BMW 330E: teste en meget sporty og effektiv 3-serie

Vi har testet den nye BMW 330E en meget speciel serie 3Vi har testet den nye BMW 330E en meget speciel serie 3Vi har testet den nye BMW 330E en meget speciel serie 3Vi har testet den nye BMW 330E en meget speciel serie 3

BMW 330E kan ses som en 3-serie så specielle ... næsten som en M3. Nøglen i denne hybrid plug det er, plus en firecylindret benzin og 2 liter, har en anden motor, den elektriske og 65 kW og indlejret i den automatiske transmission. Hans energi kommer i tillæg til et batteri, som er under stammen gulvet.

BMW 330EKun at el, denne BMW 330E kan bevæge sig som en rent elektrisk sedan Under visse betingelser, altid med lav effektbehov, en målt acceleration eller hastighed op til 125 km / t. Også, selvfølgelig, kan du arbejde, mens 2-liters kompressor 184 hk (tilbud CV joint 252 Total), Så BMW 330E er godt i stand til at opnå resultater ligner andre modeller af området motor seks-cylinder ...! den 0 til 100 km / t der registreret vil drive vores tekniske center i 6,2 sekunder, mens dens overhaling 80-120 km / t på bare 4,1 løser sekunder. Derudover føles adræt, selvom vægten er høj: de tre serier fire-cylindret diesel med tungere ophold ... og 1.600 kg denne 330E tilbringer meget af 1.700 kg.

En anden fordel ved denne BMW 3-serie så speciel er, at have motoren arbejde Strøm er naturligvis reducerer brændstofforbruget. Men ved normal brug, hvis vi betragter prisen på både energi, benzin og elektricitet, omkostningerne pr kilometer fra 330E bliver meget lig en 330i, for eksempel. Som det målte vores tekniske center, salon tilbringer 8.1 l / 100 km i byen og 6,7 l / 100 km motorvej.

BMW 330E: elektricitet til magten

Hvad aldrig har at andre nævnte BMW 330i er evnen til at arbejde udelukkende med elektricitet, der ikke længere er genereret af bevægelsen af ​​bilen som konventionel hybrid kinetisk energi, der er lagret i lithium-ion, som gør en Toyota Prius, for eksempel, men gør det også med effekt modtaget via et kabel konventionelle net. således, på bare tre timer (Six med en prop af lav strømstyrke), BMW genoplade batteriet alle, så derefter have energi til at gøre mellem 30 og 40 km til en pris langt lavere at hvis vi brugte benzin på denne rejse: en 4,05 euro / 100 km. Vi har også set, hvordan man i en time tilsluttet derhjemme, det giver da i mindst 11 km i elektrisk, mens du flytter tilstand Gem gemmer ikke kun elektricitet, men også genereret hurtigere end der kan bruges.

Hvis vi er i stand til at gøre alle de ture kun tanket elektricitet, der forlader benzinmotor "reserve", den BMW 330E derefter at være i stand til at få lavere omkostninger pr kilometer BMW 318d økonomisk og 320d... selv om bilen prisen er også meget højere: den 45.300 euro af BMW 330E kontrast til 35.000 euro 318D eller 37.900 den 320D EfficientDynamics Edition. Omkostninger faktisk mere jævn end en 330i.

Vi inviterer dig til at prøve den nye BMW 3-serie range Klik her, det er meget nemt

allerede inde, dette BMW 330 og tilbyder et dashboard som de andre 3-serie, undtagen for dens gennemførelse, eller knap eDrive: Der er valgt blandt bil (PBX definerer hvilken energianvendelse) Max (Electric kun) og Gem (Elektricitet reserver). Displayet kan ses den måde hybrid system fungerer, forbrug af både motorer og energi flow mellem komponenter. den beboelighed, i mellemtiden, ikke varierer med elektrificeringDenne 330E er så rigtigt fire steder som en god kompakt. Lige under batteriet, mister næsten 100 liter bagageplads.

I sidste ende er BMW 330E er interessant som overtagelse mål, ikke kun for de lave omkostninger per kilometer, når du kan få adgang til ofte en prop, men også for sin meget gode resultater, hvis vi opkræver i batteriet. Og det er også interessant for de fordele, knyttet til deres betingelse plug-in hybrid: Mulig adgang til byområder begrænset til trafik, parkeringspladser eller cost ORA cirkulation ved carpool baner selv med en enkelt beboer, blandt andre.

Du kan også være interesseret i:

Så vil den næste 3-serie og de nye BMW

BMW vil lancere en elektrisk X3

Så vil fremtiden BMW X3