Renault Mégane 1.5 dCi vs VW Golf 1.6 TDi, hvad er bedre?

Vi sammenligner Renault Megane 1.5 dCi mod VW Golf 1.6 TDiVi sammenligner Renault Megane 1.5 dCi mod VW Golf 1.6 TDiVi sammenligner Renault Megane 1.5 dCi mod VW Golf 1.6 TDiVi sammenligner Renault Megane 1.5 dCi mod VW Golf 1.6 TDi

Selv for nylig landede i kategorien, tror jeg ikke de mangler præsentationer, men fakta: dette nye Renault Mégane kommer til at tage på verden... og Volkswagen Golf der stadig til at prøve stoppe dem. Er dine strategier? Dele. Pris og værdi. O værdi og pris. Det er en konstant, når du står over for golf med en anden rival: de økonomiske forskelle ofte udgør modstander med mere udstyr. Og nu gør du ikke også kommer i spil produkt? Opel Astra, Peugeot 308 ... Renault Mégane Og. Hvordan de har forkortet jorden i denne henseende hovedkonkurrenter Golf, holde afstande større eller mindre omfang kommercielt. Og for at vise en knap: ekstraudstyr, der tilbyder denne slut BOSE Renault Mégane Her kan du gå alle priser gamma- mod en mere grundlæggende VW Golf Hans priser-, at der på lige magt, har en lignende pris.

Disse er de vigtigste "fordel" leveres til fransk: advarsel vognbaneskift, assistent bakke starten, skiftende lys Korte automatisk lang, og kamera kontrol bagfra, kontrol og hastighedsbegrænser, nøglefri adgang og start eller klimaanlæg, ud over at have en større liste over muligheder kunne du ikke ride i Volkswagen Golf. Er dine penge tilsvarende? Nok. Nu du smider et andet spørgsmål. Er du stadig se Golf et produkt af højere kvalitet end den kategori gennemsnittet? Jeg, på en måde, ja, om end fra et meget personligt påskønnelse og frem for alt fra en panoramisk komplet udvalg -Flere motorer, versioner, ...- transmissioner.

Renault Mégane 1.5 dCi / 110 vs VW Golf 1,6 TDi / 110: ligevægtspunkter

Lad os nu åbne analysen til selve produktet. Meget cool, Renault Megane design, inde og ude, det er en spand koldt vand foran VW Golf "levetid" men, på praktiske, none det er en bil ti. den golf det er ikke bagage kapacitet, for lille i forhold til 380 liter til 410 liter opponent're spilde denne Generation- 30; heller ikke Mégane dimensionelle ben på bagsædet: 71 cm 79 cm mod Volkswagen Golf. Fokus nu for føreren: fremragende ergonomi Tysk, Renault Mégane ikke du kan sætte den mindste pasta både i udseende, præstationer, sikring sæder og kørestilling, med undtagelse af et begrænset udsyn gennem glasset senere. Jeg pause, ja, et af elementerne i splid, i øjet af beskueren: det meget komplette system R-Link2 Renault Megane så sofistikeret udseende, der giver interiøret og at en eller anden måde udvider allerede archiasimilado håndtering noget, der har skærm som en smartphone eller tablet. Jeg foretrækker genveje fungerer ved separate knapper, men elsker forsikring gadget, du vil finde en stor værdi i dette Infotainment, i stand til at skifte fra rammekonstruktion ure til omgivende lys eller rapportere til luftkvaliteten blandt andet uendeligt antal parametre, herunder en effektivitetsindikator. Drej netop for at tale om det.

Renault Megane vs VW GolfEco-Mégane. Og er det, blandt dem, der bruger lidt -den Volkswagen Golf 1.6 TDI / 110 er en af ​​dem - Mégane 1.5 dCi Renault / 110 er den bedste. Bekræft sine 4,9 l / 100 km, -5,3 l / 100 km fra Golf- exceptionel gennemsnit 4,8 l / 100 km motorvej og 5,1 l / 100 km By og 6,0 -4,9 l / 100 km for Golf recorridos- dem. den seneste udvikling i 1,5 dCi motor, og for sin sjette generation og nye ingredienser som deres nye stempler stål, fortsætter med at demonstrere effektiviteten idiotsikker, selv om det ville være værdsat en stop / start bedre synkroniseret med koblingen.

Hurtigt frem først ikke undervurdere kraften niveau af begge motorer -in vores bank har givet mere end erklæret, Renault Megane 114 hk og 118 hk Volkswagen Golf- snarere end ærlig at give i dag en kompakt bil minimum af smidighed selv under krævende forhold. Og det er, at selv "lille", udvikle gode drejningsmoment tal -28.2 mkg, også reelle, i hvert enkelt tilfælde, og fremragende kurver ydeevne at gøre både den 1.5 dCi og 1.6 TDi godt løse ligningen lydhørhed, elskværdighed og omkostninger, både anskaffelse og brug, noget allerede bevist.

