Sammenligning: Citroën DS4 2.0 HDI vs Mazda 3 2.2D og Seat Leon 2,0 TDI

Sammenligning: Citroën DS4 2.0 HDI Sport; Luksus Mazda 2 2.2D; Seat Leon 2,0 TDI StyleSammenligning: Citroën DS4 2.0 HDI Sport; Luksus Mazda 2 2.2D; Seat Leon 2,0 TDI StyleSammenligning: Citroën DS4 2.0 HDI Sport; Luksus Mazda 2 2.2D; Seat Leon 2,0 TDI StyleSammenligning: Citroën DS4 2.0 HDI Sport; Luksus Mazda 2 2.2D; Seat Leon 2,0 TDI Style

Markedsudvikling og miljø politi har temperering de ønsker af high-power modeller af medium størrelse. Mazda, dog fastholder sine påstande at komme ud af den banal og det giver kompakt 3 2.2 turbodiesel motor 150 hk. En motor det er usædvanligt og i dette segment, men hvis du klare dit drev ikke har huller, udbytter, Det er barsk, fine præstationer og forbruge ikke mere end nødvendigt, synes det logisk at forblive, indtil en ny generation med mindre forskydning og næsten den samme ydeevne kommer til at erstatte det, som det har været tilfældet med Honda Civic.

Sammenligning: Citroën DS4 2.0 HDI Sport; Luksus Mazda 2 2.2D; Seat Leon 2,0 TDI Style

livlighed

Vores tre hovedpersoner hævde, blandt sine mange dyder, smidighed som en hjørnesten i sit bud. Og til denne omstændighed, og den stadig mere risikabelt at afprøve biler på den åbne landevej, har vi fundet det passende at tage rutero I.N.T.A. kredsløb, ud over hundreder af kilometer, der svarer til dit rat. Og der har vi fremhævet detaljer for adfærd, på den åbne landevej, kræver uforenelige trit med ro i sindet.

Det første fund er god, fordi alle tre modeller giver os mulighed for en sikker, enkel og hurtig bevægelse på en hvilken som helst type vej. Men ujævnt terræn Mazda 3 lider utilstrækkelig fastholdelse rebound dæmpning. Hvad?, Vil du sige noget. Nå, blot, at toppen af ​​bilen flush tendens til at lysne presset på virksomheden. Kom nu, stå op. Det betyder, at vi skal øge vores forsigtighed, når du følger et højdepunkt en kurve vises, da dens drejning evne reduceres. Denne omstændighed forstærkes i drive grænse-in med lukket kredsløb fik bagakslen fordi mere nervøs end deres rivaler, selv i retlinede kraftig opbremsning, som bugter sig noget.

Sammenligning: Citroën DS4 2.0 HDI Sport; Luksus Mazda 2 2.2D; Seat Leon 2,0 TDI Style

På den åbne landevej, det DS4 så det giver ikke gode følelser at føle komfortabelt vinder. En adresse, hvor overgangen mellem retlinede og rotation ikke oversætter den ideelle progressivitet gør os nødt til at skærpe en masse, når du kører rigtig hurtigt. Men på banen, har hun forlod os målløs. Dens høje frihøjde tilsyneladende øjeblikkeligt glemt. Med meget mere vejgreb end sine to rivaler -a der er ikke fremmed redet af tyres-, direktør sender toget som ingen anden og progressivitet bagtil, selvom det er en simpel stiv aksel gør det til en fornøjelse at styre ændringer støtte. Citroen DS4 bremsning er et andet punkt, hvor udkonkurrerer sine rivaler ubestrideligt, med en kraft og superlativ bejdsemiddel.

Sammenligning: Citroën DS4 2.0 HDI Sport; Luksus Mazda 2 2.2D; Seat Leon 2,0 TDI Style

Nu kommer turen til løven andel i MQB-platformen, efter vores mening, en reel succes for design og kommercielle aggressivitet. Under Seat Leon, ikke mister dets iboende dyder og giver fremragende opførsel, men i dette særlige tilfælde er trådt i aktion af ESP var den tidligste af de tre og den forreste lidt mere end forventet med dækkene monteret. På trods af dette, forbliver nær DS4, distancere Mazda.

