Kia Rio 2017: interessant test af 1,0 motor T-GDI

Kia Rio T-GDI 1.0, testede vi benzin-versionen mere interessantKia Rio T-GDI 1.0, testede vi benzin-versionen mere interessantKia Rio T-GDI 1.0, testede vi benzin-versionen mere interessantKia Rio T-GDI 1.0, testede vi benzin-versionen mere interessant

den Kia Rio 2017 som allerede var at tilbyde dig vigtige data om pris og udstyr her det taler i B bil segment. Det er en kategori, der er over bilerne mere urban tilgang, som for eksempel kunne være Kia Picanto, men det gjorde op modeller af høj efterspørgsel (Ford Fiesta, Renault Clio, VW Polo ...), med hvilken folk flytter ofte dagligt af store byer og de omkringliggende områder. Og vi ved, hvordan er det miljømæssige pres i bymiljøer, med meget markeret dieselmotorer og øget efterspørgsel efter benzinmotorer, hvor motorer er at pålægge størrelse reduceret trykladning.

Kia Rio 1.0-GDI T: tre-cylindrede 100 hk

Derfor området Kia Rio 2017 -Hvis første kunde leverancer vil ske i begyndelsen af ​​april-har en vigtig allieret til screening på ny motor 1.0 T-GDI, mekanisk Kompakt og let som den blev indført i sidste Kia CEE'D og bør gribe det største antal europæiske salg af den nye Kia Rio. Denne motor kun 998 cm3, Som i lignende thrusters har kun tre cylindre, der udnytter avanceret elsystem, hvor tage centrum direkte brændstofindsprøjtning med ekstra ydeevne giver Turbolader med variabel geometri.

Kia Rio T-GDI 1.0Med denne fremgangsmåde, den Kia Rio T-GDI 1.0 annoncerer en maksimal effekt på 100 hk ved 4500 rpm og maksimalt drejningsmoment på 17,6 mkg mellem 1.500 og 4.000 rpm. Og sandheden er, at fra de første meter denne version viser glæde, med større følelse af momentum, som vi nærmer miljøet af 2.000 rpm og god dosis af progressivitet at se tælleren pointer svæver 6.000 omdr./min. Naturligvis når vi har brug for acceleration, og som med andre tre-cylindrede motorer, decibel stige markant, men Kia fortjeneste for at have opnået en lyd, at intet er irriterende øre, snarere det modsatte, hvis du er en af ​​de chauffører, der kan lide at bære god ganghastighed.

Kia Rio 1.0-GDI T: fra 4,3 l / 100 km og en effektiv reaktion

Kia Rio 1.0 100 hk T-GDI passerer 0 til 100 km / t på 10,7 sekunder og når et tophastighed på 188 km / t, mens annoncerer en kombineret brændstof 4,3-4,5 l / 100 km -udledning CO2 mellem 99 og 102 g / km, afhængigt af den aerodynamiske pakke, der inkorporerer og brugte dæk, af mellem 15 og 17 inches.

Kia Rio T-GDI 1.0I vores rundtur i portugisiske region Lissabon, især omkring Sintra, de første fornemmelser ved rattet med Kia Rio De har været meget glædeligt, viser en ganske effektiv adfærd. Arbejdet i McPherson suspensioner i front og torsionsstivhed akse i hans bagdel den har fundet det tvingende på forskellige overflader, herunder nogle skovklædt, smal vej med en temmelig glat asfalt. Udviklingen af ​​den indstillede er noget firma, men uden at underminere en høj grad af komfort og giver indtryk af, at lethed af den nye T-GDI motor Agility fordele Rio ved at have mindre masse og inerti kurve.

Kia Rio 1.0 GDI T-: 120 hk også

Det hjælper også god nøjagtighed adresse, en evolution mere bemærkelsesværdigt mod touch vi opfattes i nogle gamle Kia Rio, og at vi har nu testet bringer finesse til vejledning og med bidrag fra 205/45 dæk på 17-tommer fælge niveau stabilitet. Selvfølgelig er en god første balance for den nye model af den sydkoreanske mærke som for ved udgangen af ​​2017 holder udviklingen over 1.0 T-GDI motor, det vil føje til den række en ny version af 120 hk.