Sammenligning: Ford Mondeo 1.5 EcoBoost 160, Mazda 6 2.0 SkyActiv, VW Passat 1.4 TSI ACT 150

Sammenligning: Ford Mondeo 1.5 EcoBoost 160, Mazda 6 2.0 SkyActiv, VW Passat 1.4 TSI ACT 150Sammenligning: Ford Mondeo 1.5 EcoBoost 160, Mazda 6 2.0 SkyActiv, VW Passat 1.4 TSI ACT 150Sammenligning: Ford Mondeo 1.5 EcoBoost 160, Mazda 6 2.0 SkyActiv, VW Passat 1.4 TSI ACT 150Sammenligning: Ford Mondeo 1.5 EcoBoost 160, Mazda 6 2.0 SkyActiv, VW Passat 1.4 TSI ACT 150

I år nu når sit Ecuador, har betydet for dette segment ankomsten af ​​to sværvægtere: det Ford Mondeo og Volkswagen Passat. Og begge har innovative benzinmotorer, hvis vi gør mange tusinde kilometer om året, kan være rentabelt, ikke kun økonomisk, men også underholde os, når med et raffinement, at turbodiesel, selv på afstand, kan nå. Først og fremmest ønsker vi at gøre det klart en overvejelse: hvis i de seneste tre repræsentanter for disse mærker kunne betragtes som "sønner af generalister" i dag, sin produktion kvalitet, udstyr og generelle drift, give dem mulighed for ikke misunde selv i nogle tilfælde ville være i strid med de køretøjer, teoretisk betragtes som "præmie".

forskellige formler

Sammenligning: Ford Mondeo 1.5 EcoBoost 160, Mazda 6 2.0 SkyActiv, VW Passat 1.4 TSI ACT 150I de to nytilkomne finder vi interessante raketmotorer under deres huer. i Ford Mondeo en EcoBoost 1.5L er, trykladning direkte indsprøjtning og turbolader. Dens 160 hk godkendt har været meget kort, når vi har lagt på vores rullefelt, over 180 selv. I tilfælde af Volkswagen er "downsizing" er endnu mere radikal, sænke motoren til 1,4 liter. Men det mest interessante af denne motor er muligheden for automatisk afbrydelse af to af cylindrene ved kørsel mønstre gør det tilrådeligt. Af en meddelelse på instrumentbrættet, føreren ved, hvornår motoren bruger halvdelen af ​​sine cylindre, så selv med lidt dygtighed kan påvirke denne sparsommelige opfindsomhed. I mellemtiden, Mazda fastholder den traditionelle arkitektur, med to liter og luft magt, som i gamle dage.

Denne mangel på kompressoren det kan synes, at den japanske model stilles ringere mod rivaler, men, når du har bestået alle tre af vores Dyno tal dementere. Faktisk den Mazda 6 springer dramatisk fra 145 hk godkendte en generøs 162, mens Passat kun syv mindre end det godkendte beløb, står ved porten til den 157 hk. Den Mondeo, i mellemtiden, ser ud til at have lidt en samling fejl og nyde omstillingsbord anden version, så flygter til en stratosfæriske 188 hk. På trods af sin betydelige vækst i ydelse, Mazda motor hvis du bemærker din vejrtrækning luft med en svagere respons ved lave omdrejningstal. Torque tal vidner om dette, fordi der på 1500 rpm genererer lidt over 16 mkg mens Mondeo når 20 og Passat flyver over alt, over 27. Dette betyder ikke, at det er ubehageligt, langt fra det, af tre Japansk er den blødeste og accepterer, at bedste præstation i miljøet af tomgang i gear. Hvis vi levede i en tidligere tid, ville det være interessant at se, hvilke af de tre high-rate reagerer bedre, men i dag er det sekundære. Alligevel vil du opleve Ford er det mest sprudlende, der kommer til den røde zone på omdrejningstælleren, efterfulgt af Volkswagen og Mazda, begge meget selv.

Oversættelsen af ​​de respektive udbytter stopuret er ikke lineær fordi en destabiliserende faktor, som er vægten vises. Hvis strømmen, jo hurtigere det skal være Ford. Det er dog ikke. Og er det, med hensyn til Mazda 6, for eksempel næsten 200 kg forskel og derover 170 på Passat. Resultatet af denne ligning angiver, at Volkswagen er den mest dynamiske af de tre, tæt fulgt af Mazda og Ford. Under alle omstændigheder er forskellene opleves, især når overhaling, fordi resten af ​​målingerne er vanskelige at flytte trafik på den åbne landevej. Og desværre for Mazda i denne manøvre det viser sig at være mindre lyse.

Sammenligning: Ford Mondeo 1.5 EcoBoost 160, Mazda 6 2.0 SkyActiv, VW Passat 1.4 TSI ACT 150Vægten faktor påvirker også en anden vigtig kapitel forbrug. Og hvordan kunne det være anderledes, Mondeo er den mest betinget, med vores gennemsnitlige forbrugstal end to liter Mazda, hvis motor er ekstremt barsk, uden "downsizing" eller overfodring. Ikke langt bagefter, Passat får den geniale tal for udgifterne, men det er overraskende, at det miljø, hvor det skal vise sit bedste-vej- potentiale, oftest cylinder frakobling, næsten en liter efterladt den japanske model. Den Mondeo, i hvert fald i nogen grad påvirket af dens højere vægt, få tal, der for ti år siden ville være strålende, men tider og videnskab forhånd uhyrlige og, i dag, er det ikke.

Refinados

Markedsudviklingen i de seneste år har ført til en mætning af kørsel med turbodiesel motorer. For dette, igen nyde denne størrelse sedans drevet af benzin raffinaderier er afslørende. Ingen støj eller vibrationer niveau diesel søskende. Pludselig, tre modeller for lidt over 25.000 euro pris, vi tørster Klasse S.

Hvis vi ikke er inkarnerede hjulede, versioner som disse er mere end anbefalet. Især Dette Mondeo Titanium blænder. Hans imponerende tilstedeværelse, glem ikke, at nærmer 4,9 meter lang, succesfuld og imponerende æstetisk -har støtteområde akselafstand og bredere spor af tre af dem gør deres roll i statelige. Det er den blødere affjedring og kompensere, Det har en superlativ retningsbestemt kapacitet. Mens han var på først skal det vænne sig til ikke står over for den indvendige skulder af kurven.

Passat og Mazda 6 byder en mere naturlig balance mellem ydelse og komfort. Dens dynamisk kørsel er mere intuitiv og ikke overraske føreren med udskejelser i nogen af ​​deres reaktioner. I nogen af ​​de tre vi er godt tjent i aktiv sikkerhed, selv om Ford bremser mere effektivt og har også elektroniske hjælpepakker havde allerede ønsket Apollo XI ved ankomsten til månen.

fornemme

Rejser på nogen af ​​vores spillere er virkelig en fornøjelse. Plads overalt, generøse udstyr og isolering upåklagelig vej og luft miljø. Dens design, ville understrege Mondeo, for deres fremragende sæder og elegant miljø. Passat viser en retlinet design, der trækker hidalguía og de forreste ryglæn viser nidkære i opgaven med aquilatar vægt. Mazda, som Mondeo, forpligter "hensynsløshed" af ikke at tilbyde standard browser og tilbyde ekstraudstyr er kortere end sine konkurrenter, efterlader ingen mulighed for flere forhandlere til at justere din enhed til din egen smag .