Første test: 2015 Honda Jazz, dokumenteret alsidighed

Første test: 2015 Honda Jazz, dokumenteret alsidighedFørste test: 2015 Honda Jazz, dokumenteret alsidighedFørste test: 2015 Honda Jazz, dokumenteret alsidighedFørste test: 2015 Honda Jazz, dokumenteret alsidighed

Vi ved, hvor tæt er det tredje rate af Honda Jazz, en af ​​de mest kommercielt succesfulde biler af det japanske selskab i de seneste år efter sælge i sine to første generationer lige over 5,5 millioner enheder verdensplan (i andre lande, er denne bil sælges under navnet Fit).

magiske rum

den Honda Jazz III Det vokser både ude og inde. Nemlig dens længde øges til 9,5 cm i alt 3,99 m, mens akselafstand er også højere i dette tilfælde 3 cm (for i alt 2,53 m). På trods af disse kompakte, efter Delve indvendige dimensioner, kan vi forsikre dig om, at jazz tilbud plads til både beboere og indlæse mere end anstændigt, og et alsidigt system sæder (Den såkaldte Honda Magic Seats). Med bænk sæder med uformindsket styrke, den tilgængelige plads til benene på to voksne er mere end nok. Startdiskenheden i denne indstilling tilstand er 354 liter (17 liter mere end Jazz anden generation), en kapacitet, som kan stige op til 1314 liter ved foldning bagsædet helt.

Honda Jazz III indreI analysen af ​​den Jazz III modularitet, bagsæderne kan flyttes lidt frem til efterfølgende foldes med en enkel bevægelse til fulde op efterlader en næsten flad overflade til en række personlige ejendele. I mellemtiden, hvis du har brug for at forlade objekter af en vis højde, men kort i længden, kan foldes op sæder med et system, der minder om dem, der anvendes i de sæder i en biograf. Også, hvis vi har brug for at stoppe opladningen med en vis længde, ud over helt fold ned bagsæderne kan også foldes til næsten forblive i en flad position passagersædet foran.

1.3 motor med manuel transmission eller CVT

den tredje generation af Honda Jazz Det er i første omgang tilbydes med en ny lille benzinmotor 1.3 i-VTEC aspireret 102 hk, som erstatter de tidligere 1,2 liter. Den nye motor giver en maksimal effekt på 102 hk og maksimalt drejningsmoment på 12,54 mkg. Serien, er koblet til en smidig og effektiv seks-trins manuel gearkasse (En anden nyhed, som den tidligere motor kombineret med en fem-trins), men der er også mulighed for at kombinere en Automatisk trinløs CVT. Med hensyn til andre rivaler i B-segmentet, vi gik glip af større mekanisk tilbud fra Jazz.

Generelt ydeevne og svar dette motor i jazz vi synes mere end tilfredsstillende. I tilfælde af EVU, det giver en behagelig opførsel i normal kørsel tilstand, der tilbyder mere skarpt, når vi har brug for at udføre en anden pludselig acceleration. Som for dynamiske opførsel, komfort og balance er hovedtaler i førende Jazz med en meget hurtig idriftsættelsen af ​​ESP stabilitetskontrol lidt til det ene hjul viser tegn på tab af motoriske færdigheder. Det er ikke den mest adrætte og i stand bil kategori som vuggende den karrosseri bliver det mere end lidt synlige stiger tempoet lidt i området mellem kurverne.

Honda Jazz III indreForbindelse og sikkerhed

Med hensyn til tilslutningsmuligheder og underholdning, ny jazz inkorporerer Honda Connect multimediesystem, udstyret med en syv-tommer berøringsfølsom skærm placeret over midten af ​​instrumentbrættet tilbyder let og intuitiv betjening. Navigation, lyd, trafikmeldinger, vejrforhold, mulighed for at flytte dine programmer smartphone at screene multimedia-system ... er nogle af de funktioner, for at fremhæve den enhed Honda Connect.

den Ny Honda Jazz også det giver C'er i kapitlet sikkerhed, ved at tilbyde Standard aktiv bremsesystem i byen, mens valgfri eller standard, afhængigt af den version, kan indarbejdes varslingssystem frontal kollision varsling og lane afgang systemet vejskilte, blandt andre.

Du kan også være interesseret

- Honda Jazz, billeder og alle data fra den tredje generation

- Honda HR-V, den nye lille SUV revolutionerende