Den nye Audi RS forsøgte 3, den rimelige superbil

Nye Audi RS 3: prøvet i Sedan og Sportback-versionNye Audi RS 3: prøvet i Sedan og Sportback-versionNye Audi RS 3: prøvet i Sedan og Sportback-versionNye Audi RS 3: prøvet i Sedan og Sportback-version

Hvis en potentiel kunde fortsætter med at sætte den undskyldning af praktiske, når meget hurtige Audi TT RS opstår, Audi giver igen løsningen (eller er nu to), som frigiver også ekstremt hurtige og alligevel funktionelle nye Audi RS 3 i to formater krop, RS 3 Sportback traditionelle og den nye RS 3 Sedan.

Audi RS 3, kinesisk smag for alle

Det har været næsten tre år siden først viste en begrebet RS3 Sedan, Audi A3 Clubsport Quattro Concept. Med europæiske øjne, hvor SUV gennemstrømmer alt markedsudviklingen, lancere lokkedue, at en sports baseret på en krop af tre bind De syntes simple fyrværkeri. Et tilbud til det kinesiske marked. Nope. den Mercedes CLA succes i Europa Det har vist sig, at formatet ikke kun ligesom i Kina. Og selvom det kinesiske marked vil være den første Audi til Fra august også nydes i Europa Sedan Audi RS 3.

og Audi RS 3, som er Sedan? En Schweizerkniv. Har det hele og gælder for alt. Så medmindre du ønsker at gå ud med ham ved veje (noget, som de fleste brugere vil nogensinde SUV, på den anden side), fordi de suspension sænket 25 mm sammenlignet med en normal Audi A3. Har en kuffert, der kan mangle den klassiske kompakt bil, fire gode sæder og en noget strammere femtedel, rimelig komfort suspension (I hvert fald med den valgfri magnetisk dæmpning vi kunne smage), stor lydisolering ... Yo, pakket ind i den traditionelle Audi design umiskendelig, være undskyldninger for en bil elsker finde nok begrundelser praktisk karakter. Hvilket jeg ville bruge, hvis han tænkte på at købe en superbil og daglige fornødenheder bremset ham.

Audi RS 3 Sportbackmen den Audi RS 3 Sedan ingen brug for begrundelser, der kan lide biler. Dens enkle samling af figurer, med 400 hestekræfter encabezándola, og det gør det til et af de mest eftertragtede biler i øjeblikket. Som det starter op, en hæs hoste udstødning fortæller dig (og resten passerer igennem der), som har vakt kraftfuld motor. I et øjeblik som en kat spinder, uden at forårsage vibrationer inde eller lavere akustisk aspaviento medmindre instrueret af føreren, som kan regulere en sommerfugl udstødning med hvilken forstørre den udsendte lyd.

som god "bil for alle" du kan starte op den nye Audi RS 3 med komplet glathed. Det er automatisk, bærer en dobbelt kobling af Syv-trins S-Tronic, det bare opfører sig sødt marcherer, om vi begynder at gå blødt, som om vi træder på speederen frem. den Styringen reguleres ved to fingre trods brede dæk sektion 255 mm (valgfri, fordi serien er to smallere og lig med de bageste centimeter). Denne enhed tager carbocerámicos bremser, en indstilling, der betyder, at du har et kald til at indtaste selv i et kredsløb, der "smæk" nådesløst og at overleve i forsøget. Pedal føler ville gå ubemærket for alle med en kraftfuld opbremsning uden megen kraft på det. Kom nu, hvad man kunne forvente i en Audi.

Audi RS 3: En sports bullet

Alt dette præambel skyldes Audi RS 3 har også den sportslige side tyder design, udvendig og indvendig. Nej, det er kosmetik, Audi RS 3 er en sportslig store bogstaver. Fordi hvis i stedet for at træde på speederen blød, tage den til bunden, aktiveres katapult, der tager dig i 4,1 sekunder ved 100 km / t. Tallet kan ikke sige noget, men selv advare, bagsædet beboer mister briller slidte pandebånd ... I denne øvelse det akustiske miljø er ejendommelig, at kalde på en eller anden måde. Dette er den karakteristisk lyd af fem-cylindrede motorer. Hvis du aldrig har hørt én, der er tusindvis af videoer, når Audi vandt World Rally Championship. Du skal bare flytte til dette miljø.

Audi RS 3Han har ikke passet Audi ingeniørerne også høre turbo, har de forladt den lyd at sive ind i kabinen, når bilen virkelig presse til at konvertere RS 3 a rally simulator uden virtualitet. Det gode ved dette er, at støjniveauet forårsaget spændinger og forblive på meget indeholdt niveauer. Det er så let at køre, som om du ikke kørte sådan magt. Selvfølgelig forklaringen kommer fra elektronikken (med to mulige niveauer i stabilitetskontrol, en mere tolerante ubalancer forårsager føreren) og samlede variable trækkraft, den nyeste generation af Haldex, stand i et øjeblik bilen kan synes som en baghjulstræk.

Disse episodiske udbrud de forbrug af de nye Audi RS 3 kan gå op til 20 l / 100 km, men som vandene vender tilbage til den virkelige verden, du kan tabe ti. For nogle er det en nye generation motor, helt forskellig fra tidligere RS 3, fremstillet alle aluminium (Nogle magnesium er støbt i bunden) til at veje ikke mindre end 26 kilo mindre. Dette forklarer til dels den lethed, hvormed den forreste træder kurver og følelsen af ​​manglende inerti i sving.

Når vandet vender tilbage til at berolige og motoren til at spinde værdsætte nye hjælpemidler kørsel. For eksempel drivende funktion i syltetøj Nej, vi havde ikke og kunne ikke tømmes probarlo- der tillader nogle hjul pedaler og endda under 65 km / t. Eller radarer til at hjælpe med at vende manøvre. Kendt funktioner af de nyeste produkter fra Volkswagen-koncernen, men i en "praktisk" sportsvogn som denne kunne ikke gå glip af.

Du kan spørge, hvad du vil have så mange heste. Eller hvordan man kan forklare hjemmet mere end 50.000 euro, som vil helt sikkert koste, når den ankommer i august. Men hvis du elsker biler, det er en kandidat til at være den mest "rimelig" til dine luner.

Du kan også være interesseret i:

Alle nye Audi biler til 2023

Den nye Audi RS 3 Sportback, video

Den nye Audi A5 Sportback vs Opel Insignia