Alfa Romeo Stelvio: en test diesel- og benzinmotorer 180 200 hk

Alfa Romeo Stelvio 2.2D 180 hk og 200 hk 2.0 turboAlfa Romeo Stelvio 2.2D 180 hk og 200 hk 2.0 turboAlfa Romeo Stelvio 2.2D 180 hk og 200 hk 2.0 turboAlfa Romeo Stelvio 2.2D 180 hk og 200 hk 2.0 turbo

den ankomsten af ​​nye motorer Alfa Romeo Stelvio, hvis produktion gradvist når op på marchhastighed, multiplicerer renter falder på denne SUV og sport forhåbninger. I udseende, men frem for alt ved chassiset konfiguration med en Foraksel usædvanligt effektive: før nogen anden faktor, herunder fremdrift i de par versioner, der ikke ty til firehjulstræk, det er nøglen til dens smidighed. Hertil kommer, at nye versioner også opretholde en pude, der synes med rette valgt til en bil, der har til formål, og fra hans image, poise og transmittere kun i høj efterspørgsel kørsel, vil vi bede noget mere fast til bagakslen.

Indtil videre, jeg kender. Men er, at hvis intervallet lanceringen Alfa Romeo Stelvio kun har han ventet en 2,0 Turbo 280 hk og mest magtfulde af alle tilgængelige kompression 2 2 Diesel 210 hk, nu trives med lavere effekt versioner. Og, selvfølgelig, billigere.

Arbejder med disse blokke 2.2 og 2.0 benzin Diesel som et udgangspunkt, uden ændringer i forskydning af hver endda turboladere, variabel geometri i diesel og elektroniske ventiler udledning, og tryk ligner hinanden, mellem 1,1 og 1,2 og Bars- kun med en anden dressing elektronik, fod gives til forskellige versioner af hver af henholdsvis 180 og 200 hk.

Alfa Romeo StelvioAlfa Romeo Stelvio 2.2 Diesel 180 hk, "grundlæggende" stærkt anbefales

Ligesom alle motorer Alfa Romeo Stelvio, at 2.2 Diesel 180 hk, vi har haft en chance for at køre sammen med fremdrift, men denne motor fås også med firehjulstræk Q4 er udelukkende forbundet med gearkassen otte-hastighed kilde ZF.

Afhængig af valg, vi gør med DNA-kontrol Det gør det muligt meget hurtige eller hurtige valg af gear -I modes, sport, normal, henholdsvis eller mere komfortabel og effektiv: I denne tilstand, Advance Effektivitet, Det har endda mulighed for at forlade Alfa Romeo Stelvio en planing tilstand hvor afkoble motor forandring og. DNA'et ændrer også forholdet mellem accelerator og motorreaktion tryk. I position A, selv det kræver stort tryk på pedalen, efter vores mening. En anden ejendommelighed af den automatiske gearkasse er, at i alle motorer har hidtil præsenterede Alfa Romeo til Stelvio, relationer er identiske, hvad enten mekanisk benzin og diesel, og mellem hinanden, kun ændringer den sidste gruppe.

den nye motor 2.2 180 CV giver samme moment som 150 CV -selv ikke offentliggjorte, men allerede annonceret en listepris på lidt over 40.200 euro i samme tempo (45,9 mkg på 1750 rpm) og kun 5 procent mindre end den 210 hk med den samme blok. Pushing enten fra en ordning i henhold, som de er 1.400 rpm, vibrerer kun lidt mere end 2,0 benzin og lyde klart mere. Med sin tur, dette 180 CV kan glemme den mere kraftfulde dieselmotor, 210 hk, Mens redde mindre kraftfuld motor er kun omkring 1.100 euro til lige transmission og trim niveau. Officielle data, den mindre kraftfulde det bliver en anden langsommere i acceleration fra 0 til 100 km / t s -7,6 ansigt og 6,6- forbrug af begge motorer er som. Under vores tur, en del af det ved motortrafikveje, andre bjergveje konstant stigende og tung trafik, som regel, opholder sig under fartgrænsen og tør jord, vi opnåede et lavt strømforbrug på 6,4 liter / 100 km for et gennemsnit på 75 km / t.