Er derfor de mest logiske og afbalancerede niveauer af begge områder, men nu kommer de nuancer, hvor den nye Renault Mégane luksus er tilladt at blive opkrævet en vis fordel. Først, lad os se på dem i de vigtigste målinger: 10,26 og 32,2 sekunder i acceleration 0-100 km / t og 1000 m, henholdsvis for Renault Mégane 1.5 dCi / 110, vender 10,75 og 32,4 s for Volkswagen Golf i de samme øvelser, walking afstande. Tilbagebetalinger er mere afgørende, fordi den gearkasse 6-trins franske bil er sin vægt værd i guld. Ingen luft for "sin motor" i dit sidste forhold -53,6 km / t med mere end 1.000 rpm- femte og sidste Golf forhold til dens tilsvarende 1,6 TDi, med 52 km / t pr 1000 rpm-, men lukker hullet mellem tandhjulene at optimere brugen af ​​motoren altid i dit område bedre ydelse uden at strække det så meget som på tide at gøre med motoren i en Golf, som ikke er dårligt til at forsvare sig selv. Så, mens Mégane genvinder 80-120 km / t på 8,5 sekunder i 4., Golf gør i 9,05 s.

Selv om begge motorer er virkelig robust, at ekstra gear, der har Renault Megane, med sin tomgangspunkt også noget lavere, har også , når du flytter ved meget lav hastighed med overlegen glathed eller regelmæssighed; Under disse betingelser, du føler det også mindre vibration i Mégane, glattere, når de flytter mellem overgange gader og kort sagt, en lidt ældre end hans rival mekanisk raffinement.

VW Golf TDI vs Renault Megane dciRenault Megane vs VW Golf: Adfærd

Først og fremmest forsikring, Jeg tror ikke, en anden kvalitet værdier end dette. Uanset forskellig takt med deres respektive chassis begge biler har upåklagelig adfærd. nuancer en bedre styring fornemmelse for Volkswagen Golf dybest set, en større naturlighed dets tilbagevenden til det centrale punkt, men fra starten vil du føle højere fidelity og konsistens i den forreste del af Mégane, da understyring Golf er noget mere udtalt. Mégane har også en lyddæmpende fleksibilitet kan endda foreslå nogle sportsgrene komponent, således at rotere med langt mindre balancere modstanderen og ændrer retning også hurtigere og adræt. Alt dette uden at udvande på alle de store generelle komfort og filtrering kapacitet, helt ærligt godt løst i denne generation. Balance, det bedst under Golf, er nu også sikret en Mégane før der, helt sikkert vil blive leder sin vej, og du vil blive overrasket over at kigge indenfor.

I en nøddeskal:

acceleration: Blandt dem, der har samme effekt, kun Opel Astra 1.6 CDTi er noget hurtigere. Accelerer som forventes at gøre det om magten. Med en mere åben 5-trins Volkswagen Golf er ikke synke mere, måske, for hans større slag med høj hastighed.

Frenada: VW Golf, for afstande. Renault magane, for deres bedre indledende bid på pedalen; 76 meter er noget over golf og gennemsnit, men opførslen af ​​både i kritiske faser af støtte eller bremsning er virkelig sikker og ædel.

klangMotor og krop. Den Mégane Renault 1.5 dCi er roligere, mens det indre af VW Golf er bedre isoleret, især vindstøj ved høj hastighed. Med komfortabel polstring, begge er gode kammerater.

overhaling: Little Giants. Det er den bedste kvalitet turbodiesel, deres forhold forskydning / moment, og som det fremgår af de to motorer. Mens yderligere fremskridt af Renault Mégane ændring er sin vægt værd i guld både glad for at bruge som brændstoføkonomi.

Effekt og moment: Den 1,6 TDI VW Golf, mere konsekvent. Det er "høj" regime, hvor daglige du vil nærme sandsynligvis kun lejlighedsvis. Jeg holder elasticiteten i både den funktion, der virkelig giver dem fornøjelse at bruge.

forbrug: Lav eller meget lav. Renault har endnu en gang vist den effektivitet, der skjuler sin 1,5 dCi motor, der fremhæver den kategori med de laveste værdier mellem tilsvarende biler. Forbedre, fra mit synspunkt, hurtig stop / start den franske bil.

Dimensioner og vægt. Cm vs. liter. Renault Mégane giver størrelsen, og godt; selv om VW Golf dykker afgørende centimeter i kabinen, Renault gør, i liter, bagagerum kapacitet. Jeg ser mere balance i fransk. Vægt, i gennemsnit segmentet.

Du kan også være interesseret i:

Opel Astra 1.4 Turbo vs 1,6 CDTi, der interesserer dig?

Opel Astra vs Ford Focus, Peugeot 308 og Seat Leon, dens Diesel mellem 136-150 hk

10 mere kompakt volumen bagagerum