Seat Mii prøve CNG, gas bil til hverdagsbrug

Seat Mii CNG Ecofuel naturgas, bevisSeat Mii CNG Ecofuel naturgas, bevisSeat Mii CNG Ecofuel naturgas, bevisSeat Mii CNG Ecofuel naturgas, bevis

Hvis alene Seat Mii er en af ​​de små biler med højere kvalitet eller alsidighed, bedre touch eller giver mere tryghed blandt deres jævnaldrende, deres version af CNG gas -Komprimeret naturgas- den bidrager ikke længere én, men to yderligere fordele i forhold til det store flertal af biler i sin klasse.

den første store fordel tilvejebragt af Seat Mii CNG om deres modstandere det er, at det kan bevæge sig to brændstoffer. Hvad er den bedste? den GNC; den sekundære, for tankens kapacitet, benzin- er en meget lav ejeromkostninger, fordi CNG tilbringer lidt Mii og fordi prisen på brændstof er lavere end benzin eller diesel -actualmente- selvom ikke finde i denne segment- dieselmotorer. Konkret og ifølge vores beregninger, 3,5 € har været omkostningerne GNC til tur 100 km med den Mii Ecofuel.

Den anden store træk ved Seat Mii er, at DGT sidestiller på risikoen for forurening af gas biler til hybrider dermed drage fordel af ECO label, som giver dig adgang til byer, hvor, som allerede er sket i Madrid, nedlægger veto den trin plader eller miljømærket.

Seat Mii CNG EcofuelSeat Mii CNG: er alle fordele?

Måske ikke for dig. Eller i det mindste, ikke nu. I modsætning til en mere udvidet forsyning GLP -Flydende gas- Spanien har 27 point lige hvor CNG optankning, plus yderligere 9 projiceret langs denne år -dato Opdateret februar af 2017-. Ja, de er centraliseret i strategiske byer, især Madrid og Barcelona. Bor i en af ​​disse byer, der har sikret udbuddet, Mii CNG eller Ecofuel, hans rigtige navn, er en af ​​de bedste løsninger til mobilitet i byer. Og hvis de fleste af de bekymringer er i stand til at vise i det forreste vindue ECO-certificering, er der ikke mange biler, der koster så lidt eller mindre end: Dacia i dens varianter Logan, Sandero eller Lodgy, eller Fiat med den panda, i begge mærker, med transformation GLP.

Seat Mii CNG EcofuelInden for dens rækkevidde, Mii Ecofuel Det er en version "omdanne" den 1,0 75 hk til en pris 680 euro dyrere end det. med sin 68 CV officielle -noget mere end 75 CV i virkeligheden dens fordele er dog i lighed med Mii 1,0 60 hk versionen øvrigt hvis rigtige udbytte er også højere end deklareret.

Som du kan forestille dig, det Mii Ecofuel, enten fodret GNC -den brændstof som standard-eller-ikke benzin har en kontakt til at skifte mellem de to brændstoffer på anden er ikke en hurtig bil ... uden for byen. I dit miljø, og ligesom næsten alle andre biler i sin magt, vil kræve en vis involvering med gearstangen og mere frem i alle "dine bevægelser". ja, egenskaberne af CNG versus benzin i ydeevne indebærer noget tab af respons og stak, men bivirkningen er en omkostning per kilometer ækvivalent med den for en urban scooter.

Seat Mii CNG Ecofuel: vores konklusion

den Seat Mii CNG Ecofuel ikke kun bruger det fossile brændstof lavere miljøbelastning men på brændstofprisen og effektivitet, omkostningerne ved at anvende denne version er sande lighter. Se ingen hastighed, men en hvilken som helst anden kvalitet, som skjuler andre Mii, især fremragende overordnede kvalitet.

Seat Mii CNG Ecofuel. teknisk data

målingSeat Mii CNG Ecofuel
Power (*)68 hk ved 6.200 rpm
maksimalt drejningsmoment (*)9.1 MKG på 3000 rpm
0-100 km / t17.54 sek
0-1000 m38,3 sek
Rigtig by- forbrug3,6 kg / 100 km
faktiske gadebrug2,5 kg / 100 km
Rigtig gennemsnitlige forbrug2,9 kg / 100 km
Frenada 100-0 km / t39 m
vægt1.011 kg
Bredde / Efter136/133 cm
Space ben tilbage68 cm
bagagerum225 liter
priser12.050 euro (med rabatter)

(I stjerne * officielle data, de resterende data, egne målinger af det tekniske center Highway).

Du kan også være interesseret

- Den bedste lille bil, der vil ankomme i 2016 og 2017

- Små biler med bedre kabineplads marked