Sammenligning: Suzuki Vitara, Honda HR-V og Skoda Yeti, som vinder?

Honda HR-V 1.6 i-DTEC, Skoda Yeti 2.0 TDI Udendørs Suzuki Vitara 1.6 DDiS ogHonda HR-V 1.6 i-DTEC, Skoda Yeti 2.0 TDI Udendørs Suzuki Vitara 1.6 DDiS ogHonda HR-V 1.6 i-DTEC, Skoda Yeti 2.0 TDI Udendørs Suzuki Vitara 1.6 DDiS ogHonda HR-V 1.6 i-DTEC, Skoda Yeti 2.0 TDI Udendørs Suzuki Vitara 1.6 DDiS og

Ingen SUV ned til toppen af ​​den bølge, da de forbliver genstand for begær for mange potentielle købere. I nogen tid nu den mest håndterbare modeller har spist jord til dem med en større størrelse takket være en meget omfattende design og frem for alt den rationel udnyttelse Det er blevet pålagt af både omkostninger og ved miljøkrav.

Bedøm din bil gratisAlle ved i dag, at den funktionelle side er en af ​​de mest værdsatte i denne type køretøj, og Honda HR-V er en af ​​de modeller, der bedst udnytter dette aspekt i sit indre. Med 4,29 meter lang, viser seks centimeter lange til Skoda Yeti og ca. 12 cm til Suzuki Vitara, men dette er den samme højde og bredde som Honda, mens Skoda er tykkere og fremmest med et organ ca. 2 cm bredere og op til 8 cm højere.

Honda HR-V, Suzuki Vitara og Skoda Yeti: rummelig SUV

den Honda HR-V Det er også præsenteret akselafstand -2,61 metres- på over 3 cm til Skoda Yeti og 11 cm til Suzuki Vitara, som netop var bemærke plads til rådighed inde for passagererne. Og det er allerede en fortjeneste i sig selv, da den tjekkiske SUV altid har været en reference i beboelighed i denne kategori. I disse tre kompakte SUV af forsæderne de er komfortable og gode pladser -Alle test enheder havde højere niveau efterbehandling deres gamas-, selvom der i begge japanske modeller ville foretrække regulering ved baghjulet, som altid er mere komfortabel og præcis, i stedet for armleje.

Og i den bageste række, Skoda Yeti er den bredeste, men i alt tredje voksen vil indebære visse knaphed, selvom alle tre tilbud meget lodret clearance og benplads er ganske bredt i Honda HR-V, er det vel i Skoda Yeti og er variabel, fordi bagsædet kan flyttes i længderetningen til 15 cm og er ret i Suzuki Vitara -Presents 8 cm mindst dette niveau HR-V-.

SUV SammenligningTre SUV, der tror, ​​den rejsende

Når gøre livet om bord mere behageligt, i disse tre SUV ingen mangel på praktiske detaljer og stuverum, selv om de bageste sæder i Honda HR-V er den mest alsidige af alle, så opbevaring under fortove, eller hvis de stiger, når de ikke er optaget kan transportere en stor klump på indersiden. Škoda Yeti også vist sig at funktionel personlighed. For eksempel kan du folde bagsiden af ​​forsædepassageren at indlæse lange genstande eller blot gøre det lettere at visionen frem af de bageste passagerer, som normalt takke den mindste af huset. den store glasflader også mærkbar i lysstyrken af ​​det indre af Skoda Yeti eller synlighed billede fra alle vinkler, et aspekt, der udnytter til Suzuki Vitara og Honda HR-V som opkræver linjerne mere coupe under del ende af taget.

Støvlen kapacitet kan tillade brug familie i nogen af ​​dem, da de 455 liter målt ved vores tekniske center Suzuki Vitara dem gør meget. Mere stadig til 470 af Honda HR-V, uden at glemme at underjordisk skjuler en anden udsparing 105 liter anden, fantastiske detaljer; mens Super 485 liter mindst de Skoda Yeti funktioner kan udvides til 585 liter, hvis enorme flytte bagud til sine forreste position sæder.

Suzuki Vitara, Skoda Yeti og Honda HR-V: forskellige stilarter

Ud over at er praktisk for os hver dag, den indre atmosfære af hver af disse SUV er helt anderledes. I Honda HR-V fandt vi et dashboard stil mere moderne og teknologisk. Trods en ophøjet position bag rattet, giver det kørestilling en vis sportslighed, med en kort shifter, der er ganske nyttigt og giver en stor touch, selvom nogle drivere spring kan være for lille.

