Som for bremserne er kraftfulde og afmålte med en perfekt soft touch. Dermed bremse for at dreje skarpt sving, når de forlader den parisiske perifere, den DS e-Spændt formidler gode følelser og foreslår en reel og god dynamiske kvaliteter, der kunne se nogen trafik lukket ... Vi diskuterede disse indtryk til Thierry og fortæller os, at for dem DS E-Spændt er et rullende laboratorium og derfor er en dynamisk køretøj vil blive rettet og polering. Hvis din æstetiske udseende annoncerer stil af fremtidige DS, tekniske løsninger også forudse fremtiden, da den trækkraft kæde af denne prototype eller LED-forlygter, justerbart til 180 ° foran og figurer af skalaer bag det ender i køretøjer gade. Men for nu er vi i en ABS-udstyret, men uden stabilitet kontrol prototype og er begyndt at regn, som ikke synes at påvirke Thierry anerkender, at ja, kunne vi smutte på ethvert brolagt rotunde af kapitalen. Sandheden er, at hele holdet af DS er overraskende afslappet og efter kørsel e-Spændt forstå den tillid, der overvælder dem, fordi bilen er en rigtig prototype, men så godt gået, der fortjener al den ros.

DS e-SpændtDS e-Spændt: slående design

Med hensyn til udformningen af ​​bilen kan jeg kun sige, at hans virkelige tilstedeværelse påvirkninger uendeligt meget mere end et billede. Den silhuet af bilen har en absolut perfekt balance og flydende og udgør en harmonisk ensemble, hvor aggressivitet former og delikatesse stil fejlfrit uden ressourcer skøre mix. Ud over den farve, det eller ej, ser det ud til, at enhver tone ville blive værdsat af veje bilen utvivlsomt Det er en af ​​de smukkeste coupéer, der eksisterer i dag. Inde i designet er minimalistisk, men med en grad af raffinement i materialer og detaljer er specifikke for et mærke, der ønsker at repræsentere fransk luksus. Formerne af dørpaneler på instrumentbordet huske den ydre strøm, læder syet med perle prik (som vil være standard) er en fornøjelse for øjne og røre ved.

Beluftere og forskellige knapper dekoreret med motivet "Paris søm" kendt i urmager samt digital instrumentering og touchscreen fejre god smag og enkelhed. Med hensyn til den mest futuristiske bil paradoksalt det er meget reel, og det afspejles i gitteret af bilen og ind i beslaget, der forbinder den centrale display på instrumentbrættet, begge lavet i 3D primer. Eric apode, produktchef, forventer, at dette er fremtiden, at den næste revolution udføre det umulige i dag. Men det DS e-Spændt Det er ligesom DS stil bog, men udgør ikke bringe til serien, trods reelle med 85-90% i forhold til produktionen. Hvorfor ikke fremstille?, Spurgte vi. Eric sukker og frigiver mærket er stadig meget ung ... Carlos Tavares meddelt, at mellem 2018 og 2020 seks upublicerede nye DS-modeller leveres, vi foretrækker dem syv.