Audi TT RS 2017 testede den hurtigste coupe i verden

2017 Audi TT RS, test og fotos2017 Audi TT RS, test og fotos2017 Audi TT RS, test og fotos2017 Audi TT RS, test og fotos

Den forrige generation Audi TT Han havde også en version RS, så dette har netop præsenteret er den anden i historien og en af ​​de mest spændende af alle RS familie. 400 hk for 2 + 2 coupe kun 4 meter lang og lige over 1.500 kg vægt tal er vanskeligt at matche. Således kan ingen savne ham Audi TT RS kan markere en tid på 3,7 sekunder i acceleration fra 0 til 100 km / t (3,9 sekunder i TT RS Roadster konvertible) og således blive coupe verdens hurtigste segment. Ingen tilbyder denne ydelse standard. Den prestacional rekord afsluttes med en tophastighed på 280 km / t og et gennemsnitligt forbrug på 8,2 l / 100 km. Og DSG S Tronic 7-trins udvikling af har en særlig lang sidste opnå hastighed for at reducere forbruget så meget som muligt. Den Roadster, med, at den vejer 90 kg mere, mistede 2/10 acceleration og forbrug udgør en tiendedel af en liter pr 100 km.

2017 Audi TT RS: 5-cylindret motor

denne nye Audi TT RS fortsat overbevist mekanik Inline 5 -at der lige vendt 40 år på markedet- med den samme forskydning som den forrige generation: 2,5 liter. Men tarme af denne motor er blevet fuldstændig ændret for at øge ydeevnen med 17 procent, at opnå en specifik produktion på 161,3 hk / liter, og vægtreduktion på 26 kg. Dette 2.5 TFSI tilbyder nu en ny aluminium blok (før stål) er 18 kg lettere, med en krumtapaksel forsænket på strategiske steder at falde 1,4 kg flere og finere lejer 6 mm, en seng af magnesium aluminium andre reducerende 4 kg, mindre indre friktion komponenter, aluminum stempler med olie kølekanaler, turbo 1,35 bar tryk, mellemkøler med en effektivitet på 80 procent sump vagt, knastaksel udstødning og dobbelt variabel indsprøjtningstidspunkt brændsel (enten ind i indsugningsmanifolden eller direkte i forbrændingskammeret).

2017 Audi TT RS test2017 Audi TT RS: ny transmission

Gearkassen er S Tronic (Dobbelt kobling) 7-trins med det 7. relationer, der forlader lang tid at lufte motoren og reducere forbruget. Jeg må sige, at annoncerer et gennemsnitligt forbrug på 8,2 liter / 100 km. Selv når de har gennemgået flere ændringer i transmissionen er i quattro drivsystem med elektro-hydraulisk flerpladekobling som nu har en ny software. Det er i stand til at behandle flere beregninger og hurtigere, så når der optages drejningsmomentet på bagsiden beregner olien, der skal pumpes til at lægge pres på diske låsning center differentiale, der forbliver placeret ved enden af ​​drivakslen. og første gang i en TT RS, dette vandforvaltning den flerpladekobling Det er integreret i køredynamik systemet Audi Drive Select, hvor føreren kan vælge mellem Komfort tilstande, Auto, Dynamic og individuel.

den standard suspension den 2017 Audi TT RS Det er lidt hårdere end den TT S, men ikke bliver ubehageligt. Men at tage det til et højere niveau, der er de valgfrie magnetiske dæmpere med varierende hårdhed afhængig af den valgte tilstand og typen af ​​kørsel (Audi magnetic ride, RS Plus option). Chassiset er forstærket med hjul serie af dæk diameter 19 tommer 245/35, selv om der er nogle valgfri 20-tommer 255/30, at på grund af den enorme udførelsen af ​​bilen er næsten anbefales.

Og der er intet som det i dette segment. dette 5 cylindret turbo tareres til 1,35 bar giver en eksplosion af energi næsten fra 1.000 rpm, men erkender samtidig, at der fra 3,500-4,000 rpm er, når det giver reel kick. Turbo har ingen effekt (ingen stød strøm), men indgangen til trykladning er noteret som holder det maksimale tryk på 1,35 bar i et par sekunder. 400 hk og falde som en strøm gennem firehjulstræk kan assimileres. Ellers ville det være umuligt at styre både hest. Når du prøver det, du indse, at den software disk differenceafgiften distribuere momentet til bagakslen nødt til at arbejde en stor tid, fordi hele tiden nødt til at gå tilbage for at kompensere for magt mistede motorik forude. I denne generation de er langt vigtigere bagakslen, hvilket igen fordeler momentet mellem venstre og højre hjul afhængig af støtte. Hvorfor Agility har vundet en masse og endda med ESP slået fra, kan du træde på speederen uden frygt for at miste kontrollen over bilen. Audi TT RS har lidt tendens til understyring, fordi ryggen hjælper meget. Nogle gange virker det endda at have meget par bag os countersteer tvinger afgangen af ​​hjørnerne.

2017 Audi TT RS: brutal acceleration

Men hvis noget, vi kan vise Audi TT RS potentiale er ved deres accelerationer 2017. Det kan gøre fra 0 til 100 km / t på 3,7 sekunder (3,9 sekunder for Roadster). Denne rekord gør den til en af ​​de bedste i deres særlige kategori af små / mellemstore coupéer. f.eks en Jaguar F-Type R Coupe 5.0 V8 AWD med meget mere magt og firehjulstræk "kun" annoncerer 4,1 sekunder i fra 0 til 100 km / t, mens der nu den mest kraftfulde version af en Porsche 718 Cayman er 4,4 sekunder (Det er sandt, at med mindre hk og baghjulstræk). Således er det meget vanskeligt at finde naturlige og direkte rivaler i denne Audi TT RS. Det er næsten unik. Det giver også de to organer, Coupe og Roadster, hvad der gør dit tilbud mere omfattende og fristende. Prisen er 79.900 euro til 82,910 euro og lukkede til den åbne krop. Høj men forsvarlig pris, hvis vi mener, at er 2 + 2 kompakt coupé hurtigste og udstyr er helt komplet, som OLED-teknologien for baglygter, at den første produktion bil tage dem.