Honda HR-V, Suzuki Vitara, Skoda YetiDen dynamiske karakter Honda HR-V også set at rulle med det, tuning af dæmpningen, konsistens og deres slidbane en meget reaktiv chassis i de fleste scenarier.

Bag rattet i Skoda Yeti hurtigt indhyller dets funktionalitet, med alt på plads, konsekvent fornemmelse af kontrollerne og ældste design, men med meget behandlingsområder. Det gør op rutero se det er en kvalitet, venlig, komfortabel og sikker, med et eftersyn af sin ramme meget afbalanceret. I dette tilfælde har vi modtaget et 4x4-version, med den fordel, at firehjulstræk giver til dem, der er nødt til at rulle over sne eller glatte overflader, hvis det ikke er din sag, bedre vælge en Yeti 4x2-; men at alsidighed betyder også mere vægt og større friktion end de værste aerodynamik deres firkantede former og tilføjer bare at blive noteret i sin ydeevne.

Suzuki Vitara, Skoda Yeti og Honda HR-V: smidighed og forbrug

Den forhjulstræk Suzuki Vitara er den letteste af alle, Det ikke forgæves markeret på vores skala 175 kg mindre end minus Honda HR-V og 325 kg -en forskel, at Skoda Yeti betydeligt -available i 4x2 version, men vores enhed var 4x4-. Det er indlysende, at de ekstra kilo bare mærke den nødvendige fleksibilitet og ydeevne Skoda. For eksempel i accelerationen fra stilstand 1.6 DDiS 120 HK Suzuki Vitara er på niveau 1.6 i-DTEC 120 hk Honda HR-V, fordi det fastholder de venlige takket være sin gode fremstød ved lave omdrejningstal uden 2,0 TDI 110 hk Skoda Yeti, med 10 hk mindre og nævnt-ballast i nærheden af ​​dem. Og nyttiggørelse faser eller ansigt overhaling manøvrer, dieselmotoren er Suzuki Vitara den stærkeste af de tre.

Den overordnede reaktion af Honda HR-V i 4. og 5. hastighed er god -den 6th er mere fokuseret på mekanisk-tilstrækkelighed, men Suzuki ham myndighed overskrider uanset gear. Skoda Yeti i kun finde nogle verve i 4., væk fra deres modstandere. Hertil kommer, at lyden af ​​sine dieselmotorer ikke plette den overordnede komfort, selv om lavere decibel niveau også indspillet Suzuki Vitara, efterfulgt af Skoda Yeti og Honda HR-V.

Honda HR-V imidlertid har opnået den strammeste forbrug, med et ærligt strålende for i-DTEC 120 hk i miljøet af virkelige medier 5,2 l / 100 km, selvom kun en tiendedel er blevet placeret Vitara 1.6 DDiS 120 hk også ganske sparsommeligt. Skoda Yeti 2.0 TDI 110 er næsten langt væk-til 1,5 liter, men hvis vi betragter den førnævnte 4x4 karakter af testen enheden vi har brugt i denne sammenligning, overveje ordentlig udgifter.

Honda HR-VHonda HR-V, Suzuki Vitara og Skoda Yeti: pris og emballage

naturligvis der strukturelle elementer og udstyr markerer også forskellene mellem de tre, dermed afstanden i priserne, i deres kilo eller egen præsentation af Suzuki Vitara, som udadtil kan spille godt kort design, men indadtil viser meget enklere billede Trods smarte tofarvede spil på instrumentbrættet eller i dørene trim og mindre lyse og raffinerede disse fundet både Skoda Yeti og Honda HR-V materialer.

De næsten 5.000 euro, der adskiller regningen billigste dyreste SUV reagere på forskellige argumenter, der har at gøre med emballagen til sig selv hver model, den indbyggede teknologi, eye candy på indersiden præsentation og mængden af ​​udstyr, eller med funktionelle løsninger til stede i deres levesteder. Hver køber kan vælge alt efter smag, behov, budget ... og selvom man kan sige, at Honda HR-V bare at pålægge sin større balance i alle sektioner, nogen af ​​hovedpersonerne i denne sammenligning, i sin måde, er en værdig repræsentant for en suggestiv middelklasse blandt SUV, der med rette fortsætter med at vinde tilhængere.

Du kan også være interesseret i:

10 topanmeldte SUV

Honda HR-V test

Vi testede Skoda Yeti

Suzuki Vitara test