Kontaktperson: Porsche Cayman S, skyggen 911

Porsche Cayman S, skyggen 911Porsche Cayman S, skyggen 911Porsche Cayman S, skyggen 911Porsche Cayman S, skyggen 911

Porsche har bekymret mere end nogensinde at gøre en forskel mellem 911 og Cayman fra et æstetisk synspunkt. Målet er klart: at beskytte 911 mod denne 'indenlandske rival' og undgå være forvirret, når vi så i bakspejlet.

Kontaktperson: Porsche Cayman S, skyggen 911Selvom konturerne af kroppen af ​​den forrige generation opretholdes, lette enheder af forskellige design, det ændrer fuldstændig 'ansigt Cayman er frigivet. Porsche er klar over, at Mens 911 Carrera har 25 hk mere end Cayman S, Det er omkring 130 kg tungere og alt det uden at glemme, at Det koster omkring 30.000 € mere. Sammenligninger, derfor kan være frastødende.

Ligesom 911 og Boxster sidste generation, Cayman er en helt ny bil fra første til sidste skrue. Monocoque, for eksempel, er stivere og lettere 30 skyldes også den massive anvendelse af aluminium i dets konstruktion kg. Det nye organ, igen øger dens akselafstand 6 cm og 1 cm pathways vokse.

De seks-cylindret bokser motorer, der tilskynder Cayman blev udgivet i 911 og Boxster. den 2,7 liter denne gang giver 275 hk i stedet for 265, der annonceres på Boxster, mens der i Cayman S 3.4 liter 325 HP levering -consumption på 8 liter pr 100 km-, dvs. 10 hk mere end den Boxster og 25 hk mindre end 911 Carrera.

Som i Boxster, bruges det de manuelle seks relationer i stedet for den nye syv-trins som havde premiere på 911. I dette tilfælde, som en nyhed, med valgfri Sport Chrono har et system, der emulerer manøvren 'hæl tip' i reduktioner. Dette øger automatisk motoromdrejningerne til nedskift at manøvrere det mere glat.

Anyway, PDK syv-trins fastholdes som en mulighed som forventes at tage 70 procent af køberne. Og er, at selv om prisstigningerne omkring 3.000 €, denne gearkasse er mere komfortabel og effektiv forbrug reduceres og forbedre ydeevnen, især med Sport Chrono mulighed, da det har en funktion Launch Kontrol med hvilken 0,2 sg vindes i fra 0 til 100 km / t.

Kørsel spænding

Kontaktperson: Porsche Cayman S, skyggen 911I præsentationen, kun kunne foranledige S-version. Turnéen inkluderet teste alle typer af veje og kunne også rulle i kredsløbet i Portimao, hvor to-personers syntes at være i sin element. Over den tidligere model, ses det, at takket være dens akselafstand fordøjer mere effektivt uregelmæssigheder fast. Den holder også den vej lettere og giver en følelse af at gå lodret.

den Cayman du tilmelder dig kurver med imponerende smidighed, Det er meget præcis i den tegnede og giver indtryk af at være en meget let bil. Tilbyder en betagende hastighedstrin kurve, men i modsætning til andre mid-motor sport, deres reaktioner er meget progressiv og når den bageste antyder, er det altid med mildhed og progressivitet.

bremser Cayman S nu har større diske, så det er ikke overraskende, at fastholdelse kapacitet er imponerende, dermed valget af keramiske skiver skal kun forbeholdt til hensigt at skyde i kredsløb flittigt, blandt andet fordi de koster en kæmpestor € 8.000.

den Cayman Det er prissat 57,461 €, mens Cayman S når op 74,388 €, Typisk beløb, som langt overstiger givet de interessante muligheder tilbudt, nogle af dem næsten uundværlig som PDK, den afprøvet suspension eller Sport Chrono pakken.