BMW 320d, teste deres sport færdigheder

BMW 320d test, med gode sport færdighederBMW 320d test, med gode sport færdighederBMW 320d test, med gode sport færdighederBMW 320d test, med gode sport færdigheder

BMW 3-serie er den bedst sælgende bil BMW og det er for nylig blevet opdateret med et sæt udvikling af alle slags, fra svag redesign kofangere og forlygter (nu fuld adaptive LED forlygter valgfri), Til inkorporering af tricilíndricas mekanisk adgang for første gang i en bil i sin klasse. Andre udviklinger undergår mindre synlige forbedringer i MMS-system, eller som sædvanligt stigning i strømforbruget med reduktion for de fleste versioner, med navneændringer i nogle tilfælde (for eksempel er 335i omdøbte 340i eller 328i, 330i).

Men den liste over ændringer anvendes på BMW 3-serie Det er meget længere end du måske tror a priori og påvirker også udviklingen af ​​nogle af elementerne i rammen. Som et resumé, og ikke gå for meget i tekniske detaljer, siger vi, at vi ikke er gået glip af den adaptive suspension for at opnå en dynamisk optimal balance mellem effektivitet og komfort, og nu kører tilfredsstillende i alle situationer og veje uden at ty til sådanne valgfrit element. Det betyder ikke, at han er vendt tilbage til den rent sportslige side af tidligere generationer BMW 3-serie, som den dominerende tone fortsat en høj kørekomfort og en temmelig føjelige reaktioner, men nu rider kvalitet med bedst supplerer agility. Under alle omstændigheder, på listen over statister tilgængelige muligheder forbliver for alle, og ingen mangel eller M sportsundervogn eller adaptiv, som helt sikkert vil opnå indeholde yderligere kropsbevægelser uden at ofre komfort, er dog, som vi har sagt, vi tror ikke, det er absolut nødvendigt, netop fordi reducere hældning og rulning har været et af målene med BMW med justeringer foretaget i hvilken suspensionen.

BMW 320d

På den anden side, retningen af ​​BMW 3-serie er nu lidt mere direkte, Det er fortsat ekstremt præcis og har en meget naturlig følelse. I forhold til, hvad der er sædvanligt i dag er ganske informativ og gør du ikke føler dig helt fri af vejen, transmitterer derefter chaufføren-helt skøn, ja-nogle mindre bevægelse af, hvad der sker under hjulene, hvilket giver nogle følelsen af, at bilen er 'i live'. Dens handling er altid meget flydende, og det næsten ud til, at kurverne er plottet alene. Inden jeg giver det indtryk, at bilen hvilede på to faser, og nogle gange var nødt til at rette stien, at suspensionen geometri påvirkes mere på turn, endda rolige rytmer, noget der krævede en mindre periode med tilpasning fra vores side. Med den nye udgave model gjort lettere med ledelsen, og selv om stadig kræver præcise bevægelser fra vores side, kurver afbildes en gang. Skal vende twisty veje med mere sportslige ånd forbliver den samme personlighed som før, dvs. grænsen for adhæsion annonceres ved en let drift af forakslen, som kan neutralisere base på mere gas og retning til den bageste runde twist, eller udhule at få alt tilbage til dit websted. Alt sker gradvist og uden unødige komplikationer, med mulighed for at aktivere en mere eftergivende elektronisk stabilitetskontrol tilstand, eller afbryde det helt, hvis du virkelig ønsker at være involveret i kørsel med alle dens konsekvenser. Under alle omstændigheder, trækkraften er mere bemærkelsesværdig og simpelthen baseret på gas omkostninger at genere bagud, i det mindste med denne motor.

Den 320d motor Det har altid været den toneangivende i vores marked. nu øger sin strøm fra 184-190 CV, med specifikationer Euro 6 står over for en større røggasrensning. I teorien er det også bruger mindre, 4 l / 100 km i gennemsnit godkendt i tilfældet med den automatiske udgave (før 4,4 l / 100 km), selvom det i praksis har brugt 5,7 l / 100 km at gennemgå vores database af målinger, repræsenterer 0,4 liter mere end gav sin forgænger. Tal til side, er svaret og hvordan man leverer kraften forbliver upåklagelig. Det er meget umiddelbar, insisterende uden svagheder, men faktum er, at der er en klar forbedring i acceleration-kun, ikke meget væsentligt. Vi kunne bebrejde vægten, i betragtning af at dette BMW 320d Han har kastet på skalaen 75 kg mere end den enhed, vi havde før restyling, men mest sandsynligt er dette den vejafgift til at betale for en renere motor.

Superfaros

Men det virkelig interessant nyt BMW 3-serie er det Avancerede LED-forlygter med adaptive funktioner, med hvem det er en fornøjelse at rejse om natten. De er i stand til at ændre deres lysstråle konstant og meget bred måde afhængigt af miljøet. Selv i byområder, hvis man ser, ser det ud som de arbejder og bevæger sig hele tiden, hver beacon uafhængigt, til den side af vejen, mod midten (undertiden to fyrtårne ​​på én gang, som om bilen sætte bizco), åbner eller lukker strålen til bedre belyse miljøet afhængig af hastighed og andre køretøjer. Og hvis i byen og gør alt dette, forestille sig, når du går til vejen. Hvad er overraskende hvidt lys, men frem for alt dens kraftfulde. Hertil kommer, at i modsætning til, hvad der er normalt, at dreje på den lange side af vejen også oplyse os en forholdsvis tæt afstand, ligesom en tåge senior, hvilket giver en fremragende udsyn. En knap på blinklysarmens at aktivere Automatisk stråle, hvorefter du virkelig se potentialet i systemet. Ifølge de trafiksignaler (for at forhindre refleksion blænde os) og kurver, ændrer retning og højde af bjælken, og tænde og slukke selektivt lys vej hver side af bilen, altid efterhånden så ikke irriterende, også en bevægelig del inde i lygten skaber en skygge område at dække det med andre køretøjer og deres chauffører ikke blind. På to-vejs veje kan det ses, præcis hvordan dette vil løbende flytter skygge firkantet 'jagt' af modkørende biler, og hvis der er mange direkte nærlys. I første omgang bliver det underligt, når bare når man kører bag en anden bil længe automatisk forbindelse med den tilsvarende kontrollampe på instrumentbrættet, men også med ovenstående skygge for at undgå blænding. Måske er den vigtigste forbedring i den nye BMW 3-serie.

Du kan også være interesseret i:

Første test: 2015 BMW 3-serie 340i, øget smidighed

BMW 3-serie 2015 billeder, video og priser

Vil du prøve en BMW 3-serie? Highway inviterer dig