Renault Megane GT Turbo vs Opel Astra: to benzin ansigt til ansigt

Renault Megane GT mod Opel Astra TurboRenault Megane GT mod Opel Astra TurboRenault Megane GT mod Opel Astra TurboRenault Megane GT mod Opel Astra Turbo

Der var en tid, hvor der har 200hp i en bil af C-segmentet af kompakte Det betød rent sportsånd. Den solgte godt i reklamer, udstyring og selvopfattelse af bilen. I dag kan mærker gives disse caballaje i normale versioner uden at skulle tilfredsstille en enkelt offentlig. Begge biler af denne sammenligning er det Renault Megane GT og Opel Astra Turbo; køre som ind i helvede og forbruge virkelig lille, hver har sin egen stil, og alligevel har de to virkelig nydt at være på de få lejligheder, hvor det ville så klart valg og i slutningen jeg ville have til at decantarme billige eller æstetisk jeg kunne godt lide noget andet; Du kunne satse på Betjening elegance Opel Astra eller Renault Megane effektivitet og jeg ville være tilfreds med valget. Lad os se om i sidste ende mener det samme.

Både Opel Astra Turbo og Renault Megane GT er to kompakte-ups. Hans sidste generationer lige ankommet og underskrevet to meget interessante produkter. I tilfælde af disse versioner Turbo og GT henholdsvis giver moderne benzin fire-cylindret og 1,6 liter de glemmer på mange måder turbo dieselmotorer og direkte indsprøjtning, der fik så moderne i det sidste årti. Før dem og lige magt til at stille tilsvarende præstation og udsøgt raffinement det betyder at du kan tilgive, at forbruget er lidt højere; De er også billigere.

Renault Megane GT Turbo vs Opel Astra

Motorer har lignende konfiguration og drift er meget godt i begge tilfælde. Bare se på de effektkurver der trækker at forstå. Effektdataene bedre i Astra følge af lavere faktiske vægt (88 kilo mindre) og 10 procent mere drejningsmoment, og at lynhurtige dobbelt kobling transmission af Mégane og Launch Kontrol (der er mulighed for manuel) gør dig vinde tid ved hvert ændring i forhold til Opel manualen. Under alle omstændigheder forskellen ikke se det som noget uoverstigelig De er meget hurtigt! og, medmindre du er en elsker bedst figur og gå til at bruge det, ville ikke vælge disse biler, fordi én køre lidt mere end den anden, Det er der ikke en stor forskel. I punkt af forbruget er også bedre Astra, som tilbringer op til 1,4 liter mindre end gennemsnittet byen trods forbruge den samme vej, igen ændringen gør forskellen, i dette tilfælde ved den overvældende; den syvende er længere end Astra sjette og den første tre er kortere.

Opel Astra tilbydes med to trim niveauer, dynamisk lide vores test enhed eller Excellence, mens Renault Megane GT i en single-ended. Dette påvirker utvivlsomt adfærd, især i fransk. Opel har en behagelig affjedring idiot, kontanter, men med en fremragende kompromis mellem, hvad der bør være en dagligdags bil og få gode resultater, er for mig, og med denne suspension, en af ​​de mest kompakte i sin klasse og ikke-sports-domstol har været i lang tid; dens bageste er med Watt. Renault skabt med GT chassis en optakt til, hvad der vil være den RS-version, men med en vis glæde, at vi ikke vil se i sport. har retningslinjer baghjul, plus en fastere foråret og dæmper rival idiot. Dette medfører en ekstraordinær smidighed, sportslige brug opveje manglen på en mulig begrænset slip differentiale, behøver du ikke. Enten langsom eller hurtig hjørne, GT opretholder den valgte vej uden pludselige bagakslen og forhindrer understyring længe før Astra og stabilitet; imidlertid Mégane GT er bedre. og Det er her, du kan lave dine præferencer for den ene eller anden decantarte. Astra kører mere, men hvis du ønsker at køre hurtigere, vil Mégane bringe mere sportslig tilfredsstillelse, som selv er en meget god Opel i deres adfærd og meget god hastighed Renault.

Operl Astra Turbo vs Renault Megane GT

Jeg kan ikke lide Opel indledende kontakt din bremsepedal med alt for døde rejse, det modsatte af Renault, følelsen af ​​bremsesystemet er for hurtigt. som både bremse godt i alle situationer Jeg kan ikke skyld meget, men jeg ville gerne have et kompromis på begge. Den Megane at tage orloven tillader dobbelt kobling drevet i automatisk tilstand, eller det kan bruges med cam. Fungerer godt, ikke ekstrem sportslig brug, og relativt pæn normal, men bør i det mindste give mulighed for at den manuelle gearkasse for romantikere, bebrejdelse Opel også gøre det modsatte; i dag skal være automatisk.

Livability er god i både. Den Mégane tager et sporty sæder involverer et vist tab af langsgående plads i den bageste i forhold til de normale versioner. Bortset 7 cm forskel i denne dimension, resten af ​​den plads, de begge tilbud er ens. Jeg har ønsket forsæderne af Astra. Ryglænet er meget god på begge biler, men afføringen falder kort på fransk. I bagagerummet er der kun 10 liter forskel til fordel for Mégane, både med reparapinchazos måling kit. Hvis du vælger den ekstra reservehjul, ifølge vores målinger Renault ændrer ikke sin plads og Opel tilfældigvis har en god støvle til en middelmådig, med 80 liter mindre.

Vi står over for to meget gode biler, hver orienteret mod deres stil, en stil, som du er nødt til at definere, om det er du søger efter. Begge har hastighed, en acceptabel forbrug og et godt niveau af udstyr. Bare ændre billedet til side, hvis priorizas adfærd eller komfort, både de specialiserer sig uden at forsømme det modsatte. Nu er det tid til at betale dem, og Opel bringer en lavere pris. Det er rigtigt, der mangler den bageste styretøj og automatgear, så Jeg tror, ​​at Mégane GT ikke har dårlig pris trods dyrere. A Astra butt ekstraudstyr såsom test koster 29,858 euro (en del af den 24.568 €) og forbliver på 25.000 € (eller 20.587 € uden ekstramateriale) med officielle rabatter mens Mégane af 29.100 € og har en pris slutningen af ​​25,650 euro, plus ekstra ting, du ønsker at sætte.

Sammenligningen mellem Opel Astra og Renault Megane (data Tekniske Center Autopista.es)

målingRenault Megane GTOpel Astra Turbo
0-100 km / t6.90 s6,87 s
0-1000 m27,3 s27,0 s
20-50 km / t i 2.6,0 s (D)5.7 s
80-120 km / t på 6th4,29 s (D)7,8 s
forbrug i byerne8,7 l / 100 km7.3 l / 100 km
forbrug vej6,0 l / 100 km5,9 l / 100 km
blandet forbrug7,1 l / 100 km6,5 l / 100 km
Frenada 50-0 km / t10,2 m9,8 m
Frenada 100-0 km / t40 m37,7 m
Frenada 120-0 km / t56 m55 m
Loudness ved 50 km / t61,4 dBA61.8 dBA
Loudness ved 120 km / t70.0 dBA70.5 dBA
vægt1.436 kg1.348 kg
bagagerum410 dm3400 dm3
Space bageste ben71 cm78 cm
indvendig bredde / efter143/136 cm140/135 cm

Du kan også være interesseret i:

Opel Astra 1.4 Turbo vs Seat Leon 1.4 TSI

Mazda 3 SKYACTIV-D, Astra 1.6 CDTI og Mégane dCi

Fiat Tipo, Opel Astra og Toyota Auris: tre kompakt Diesel