Test: Audi TT S, den perfekte krop

Test: Audi TT S, den perfekte kropTest: Audi TT S, den perfekte kropTest: Audi TT S, den perfekte kropTest: Audi TT S, den perfekte krop

Hvor meget koster en anden og en halv? Her med en sats på 18.000 euro. Er den tid det tager TT S TT 310 hk til 230 hk 2,0 TFSI på lang acceleration, 0-1,000 meter. Selvfølgelig regningerne er ikke så enkelt, fordi blandt andet detaljer, der gør TT S også mere effektiv, med en signifikant forskel i teknisk elementer udstyr-se bremser, hjul eller udstyr Magnetic Ride-eller variabel Suspension luksus, sammen med andre detaljer, der beriger det indre. Men hvad der er endnu mere vigtigt for mig er de små store nuancer, der ikke er set, men de føler, og er ingen andre end dem, der en anden virkelig forvandle en hurtigere, mere effektive og mere spændende sportslige sensationer hurtig og effektiv bil. Og det er, hvor regnskabet ikke forlader mig, måske fordi TT at tørre alt for godt, måske fordi effektiviteten af ​​TT S bliver så overvældende, at i nogen del af din krop vil finde en klar manifestation af stimulus, som er ske, når du får på en rutschebane, en zip linje eller lave sidelys, for eksempel en simpel Peugeot 208 GTi 30th port til din favorit bjerg.

Uden at synes at være

Audi TT SDet er filosofien S, sportsånd ved steady state. Hvis du forstår, at, har du købt den perfekte sport. Hvis din særlige indeks for glæde og køreglæde vejer langt flere følelser end fart og køreglæde, foretrækker du måske at have i din garage TT 2.0 TFSI 230 hk med for eksempel en 899 Panigale Ducati når du skal injicere din krop, at ekstra dosis af spænding og adrenalin. Det betyder ikke, at Jeg erkender, at Audi TT S er en perfekt maskine fra start til slut, på alle måder.

Strukturelt har den nye modulære arkitektur -Kun del af det og den hybride opførelsen af ​​dets krop tilladt forbedre en af ​​de vigtigste aspekter af en bil, hvis natur er effektivitet: både dens tyngdepunkt og vægt er langt lavere end i den forrige generation. Og som nævnt. Vejer omkring 40 kilo mindre end det foregående TT S med 2-liters ... O til 100 kg mindre end 340 hk TT RS også tidligere generation med motoren 5 cylinder, som i dag denne model TT S lig i slams ydelse og forbrug, yderligere beviser for, at, Mekanisk, den 2.0 TFSI direkte-indirekte dobbelt injektion er et andet nøgleelement i dette puslespil effektivitet også sublim8 l / 100 km gennemsnitlige udgifter er ikke tilgængelige for mange biler med deres præstationer, men som sikkert forestille, forbrug er så variabel som det tempo, du kan give. Derfor er det vigtigste for mange måske har du langt mere selvstændighed ...

En RS4 i TT-format

Fordi det, der siges at køre, her er de flere referencer gør det klart, hvad der er i stand til at gøre dette monumentale coupe. Dens 310 hk vil gøre klart hurtigere end en F-Type S Jaguar 380 hk Nissan 370Z Nismo eller store V6 med 340 hk; eller så hurtigt som RS4 450 hp selv eller CLA 45 AMG med dens 2,0-liters turbo også imponerende 360 ​​hk. jeg sagde TT S er simpelthen brutal. Det er også elasticiteten af ​​din motor, konstant tryk indpakket i en lækker atmosfære hvor, måske bare mangler noget mekanisk rolle, der understreger karakteren af ​​sportsvogn. Mere støj og udstødningssystemet groveste ville gøre underværker for at føle TT S ligesom rovdyr han virkelig er, selv om mange sikkert ikke vil undlade at være en dyd mere.

sporstof

Audi TT SMeget, meget direkte gennem dets gradvise retning med to runder af direkte-mindre rat i den centrale zone, TT S hvad du tager svirp med håndleddet med stor præcision, selv når retningen er klart mere magt end før. Du sender, fordi medmindre du gør det meget, meget dårligt, en masse elektronik selv i stand til at forudse fordelingen og kraftfordeling mellem akslerne under den forudsætning af sikkerhed og effektivitet. Næsten monolitisk, selv om det nye hjul drevet har mere dominerende end før på bagakslen, deres deltagelse er mere tæt forbundet med, hvor meget og hvordan man spiller med udveksling support masseændringer, men stadig, dens naturlighed reaktioner og køreegenskaber kommer til at være et par virtuelle point på din kørsel niveau. Så tilbage til begyndelsen: enestående effektivitet og udmærkelse i køreglæde, enten ved touch kontrol, mekanisk eller absorptionskapacitet Adaptive Variable Suspension, med forskellige indstillinger via Audi drive select.

Men en sådan elegance og perfektion i den måde at udtrykke dig selv som en sports bare føre mig til at undre sig, og da mere uciviliseret RS?

kort

Acceleration. Det er ikke kun kraftfuld, også lys og ikke mister en dråbe af trækkraft, så TT S accelererer meget hurtigere end de fleste kraftfulde bil i sin klasse.

forandring. Nå forskudt og vejledt, men uden at lækker touch-sportsvogn. € 390 mere har den S-Tronic sandsynligvis den bedste maskine til at ændre "i hånden".

Bremsning. De nye aluminium calipre bide en stor computer disk; stopper ikke i mindre afstand end en RS Q3 med 1,718 kilo, men udholde mange timers hård behandling.

forbrug. Selvom variabel afhængig af hastigheden på dine bevægelser, din mindste er virkelig godt for sådan en bil, især i byen Spar 4 l / 100 km i forhold til den tidligere TT S.

overhaling. Eksplosiv motor, øjeblikkelig reaktion, katapulter TT S i disse korte sprint baggrund. Hans tid er nu bedre end den tidligere TT RS 340 hk med manuel gearkasse.

Ampitud. nok til to passagerer og deres jakker på bagsædet. Den hybride konstruktion, med passende materiale på rette sted, bringe ned 40 kg. virkelige forhold til tidligere TT S.

Effekt og moment. Hvis højden og atmosfærisk tryk væk fra de ideelle betingelser vi opnået officiel data acceleration, bør den 2.0 TFSI skjule så meget strøm som lovet. Udsøgt touch, elasticitet og strakt.

Klang. For meget støj fra hvad lidt juridisk hastigheder motoren lyder inde i cockpittet. Der er dog en faktor, der gør ubehageligt TT S.

bagagerum. Ikke mange coupéer størrelse tilbyder ikke kun en så stor volumen, men sådan en stor og bekvem adgang. Under gulvet, ved siden af ​​batteriet, 35 yderligere liter godt opdelte.