Alfa Romeo StelvioHans tilstand fremdrift SUV går ubemærket hen i disse betingelser for brug og kan spare 2.070 euro forskel der med firehjulstræk versioner: Dette Diesel 180 hk den eneste motor, der kan vælges fra både, som den 2,2 Diesel fremdrift er altid 150 og resten alt. Drivsystemet af de fire hjulstræk versioner kaldet Q4, støtte en fordeling af drejningsmoment mellem to aksler 50 procent, men kan arbejde med en 100 procent på bagakslen. Mellem oktober og november, og integreret i en Ydelse pakke kaldet Alfa Romeo Stelvio, uanset din type trækkraft, vil de have en mekanisk bageste differentiale et Torsen. Også en aktiv suspension med dæmpning pilotforsøg, da de allerede har Alfa Romeo Giulia.

Alfa Romeo Stelvio 2.0 turbo 200 hk, en energisk motor

Den anden motor, som vi kunne prøve er den 2,0 benzin turbo lavere effekt salg, 200 hk. Foran sin storebror 280 hk er en langt mere interessant mulighed, end det kan synes, for dem, der søger en bedre pris / ydelse -Cuesta 43.200 euro, næsten 10.000 mindre end den billigste version af de mest magtfulde-fordi heste, der forskel mellem de to er ikke, bortset fra dem, der er ekstremt krævende, meget relevant. For at finde forskellen mellem de to behovet for at bringe den mest magtfulde over 4500 rpm, hvilket er, når den 2,0 Turbo motor giver den officielle magt. Ud af en sådan brug, den mindre kraftfulde og mere økonomisk af de to fire-cylindrede motorer og direkte indsprøjtning benzin, er det mere end nok energisk kontinuerligt Det er meget elastisk for dit svar uden problemer til en ordning, oversteg iniciales- sving, selv i krævende terræn og sportslig kørsel.

i klatre Passo Stelvio fra Bormio (Italien), Alfa Romeo Stelvio 2.0 Turbo 200 hk ikke kun det gør det klart, hvor nemt det kan genoplive, igen og igen (der er 40 nummererede og ekstremt lukket i denne sydlige havneområde i konstant stigning kurver, undtagen med et mellemliggende våbenhvile af et par kilometer), men kan gøre det ved at tage hver én med fremragende kontrol af kroppens bevægelser og frem for alt, med blot et minimum af understyring, at i lidt eller ingenting, virkelig muddies stien. Lige ved kurverne mere mellemrum mellem indgang og udgang finde, at det kan opgraderes lukning momentomformer når ændringen accelereres afgørende: ved langsom, først; derefter, ved pludselige.

Alfa Romeo StelvioVed at gå ned den modsatte side og med en konstant rækkefølge af paellas, grænse varmebestandighed bremsen er hurtigt overvundet, efter fire eller fem omgange på alambicado rejser og stejl skråning til fordel. Også selvfølgelig den hastighed, der tillader chassis og motor. Vi regner med Alfa Romeo at få lavere 900 ° C bremsetemperaturen til ca. 200 ° C, temperatur, som anses for at have nået en tilstrækkelig køling til genfortælle al stoppeevne mindst er nødvendige ca. 40 sekunder. Men i denne strækning ned til Trafoi Stelvio, Alfa SUV (eller en hvilken som helst anden hurtig bil kørt sportsligt) tæller ikke, på grund af nærheden af ​​drejninger og hastigheden opnået med så meget tid til din fordel.

Blandt de aspekter, at forbedre, og ikke gå ubemærket af dem, der har kapacitet til at beslutte, hvilken vej at tage i udviklingen Alfa er informationssystemet, navigation og underholdning, klart forbedret, især ved at køre din browser. Langsom din tidsplan, dine kort giver margin optimering i tillæg til deres tendens til at miste, eller finde, snarere-tider ikke-eksisterende veje, kan være frustrerende.

Løst lukningen af ​​intervallet for bunden, er der også nyt fra den anden ende, for Alfa Romeo Det har allerede lukket Quadifoglio dato for version 2.9 V6 med 510 hk, vil det blive udgivet mellem oktober og november, lige efter Frankfurt Motor Show, at det italienske mærke ikke vil gå.