Test: Lexus NX 300h F-Sport design og effektivitet blandt SUV

Test: Lexus NX 300h sport, design og effektivitet blandt SUVTest: Lexus NX 300h sport, design og effektivitet blandt SUVTest: Lexus NX 300h sport, design og effektivitet blandt SUVTest: Lexus NX 300h sport, design og effektivitet blandt SUV

Selv de mest negative års økonomiske krise, der har massakreret den salg biler, De har været i stand til at succes en biltype, der ledsager hende fleksibel funktionalitet, en billede høj sociale magt og eksklusivitet. den SUV har fortsat med at vokse i antal, er de blevet inddraget flere mærker og praktisk allerede er der en type SUV til i henhold til hvilke behov og muligheder. For mange af os, er de blevet formatet konventionel bil, tænkt som familie bil (Og bymodeller og konsolideret) og forud for overtagelsen fra saloner repræsentation.

Der har været i årevis Lexus med sin galaktiske RX, konkurrent til alle dem kendte BMW X5 og Mercedes ML, en model, der opfylder alle luksus, raffinement og kvalitet repræsenterer mark. Nu ned et skridt med dette nye NX, en model 14 mindre centimeter (målt 4,63 meter, som en Audi Q5), Men ikke meget mindre sofistikeret og luksuriøs end det.

Lexus NX 300h SportDet vil senere en NX med konventionel motor 2,0 Turbo 238 hk benzin, aldrig en diesel der sikkert over svaret fra markedet, popularisere, men da vi allerede har denne version 300h hybrid. Mekanikken såsom have relateret næsten udelukkende standard alle Lexus, ingen replikaer eller meget overbevisende ved en konkurrence, der nu under pres fra stigende restriktive miljøforanstaltninger, ser det ud til, at der i udviklingen af hybrid Normal til plug-in (Betydelig autonomi og elektrisk mobilitet), true den komfortable status Lexus i denne sag.

I mellemtiden, nye NX Den opretholder en hybrid plante "konventionel", Det består af en benzinmotor 2.5 155 hk og en eller to elektriske, afhængigt af typen af ​​trækkraft ligesom fordi NX også være en 4x2 SUV (Fra konkurrencedygtig 38.300 euro).

Lidt teori

begge elektriske motorer altid vises i denne sporty slut F Sport. en (143 hk) Det er knyttet til den varme motor og sammen eller skiftevis, så længe antager Drive NX under normale kørselsforhold, glæde af føreren og passagererne, med en høj ydeevne og køreegenskaber, enestående mekanisk standard diesel eller benzin af enhver rival. Som udtænkt år Lexus i RX, den anden motor (68 hk) Den er placeret på bagakslen og således emulerer en firehjulstræk. Dette sker kun revet af, i de første øjeblikke, at flytte fra stående til komme i gang (trækkraft og reducerer stress af varmen motor i denne kritiske overgang, i høj grad reducerer benzinforbruget i byen), for derefter straks afbrudt.

Også operative ved acceleration baggrund (trækkraft), og når systemet registrerer tab af trækkraft på forakslen (regn, snavs, kurve, etc). egen elektriske motorer fungerer som generatorer (hovedsagelig i bremsning og deceleration) at genoplade nikkel-metalhydrid-akkumulator den hybrid-system. I sig selv er batteriet i stand til at drive de elektriske motorer ved lav hastighed og give den NX elektriske rækkevidde op til 1,5 kilometer, nemt op til 60 km / t, at slentre og forskud syltetøj under den magi, der involverer elektrisk fremdrift. Må ikke være bange af en sådan teori, fordi NX gør alle former for kombinationer af motorer uden at føreren behøver at gribe ind i noget mere end acceleration og bremsning.

I praksis

Lexus NX 300h Sportden Lexus NX begynde at fodre idyllisk mekanisk blødhed, når kun Det bevæger sig med elektricitet og er ikke mindre sjovt, når knap nok opfatter kommer i drift dens forsigtig mekanisk benzin. Er en stor argument, at indledende fremstød som lineær filtrering, med lidt mekaniske vibrationer og støj null; dens ikke et par ture elmålere i byen i henhold til dit engagement i speederen og fantastiske energieffektivitet. Og det er, hvor SUV synes malplaceret, hvor dette NX afbalancering af balance med en smag af brug uovertruffen og brændstoføkonomi så lidt niveau bedste Diesel.

Men dens sofistikerede mekaniske ordning markerer tegnet meget NX (Eftersom alle hybrider af Toyota / Lexus) Betragtninger, som udtrykket jeg har taget fra hjemmesiden af ​​mærket ("lære at forstå"), Kan du aftale en masse at lære at forstå dens drift. hans automatisk gearkasse Det er så meget mere ental og selv om det er nok vigtigt i energieffektivitet den NX, stærk acceleration reagerer meget ejendommelig måde. den NX nydes og værdsat eksponentielt den mere blød du er med accelerator. den konstante priser, ikke langsom, rive med af den øvrige trafik og gradvist få fart, Det fører os til at bevæge sig med meget glæde og komfort, igen, for at sætte dette argument mod at drive en konventionel modstander. Faktisk du opfatter et produkt endnu mere præmie for sin egen drift ... men ikke altid.

Lexus NX 300h SportModerat gas og ikke for fornøjelsens skyld, tager du at høre en revolutioneret motor af benzin Det ikke ledsager hastighed nået og store medier forringes meget godt, før det har givet dig. dette "slip effekt" du kan minimere vide, hvordan og hvornår man skal accelerere i normal kørsel, enten ved en følsomhed, at du ender udvikle eller oplysninger i sin billede af Ure du har; men overhaling, krone en repecho, fusionere på en motorvej eller forfremmelse et bjergpas er øjeblikke du kan ikke undgå og du spørgsmål hidtil til superb rodador hvilke den er NX.

Hans ramme definerer også NX som en SUV især behagelig og komfortabel. Derfor, selv om dette slut F-Sport Mt. variable dæmpere med 30 love sag med påstand større nøjagtighed føring og bevægelser, ved, hvordan alle sammen, det NX du vil kunne lide altid hans komfort Generelt marts, ikke for hans sportsånd. den komfortabel fasthed du kan få med dine puder, du vil sætte pris på hurtige motorveje, snarere end snoet stier, hvor for dit svar ændring / motor, bremser (touch og modulation) og smidighed, Du vil ikke finde hjemme eller naturligt går hurtigt.

Ved kontrollerne også du indånder en masse sportsånd, for deres tilsyneladende sæder, kørestilling og dets rat med padler. de simulerer ændringer af marts, opretholdelse benzinmotor mere aktiv, reaktiv og revolutionerede, ligesom i det mindste køre dette NX. 4 køreprogrammer (Eco, Normal, Sport og Sport +) plus en rent elektrisk EV, den NX Det giver anledning til mange former for bly, men hans sportsånd ikke assimilere. Lexus har overbevist os især for sin generelle komfort og dermed deres mekanisk hybrid De har meget at sige. Og i hans høj effektivitet, nyder en benzinmotor.