Test: Dacia Logan MCV dCi 90, ingen giver mere for mindre

Test: Dacia Logan MCV dCi 90, ingen giver mere for mindreTest: Dacia Logan MCV dCi 90, ingen giver mere for mindreTest: Dacia Logan MCV dCi 90, ingen giver mere for mindreTest: Dacia Logan MCV dCi 90, ingen giver mere for mindre

I hidtil i år Dacia salg i Spanien er vokset næsten 60 procent. Uden at gå videre, for en måned i 2014 Sandero har været den bedst sælgende turismen i vores land, og at lukke året, forbliver i Top 10 biler med flere registreringer. Absolut et af højdepunkterne i hele spektret markedsføres af den rumænske mærke, der ejes af Renault-gruppen, er at tilbyde meget overkommelige priser, rettet specielt til dem, der ser bilen som blot transportmiddel og ikke give meget vægt på detaljer i forbindelse med teknologi, komfort eller en effektiv adfærd.

Dacia Logan MCVDenne tilgang er udvidet til Logan MCV stjerner i denne test, en model, der, ligesom alle Logan, deler mange komponenter med Sandero. Den billigste version af denne unikke familie er omkring 10.000 euro, selv om vi i dette tilfælde forsøgte den mere kraftfulde diesel, 90 hk, også med 75 hk der er helt sikkert den mest interessante af alle Logan MCV, en bil Den måler 4,5 meter i længden og har en unik bagagerummet på næsten 600 liter. No brand tilbyder et køretøj af denne type så billige.

inde

Fra det første øjeblik du sidder bag rattet i Logan MCV opfatter Ædruelighed er kendetegnende. Rattet kan kun bevæges vandret, ikke i dybden, og førersædet har en løftestang til højdejustering, der tillader kun to positioner: enten så tæt på jorden eller på anden måde, uden mellemliggende punkter -den billigere version ambiance benzin selv mangler reglajes-. Til fremstilling, konsistens, sidestøtte, etc. også mærke til enkelhed af pladserne. Er specifikke detaljer i en overkommelig bil, men ikke fortolkes, at føreren er ubehageligt, det bare ikke gå så godt som du ville gøre i en bil mere omfattende design og ergonomi.

Desuden er alle sæder tilbyde nok plads givet sin ydre størrelse. Ingen knuse foran, bagved hule ben er løs og til den centrale plads er det mere brugbart end andre modeller trods bliver noget smallere end den udvendige.

Dacia Logan MCVmange detaljer, der angiver de maksimale besparelser eftersøgt af brandet, som den rette konsistens af dørene, solskærm med et spejl uden lys eller dække hjulet tjener til højdejustering er forfædres lys, rattet mangler selvom det integrerer en satellit til at styre radioen, bagerste sideruder (ekstraudstyr) er på jorden, forlader ud fandt vi en gas cap som elementært ... Men som Dacia siger i sit slogan: "alt fungerer".

stor kuffert

Som målt af vores tekniske center, byder stammen af ​​Logan MCV 595 liter kapacitet, volumen meget fremtrædende for en bil af sin størrelse. Den lastrum har belysning og side kroge tillade hængende poser, har også nogle ringe i hjørnerne, hvor man kunne overvinde et netværk, der tilbydes som en mulighed (103 euro) til bedre at sikre løse bundter, der skal transporteres. Hvis du har brug for at øge kapaciteten eller flytte voluminøse eller lange emner, kan du folde ned bageste ryglæn altid indefra, ingen skytter i maletero-, som vil matche §§ 1 / 3-2 / 3, til at forlade en belastning gulvet er fladt næsten helt. Seriel hel række Logan MCV er udstyret med en reparapinchazos kit, så under stammen gulvet ikke bærer reservehjul -Cuesta omkring 100 euro. Utvivlsomt, bagagerummet er en af ​​de dyder af modellen, selv om ingen detaljer om opgraderes finish.

Prima komfort

Dacia Logan MCVSå meget menes at drive fremspirende markeder, hvor vejene er fremherskende i dårlig stand, MCV suspension er blød, bevare mere komfort, hvilket gør det nemt at se svingning krop kurver. Men generelt er det en dejlig bil at køre, fordi deres reaktioner er forudsigelige og stabilitet kontrol virker med alle sti tab.

Hans dCi motor, der bruges i modeller af Renault og Nissan, er ikke særlig mærkbar i rumorosidad. Mens du skubber denne familie afgiver lys og problemfri drift. Den faktiske gennemsnitlige forbrug på 4,9 l / 100 km, er en meget god figur til at være uden stop&Start. Eco-funktionen -mitiga Heating & Air konditioneret-acceleration og gearskifte indikator hjælp til at redde. Lydisolering, især af rodadura- forbedret. Adresse rigtige touch, ordentlige bremselængde og forandringsledelse, lange stræk, hvis du skulle vinde smag. Dårlig lysintensitet.

Tja ... med billigere muligheder

Den Laureate finish er standard og omfatter to mest prominente fire airbags, ESP stabilitetskontrol, tågelygter, trip computer, centrallås, forreste elektriske vinduer, Bluetooth, USB jack ... Det er en logisk ramme for en bil af sin pris, men, for eksempel, klimaanlægget er altid frivillig, er der tilvejebragt en automatisk klimakontrol, og det er ikke muligt at have gardin airbags, regnsensor og lys, elektrisk sammenklappelige spejle eller, selvfølgelig, teknologi og kørsel hjælpemidler sidste generation. Et højdepunkt niveau optioner er Media Nav pakken transporterer vores enhed, et multimedia-system med navigator og 7-tommer touch screen også forbedrer billedet af instrumentbrættet og tilbydes til en overkommelig pris (230 euro). Hvis nogen tænker om at købe adgang version med benzinmotor 1,2 75 hk og Ambiance færdig, bør du vide, at din standard udstyr ikke har meget grundlæggende detaljer, fordi rattet er fast, førersædet er ikke justeres i højden og det mangler væsentlige elementer i udstyret.

Med en stor brand

Enhver Logan MCV kræver ikke en stor udgift, selv hvis vi beslutter at medtage de dyrere indstillinger, så den afskrivning over tid vil være mere overskueligt. Under motorhjelmen lurer forholdsvis moderne mekanisk TCE især benzin og DCI-, men vedligeholdelsesopgaver er enkle og acceptabel pris for reservedele, med den fordel, at et omfattende netværk af bistand under tilsyn af et brand Renaults oplevelse.

Når der træffes beslutning om en familie som Logan MCV er meget klart, at absolut prioritet til inddæmning af budgettet er givet. Uden en stor investering, er det muligt at have en praktisk bil med en enorm kuffert og i sin enkelhed, indeholder en motor og andre komponenter er udviklet under paraplyen af ​​Renault, en vigtig garanti, uden tvivl. Der er en iøjnefaldende design, og farverige materialer eller sofistikerede kørehjælpemidler ... men hvem ville lige så nyttig rolle og familie køretøj.