Test: Audi A3 Sportback e-tron, et skridt fremad

Test: Audi A3 Sportback e-tron, et skridt fremadTest: Audi A3 Sportback e-tron, et skridt fremadTest: Audi A3 Sportback e-tron, et skridt fremadTest: Audi A3 Sportback e-tron, et skridt fremad

Jeg ved ikke, om den første generation hybrider Han har opfyldt de forventninger, producenter og kunder, fordi de særlige undtagelser som Toyota Prius, har andre modeller havde en symbolsk tilstedeværelse på markedet. Men en ny generation af hybrider plug Det synes at have en større rolle. Og ikke bare fordi nylig Mercedes Det har meddelt, at i 2017 vil have 10 modeller af disse egenskaber. Alt tyder på, at der vil være en masse mere forskellige mærker og modeller hybrider plug som det var aldrig før konventionelle hybrider.

den platforme modulær vil også påvirke meget i denne henseende, at yde teknisk og økonomisk implantation af disse mekanisk. Faktisk er den kompakte platform tværliggende motor MQB også udviklet designet til dette første Audi e-tron Det har gjort det muligt Volkswagen GTE har sin relevante Golf og Passat) med lignende karakteristika der A3. Og dermed til flere modeller eller varianter på platformen understøttes Group MQB De kan have en variant hybrid stik (Seat Leon?), Netop langt træffe beslutning om at gøre det.

Audi A3 e-trondette A3 Sportback e-tron Det ligner en version af intervallet. I hans tilfælde, tilføjer han, ved den 1.4 TSi forbrændingsmotor af 150 hk, andre elektrisk af 102 hk. Det er placeret mellem kasse af ændringer S tronic, hvor den har en kobling at tilslutte sig eller adskille rotationen af to motorer. den batteri af Ion med en maksimal kapacitet 8,8 kWh Det er placeret under stammen gulvet, forlader, ja, er kapaciteten reduceret til et diskret 280 liter (100 mindre end i den konventionelle A3 Sportback). Til gengæld et sådant batteri er i stand til at forsyne den elektriske motor til at drive e-tron op til en hastighed på 130 km / t i elektrisk tilstand og tillade dig at have en autonomi teoretisk op 50 km.

den batteri du kan belastning i en tage indenlandske 220 volt mellem 2,3 timer (Montering af 16 ampere) og 3.7 (10 ampere). Men lige så vigtig som dens status plug-in, Det er muligheden for Batteri genoplade også under marts med den motor af benzin, at bruge elektrisk ladning i specifikke områder, og mellemlangt sigt kunne være adgang den centre af stor byer. ud over den rent elektriske tilstand (EV) og lanceret genoplade (Hybrid chargue) Der er en anden dobbelt: hybrid bil (Automatisk kombination af begge motorer som effektive som muligt) og hybrid hold. Denne tilstand hjul med benzinmotor og bevarer batteriopladningen, til senere brug på specifikke områder.

I alle disse måder at få dig gennem en nøgle, men som standard A3 Sportback e-tron starter altid ved magten, medmindre batteriet er helt tømt eller udetemperatur enten meget lave eller meget høje (ekstreme niveauer). Dens mål er at stangenar dagligt i elektrisk, hvis en autonomi temmelig realistisk cirka 30 km vil være tilstrækkeligt. men hvis ikke, sker der ingenting.

Audi A3 e-tronabsolutte normalitet

Kun en vekselvirkning af bremsepedalen, når tændingen giver dig besked, at du ikke er en A3 nogen. ly rulle resultat formidabel, af hvordan og hvordan skubber. I den forstand er det ligesom en elektrisk ren. Du kan accelerere hurtigt og intensitet, indtil vi flytter fra 130 km / t eller træde på speederen, den e-tron fremskridt med den magiske, som vi er vant elektrisk: øjeblikkeligt med megen styrke, accelererende meget hurtigt og uden den mindste støj mekanisk.

Dens evne fører dig til at føle det samme solvens et konventionel bil også i vej af udkanten af ​​byen, hvor du også kan komme på tværs af en mærkelig hvor ingen chassis eller hans forandring, eller hans adresse, eller hans bacheo, eller hans bremsning, sædvanligvis atypisk i mange hybrider. Jeg kører på samme måde en anden A3, med tillid til en fodfæste og førte en meget enkel, uden at virke indflydelse ham en vigtig Overvægt over 200 kilo.

Når batteriet løber ud, den e-tron skifter alene hans Automatisk hybrid tilstand. Og igen, alt kommer så naturligt. Med kombinationen af ​​de to motorer, A3 Sportback Det har 204 hk og derfor, så går. Hvis du bringe forandring til tilstand S, den to motorer Skub altid og, på hold, processen vender strøm til at genoplade batteriet. for sin magt, den kapacitet til autogenerere i bremsning og nedkørsler er meget høj.

Audi A3 e-tronMed ændringen i normal tilstand, den e-tron hjul sejlads når aftog eller nedture at konvertere flere ruter inerti meter. Alle disse overgange er godt integreret og drev uden ekstra opmærksomhed.

Sikkert fremtiden vil kræve os til nulemissionskøretøjer, men indtil der kommer, elektrisk og denne type hybrider De er et alternativ, ikke en pligt. næsten 10.000 euro det koster e-tron mere end 180 hk 1.8 TSI og 2,0 TDI 184 hk Jeg tror ikke, at compensés til forbrug, men gode de er. Men husk på, at en elektrisk ladning beregnet den gennemsnitlige pris per kilowatt i Spanien i 2014 ville koste på en 1 EUR, 3 for 100 kilometer. den hjælpemidler stat for køb vil være vigtigt, da kommunal hjælp dem fritaget af løn skat af omløb og parkering i regulerede områder.

i Automatisk hybrid tilstand urbane forbrug er stadig meget godt, 5 liter benzin og fra lige 5,6 liter vejsiden. Bortset fra den mekaniske og pris, intet virkelig du ønsker eller taber i Sportback e-tron, Just in case, som jeg nævnte, du smider dem ind i noget mangler i løbet af stammen.