Første test: Mercedes C350e, kommer den hybride

Kontaktperson: Mercedes C350eKontaktperson: Mercedes C350eKontaktperson: Mercedes C350eKontaktperson: Mercedes C350e

Mercedes har været langsomme til at komme ind i hybrid verden, til det punkt, Det sprunget trinnet at tilvejebringe konventionelle hybrider til direkte annoncere en plug-in hybrid område eller prop. Først viste han os S 500 Plug-in Hybrid, gør og nu det samme med C-klasse og dens nye version C 350E, helt færdig og klar til at blive markedsført i vores land fra maj. C 350E med den nye kontoplan af hybrider af huset, forlader Plug-in Hybrid navn for at tilføje åbner "og" at skelne disse versioner.

Den 350E fås med to krop sædvanlig sedan fire-dørs familie kaldet Estate. Udadtil dens finish eller trim niveau ingen ændring i forhold til C-klasse, vi allerede kender. Forskellene er etableret ud over den "og" i sit navn, en ny stikkontakt placeret på højre side af den bageste kofanger, som næppe bemærket. Støvlen er reduceret i 40 liter i tilfælde af Estate, da batterierne går under den og bagsæderne. hybridisering fremstillet ved at kombinere en benzinmotor firecylindret 211 heste med en anden elektrisk 60 kW, hvormed den har en fælles magt 279 heste og kombineret gennemsnitlige forbrug, der er godkendt af 2,1 l / 100 km / t. Annoncerer strømper forurenende emissioner, også kombination af 48 g / km CO2.

Kontaktperson: Mercedes C350e

Disse forbrugsdata er spektakulære, især hvis vi mener, der er en bil med en trin fra 0 til 100 km / t på 5,9 sekunder og en begrænset tophastighed på 250 km / t, men alt i livet har en forklaring. Disse forbrugsdata, og andre plug-in hybrid markedet er nået med brugen af 31 km elektrisk autonomi Plug-in, hvor 2,1 l / 100 km opnås i de første 100 km, derefter flytte til forbruge, hvad du bruger hybridsystemet ifølge anvendelsen på alle tidspunkter. Men selv med den elektriske ladning udtømt, konsum mindre end klasse C 250, som også overgår.

Det bruger den samme motor benzin C250 211 heste allerede kender, at der er blevet tilføjet mellem ham og 7G-Tronic automatgear Plus en yderligere kobling og elektrisk motor 60 kW efter ham. Det har en Lithiumionbatteri, Det huser hybrid system belastning og stikket komponent. Tager hende helt afladet 3,1 timer at oplade et fælles netværk stik. C 350E tilføjer muligheden for at genoplade ekstra autonomi til selve motoren, således at Han indrømmer, at føreren styre, hvordan, hvornår og hvor meget elektricitet brug, afhængigt af typen af ​​vej-trafik.

og har fire tilstande samlede kørsel og fire hybrid-system. Den første kaldes Enkelt, Sport +, komfort og økonomi, handler på samspillet mellem begge motorer, belastningen gasspjæld, styretøj og, hvis det har luftaffjedring, hårdhed og formen af ​​dæmpning arbejde at gøre bilen mere eller mindre dynamisk, mere eller mindre saver.

Kontaktperson: Mercedes C350e

Ud over denne ekstra forudindstillinger hybrid system kaldet Hybrid, E-tilstand, E-Gem og Charge. tilstand hybrid bilen styrer automatisk alle systemer. Den elektriske motor starter og forsøger at kombinere de to motorer den bedst mulige måde, afhængigt af kørestil, hastighed eller terræn kan endda anvende kørsel sejlads på fladt eller på en downhill i stedet for at genindlæse med den kinetiske energi, hvis den finder det hensigtsmæssigt. med den E-tilstand Det tvinger brugen af ​​den elektriske del, så at denne økologiske og tavse autonomi tid, når føreren ønsker brugt.

tilstand E-Gem ophæver Plug-in elektriske rækkevidde, til opbevaring. Den hybridbil er her stadig og vil bevæge sig med den elektriske motor på det tidspunkt, hvor anmodningen hybridsystem (ved opstart llaneando på downs eller lav belastning gas). med den Oplad det kan føreren 100 100 genoplade det elektriske komfur uden at sætte bilen i åen. På denne måde brændstofforbruget øges, men lad os gå opladning af batteriet, selv i tomgang, så vi kan få adgang til områder, hvor udgifterne er højere eller, som i London, for eksempel kun adgang du har til fuldt ud at elbiler.

Kontaktperson: Mercedes C350e

Øger sin vægt til 250 benzin 185 kilo fordi hybridsystemet og batteri, hvilket ikke er meget stigning som sædvanlig i denne type bil. I løbet af de kilometer jeg gjorde med ham Jeg ikke værdsætter adfærdsmæssige forskel med en konventionel klasse C. Denne enhed havde luftaffjedring, og det hjælper til at stabilisere kroppen i stedet for en version af metal forår, men faktum er, at god opførsel, der kan prale C fastholdes i denne hybrid version. Jeg kunne godt lide den glathed, som gør motoren overgange og overordnede raffinement. på bunden er det samme system, der udstyrer klasse S, men med en fire-cylindret motor i stedet for V6. Jeg testede alle former for kørsel og efter optagelsen byen og omegn helt elektrisk, omkring 20 km, forlod bilen med 30 procent af el-sortiment.

Resumeet er positiv. Mercedes har taget, men kommer med en god bil, raffineret, elegant og lavt strømforbrug uden at glemme sportslighed og komfort. Dens pris er endnu ikke defineret, selv om vi har bekræftet, at vil stige omkring 10.000 euro med hensyn til en C 250. Det går på salg fra maj.