Spørsmål: Er det obligatorisk å reparere motorer som berøres av Dieselgate?

Spørsmål: Er det obligatorisk å reparere motorer som berøres av Dieselgate?

For noen dager siden, en leser sendte oss følgende brev"Jeg tar min VW Passat workshop 2,0 TDI for gjennomgang, overbevist nekter å la meg også gjøre modifikasjoner relevant Dieselgate. Bilen bruker litt går jevnt og er et fly. Han ville ikke at noen skulle røre noe fordi jeg ønsket alt som det er. Da jeg ringte for å spørre når de spurte meg om jeg hadde mottatt brevet av merkevaren (ja jeg har fått, men heller en kopi av en kopi) og fortalte meg at jeg må, fordi hvis ikke, kan jeg ikke tilbringe den neste ITV. Jeg sa jeg vil sette et klistremerke på solfangeren eller noe, kan du lese på ITV og skal følge regningen som gjorde intervensjon. Selvfølgelig, jeg tviler på at hvis dette ikke var så nå kunne passere, rørte jeg transformasjon til meg på min egen og på min bekostning oppstår under meg. Mitt spørsmål er, er jeg virkelig nødt til å gjøre det som de sier, mener jeg lovlig? Er der, ellers Jeg gjør, ansvar eller straff?

Respons fra vår tekniske ekspert og Legalitas

Som vi har snakket med Volkswagen, Det er for øyeblikket ingen juridisk forpliktelse å gjøre det, og ingen på nettverket skal si noe. Ja anbefaler at du gjør, hvis senere Industridepartementet kan løses på en eller annen måte. Personlig, er vi av dem som tror at hvis noe fungerer godt, bedre å ikke røre det. Det er sant at hvis bilen forurenser også, ikke fungerer godt, men å være egoistiske (bly demoner når vi ser noen offentlige busser eller lastebiler akselerere og la svart luft ustraffet) vil det være tid for at bilen skal gå nedverdigende og som kunne være et godt tidspunkt å "oppdatering" motoren.

Vi har fortsatt, eksperter konsultert advokater Legálitas, vi har svart på "ingen plikt til å gjennomgå reparasjon poserte VW, når den løsningen som tilbys er det ikke sikkert at den sakkyndige er optimal. For nå, neller er det ingen juridisk forpliktelse å reparere biler som VW øker, det er heller straffer av staten eller passerer nye godkjenninger forpliktelser i denne forbindelse. Å være åpen og ventende kriminell sakkyndige rapporten som bekrefter statusen kjøretøyene før og etter årsaken programvareoppdatering, det er ingen rettsavgjørelse sertifiserings og attesterer at forslaget til VW er den riktige løsningen".

Vi ser ingen presedens for å lene seg på, for når det første generasjon Audi TT måtte gå gjennom verksted for å endre bakhjulsopphenget og sette spoiler, noen brukere nektet å ta på produktet de kjøpte, og hevdet at de bestemte seg for om sikkerhet i en bil som hadde gått alle godkjenninger. I tilfelle av motorer samme situasjon gjentas, er bilen lovlig, godkjent av europeiske myndigheter, og har bestått alle testene som har blitt sendt inn.

Du kan også være interessert i:

ITV mobil: hva de er og hvordan de fungerer

Spørsmål: Hvor mye repossess bilen hvis det bærer kranen?

Spørsmål: Hva om jeg stjele bilen registreringsnummer?