Første test: Jaguar XE, en turbo 240 heste værd

Kontaktperson: Jaguar XE, en turbo 240 heste værdKontaktperson: Jaguar XE, en turbo 240 heste værdKontaktperson: Jaguar XE, en turbo 240 heste værdKontaktperson: Jaguar XE, en turbo 240 heste værd

Vi havde tidligere været i stand til at komme bag rattet i Jaguar XE, da de kun var prototyper. Så vi accepterede alle fejl som noget korrigeres. Ikke denne gang, disse enheder Jaguar XE ikke længere bære advarselsmærkater, og biler er ligesom dem, der nå ud til kunderne. Vi havde derefter klaget over støjen Diesel, som dog stadig er til stede i skarp acceleration, steady-state vises som en svag mumlen. Alligevel har vi fokuseret på benzinmotoren, den eneste, der endnu ikke havde gennemført en "veteran" premiere kendt på grund XJ.

Dette er komfort

Filtrering synes en af ​​de vigtigste dele i specifikationen af ​​Jaguar XE. Ikke kun i lyd, at få endnu camouflere den smukke lyd Lytte til anden trafik, når du forlader udstødninger 2,0 i4, den grundlæggende version af benzin. Også rullende er domineret af tavshed, selv med den mellemliggende dæk monteret vores enhed, en stor 18-tommer hjul. Den æstetiske tilstedeværelse er en anden af ​​sine styrker og derfor tilbyder forskellige dæk design og endda 19 tommers varianter. Æstetik indebærer også indrømme ofre. Skønheden i sin linje trække coupe, som andre rivaler vælger en model specifik karrosseri, betyde en begrænset udsyn bagud (Ikke på grund af de interessante elektriske valgfri blind) og adgang til bagsæderne er forbedret. Men når siddende inde, sindrige udsparinger i tag belægninger og danner sæder tillade en voksen passer som en handske. Disse 89 centimeter til hovedet langt fra en hvælving, men det passer. Hver bageste beboer har sin plads i dørene, et luftudløb og cigarettænder 12 volt. For de tre passagerer på bagsædet? Nej, fordi kun to rejse godt tilbage i XE; for dem, der ønsker mere og du tilbyder XJ, som også kan prale en integreret aluminium disse gener. Hvis du søger støvle, enten her de har taget resten, med snørklede former og nogle forbedringer, såsom belægninger eller bekæmpelsesforanstaltninger sikkerhedskopier. Før du føler mere bredt, uden den bemærkelsesværdige dette aspekt, men det er godt at inddrage mere chaufføren i sin virksomhed. Imponer vender mod instrumentbrættet, det omhyggeligt design af beluftere, metal brevpapir med Jaguar navn her og der. Med døren lukket, du føler indvielsen af ​​et tredimensionelt design, en risiko for, at nogle blev ramt med knæet når de anløber eller forlader. Vores udgave var Portefølje luksuriøse, men tilbyder to hak under -Pure og Prestige- samt en sports opsigelse R-Sport.

Agil

Lidt desillusionerede ure instrumentbræt, plast af nogle kontrolelementer, men det gør op det store centrale touch-screen. Jaguar har til hensigt at tage resten i MMS og tilslutningsmuligheder udstyr, meget af dette er muligheder, men hvis du vil, Den XE kan være spydspids på området. Pedaler understøttes ikke længere elektrisk indstillelige gammel Jaguar, stadig ved rattet kropsholdning er god. Støvlen knap med rødt pulserende lys og den spirende roulette for at drive den automatgear formularen og identitet mærke biler parti. Som med alle nye sedans, med sine voluminøse ændringer i mange marcher, den benplads er en smule begrænset. Vores enhed havde tilknyttet den ZF automatisk otte-hastighed (2.500 euro mere end den manuelle seks), med håndtag på rattet komfortabel manuel håndtering, men frem for alt, med en eksemplarisk tuning til blødhed. Uanset hvilken af ​​de fire drivende tilstande har valgt at bruge tasterne er mellem -Eco sæder, nomal, sport eller vinter-trin i gearene ledes af næsten umærkelige overgange. den turbo motor skubber glat og insisterende, altid godt understøttet blandt så op, så du glemmer håndtag undtagen for at reducere snoede veje. I disse snoede baner Jaguar er også i sovs. Jaguar har altid pralede en tuning meget personlig chassis. I dette tilfælde betyder personale komfort og kontrol af kroppens bevægelser. Det gør den mesterligt. før Det indeholder en dobbelt ønskeben suspensioner, at få en meget bedre kontrolleret bevægelse og lighter hjulet. Du har måske i tvivl premieren på Jaguar i retning af el-bistand, men som vi har set i andre producenter, der ikke er fejl. forsikring De søger linearitet og information på rattet og der er det, hurtigt i perspektiv. Med en akselafstand på mere end 2,8 meter XE bevæger sig med naturlig forekomst i motorveje. Cornering udfolder også yndefuldt, og hvis de er hurtige, endnu bedre. I den langsomme ikke skræmt, men kommer til at tænde sin karakter understyring, hvis du søger efter alt, hvad der er i stand til at give, på trods af forsøg på ESP til at hjælpe: det har en særlig funktion "forskellen vektor ved bremse". Nu tør og i godt vejr, vi troede XE stadig være i stand til at sætte et punkt for sportslighed til sin glatte og adræt roll. Måske i et andet klima, dens dynamiske karakter forekommer os fuldt pålidelig og begivenhedsløs, som er resten af ​​bilen.

Motorprogram: 163-340 hk

Den spanske rækkevidde Jaguar XE Den består af i alt tre motorer, de to fire-cylindret splittet i strøm: 2,0 Diesel 163 eller 180 hestekræfter (til den samme pris, Hvad alle vil være? ) Og 2,0 benzin 200 eller 240 heste. Den tre-liters V6 tilvejebringer 340 hk kompressor.

Priser Jaguar XE

XE 2.0 163 turbodiesel I4: 37.000 €

XE 2.0 180 turbodiesel I4: 37.000 €

XE 2.0 i4 200 Benzin: 39.000 €

Benzin 240 XE 2.0 i4: 44.000 €

XE 3.0 V6 340 Supercharged: 60919 €

Finish: Ren / Prestige / R-Sport / Portefølje / S