Test: BMW 518d, omdefinere grænserne

Test: BMW 518dTest: BMW 518dTest: BMW 518dTest: BMW 518d

Som vi har set for nylig i serie 3 og især serie 1, hvordan BMW Det er ned et trin til at foreslå tidlige versioner, der kan gøre dig i tvivl, men i sidste ende tror med overdreven solvens dæksel, hvad du skylder, og du kan forvente efterspørgslen efter disse grundlæggende mekaniske muligheder. Men jeg tror, ​​at tænke på den enkelte kunde, den stolte ejer af en BMW, ikke flåden manager kan se i denne version kun det bedste cost / billede.

denne enestående 518d anvender den samme blok 2.0D af 184 hk 520d ry, men i hans tilfælde fastsættelse sin magt 143 hk. for dem, 41 CV mindre, på regningen du spare 2.600 euro, Jeg ville investere i den 8-trins automatgear og så ville du have en 518d Steptronic fabelagtig, men gå til fester.

BMW 518d

Ikke mange år siden en BMW 525 TDS E34 (1987-1995) Diesel repræsenterer de sportslige sedan og markedets dynamik. sin motor 6-cylindret Diesel 2.5 Det var spektakulære, ved hvordan og hvor meget skubber fra 2.000 rpm efter en vis sløvhed og hvordan strakt indtil godt forbi 4.500 omdr./min. Jeg husker, at denne version var den, der begyndte at sætte på rebene hierarkiet af benzinmotorer selv i et BMW mærke som angiveligt sport og senior saloner.

denne blok 525 2.5 TDS gav 143 hk, det samme som i dag producerer 2.0D 4 cylindrede 518d, Men jeg vil forhånd, at begge er uforlignelige: den 518d er hurtig, effektiv og frem for alt langt mere behagelig at bruge. hvis giver en 22 procent magt hensyn til 520d bliver alene 5 drejningsmomentprocent Det flyder ved lave omdrejninger, og det er de vigtigste argumenter hans gode præstationer. den 518d har en nem rulle fra det øjeblik, hvor du sætter i bevægelse. Det egner sig til denne ændring i de første marcher selv under 2000 rpm (Ikke som at 525 TDS) hvad du får nedenfor er en god acceleration, sikkerhed for, at du presser og vinder hastighed. Du indsætter marcher og opfatter, at du har ressourcer til at foretage de logiske uforudsete udgifter. På ingen tid vil du føle submotorizado Og hvis du fornemmer, at drev en hurtig bil.

BMW 518d

Rigtigt, at en 520d får man følelsen af ​​at køre en bil "sport", for kun adræt og dynamisk i 518d, men hvis du kender dine numre oversætte acceleration, kan du få en idé: vores test enhed har bevæget sig i intervallet 8 sekunder i de 0 til 100 km og meget lidt Det er ikke gået ned 30 sekunder ved kilometer, Der henvises begyndt at definere de meget opløsningsmidler drevne biler. I sidste ende er 518d det opererer på niveau med, hvad man kan forvente fra en stor BMW sedan, der ser skjold.

På vejen, i hvert fald du ikke må forsømme motoren, når du har indsat den 6. og trafik hele tiden pålægger farten ned og genstarte bilen. Og ingen motorisk svaghed. Tro ikke, at dette 518d bruger kort til at kompensere for mangler udviklinger: flytter en Endelige udvikling af næsten 60 km / t pr 1.000 rpm, eller hvad er den samme, 120 km / t er circularás 2.054 rpm i 6.. Kun ført til mere ekstreme situationer, du ser på behovet for forandring oftere, men inden for logik.

Rodador baggrund

Dette fører også til at se forbrug i computer snart stabiliseret mellem 5,5 og 6,5 liter; og ikke meget andet, ved at uploade dit krydstogt langt ikke forlader os. den mid-range med sin 70-liters tank det går over 1000 km, så om de vil gå mere end nødvendigt; det er rart for gode lave omdrejningstal, forbruge meget lidt og Det er billigere 5-serie ...

Uanset hvad går, den 518d Det er lige så 5-serien som alle andre, og at jeg kan huske jeg ikke har siddet kørt en "5" som standard som test enhed havde vi, som om de ansvarlige for sig selv BMW kategori spørgsmålstegn ved version eller det modsatte, vi ønskede at vise deres filosofi som sådan. Volante papirmasse, klud sæder, 17-tommer hjul og høj profil dæk... I denne forstand manglede jeg nogle af de 'føler' sporty og luksuriøs model.

Test: BMW 518d, omdefinere grænserne

Men dette er en visuel forståelse mere end noget andet. Damping har ikke en sport orientering, heller ikke bør have det (baseret på hvad du ønskede indstillinger har), og straks føle behageligt at betræde, men som enhver BMW, også reaktivt og hurtigt foran. Men det er en afbalanceret bil, som du kan gå hurtigt, fordi det genererer tillid, kræver det ikke færdigheder, dels fordi motor ikke føler, at mætte din ramme bred fodaftryk. Det fungerer godt i åben og lukket vej.

Kort sagt, bare måle alt (magt, vægt, hjul, osv) gøre 518d et rimeligt afbalanceret og afgørende i alle aspekter version. Hvis motorerne fortsætter med at optimere deres præstationer kurver ... Vil vi se en hypotetisk 516d 120 hk? Jeg vil ikke udelukke det.