mekanik

Tre modeller, tre motorer. Vi startede med nyhed, Mazda 3, selvom motoren er allerede kendt. Med to turboladere og motor, kreditten er skåret, selvom de dyder forbliver intakt. Næsten 170 reais CV vores Dyno og mere end syv MKG drejningsmoment over Lion, tredje i denne konkurrence ydeevne. En forskel så klar som det i Mazda har valgt en meget lang transmission udviklinger og som 60 km / t ved 1.000 rpm i sjette. Det betyder, at der på juridiske hastigheder, motoren bevæger sig mellem 1500 og 2000 omdrejninger i minuttet, opnå meget lavt forbrug. Og med hensyn til fordele, er det tilstrækkeligt til at tilfredsstille sine brugere og ikke tillade, at disse to rivaler, der er placeret på sit højeste, når det kommer til at trække de mellemliggende og lange marcher. en anden motoriske kvaliteter Mazda 3 er regimet strækning så meget usædvanligt, fordi det kan rotere kraft indtil 5200 rpm, sikkert, takket være sekventiel drift af de to turboladere.

Sammenligning: Citroën DS4 2.0 HDI Sport; Luksus Mazda 2 2.2D; Seat Leon 2,0 TDI Style

Det er Seat Leon, der er tættere på udførelsen af ​​Mazda 3, og at din motor er mindre kraftfuld og generøse moment af de tre. Men dens lethed -Der Hatte off til MQB af Volkswagen-, anslås til næsten hundrede kilo mindre end Mazda, gør, mod stopuret, er virkelig en uafgjort, resultatet af kampen. Også dens udvikling er blevet opdateret på de ideer fra fortiden og trækker næsten 60 km / t på sjette gear på 1.000 omdr./min. Derfor deres samlede forbrug er så lav som Mazda, selv om det er konfigureret anderledes, at være mere barsk i byen og lidt mindre på vejen. Dens drejningsmoment kurve viser, at det er måske den mest føjelige af de tre, med en ekstraordinær optrapning accelerere væk fra de gamle brutale fornemmelser af trykladning. Selvfølgelig, som er næsten standard i Volkswagen Group, spiller i mellemlange og lange marcher tomgang kan gøre det med overraskelse, at motoren i stå, selvom bilen opretholder en hastighed på 20 eller 30 km / t, snarere end automatisk et skub til at vække os fra vores søvn indtræffer.

Citroen DS4 viser, at skulle snart indarbejde den nye motor BlueHDI brand, og med automatisk stop anholdelser og lavere forbrug. I dag, en liter mere på gennemsnitligt forbrug og også lavere ydelser, pege på behovet for forandring. Der vil også blive forlænget udvikling, men som indebærer en motor med mindre "hulning" -i dette næsten sobra- men bedre levering drejningsmoment i området fra 1.000 til 1.500 omdr./min. Vi ønsker ikke nogen at være lærere, fordi, helt sikkert, alt dette er allerede i kammeret af Citroën DS4 for der skal også gennemgå en slankende kur i fremtiden.

herredømme

I sidste ende fik vi til analysen af ​​hvad tættere på os er at køre nogen af ​​de tre. Mazda 3 på jagt efter sensationer, der kunne pryde en gennemsnitlig sedan opfattes. visuel og taktil emballage, især retningen og gearstang, et resultat tilfredshed af føreren. Feeling gode sæder og generøse bredde i forsæderne. Bag, størrelse grænse for passagererne er 1,80 meter høj, så ingen vi er tvunget til at skrumpe ben. En generøs udstyr med en justeret pris viser os, at Mazda er blevet taget meget alvorligt at nå mange potentielle kunder med dette 3. I øvrigt, støjen fra dækkene er for stor, når firmaet er ikke først.

Sammenligning: Citroën DS4 2.0 HDI Sport; Luksus Mazda 2 2.2D; Seat Leon 2,0 TDI Style

Seat León har finhed i udstyret matchet i pris med Mazda, hvad der synes paradoksalt at os. Inde, designet er bogen, så rationel og dogmatisk som kun en germaner er i stand til at være. Komfortabel, godt færdig og med alt på plads. Men den visuelle kvalitet af nogle materialer ikke understøtter matcher deres specifikke rivaler. Endelig DS4 fortsætter med at vise, at dens ydre skønhed condition mange praktiske parametre af bilen: kørestilling, bageste rum, bageste sideruder, døre osv Samlet set den forreste halvdel er mere end acceptabel. Fra midten, kan du gøre bebrejdelser deres designere. Måske af denne grund, Citroën vender sig i visuelle kvalitet og udstyr. Selvfølgelig på bekostning af højere pris på tre.