Test: BMW 116D M Sport 5p, tricilíndrico luft sport

Test: BMW 116D M Sport 5p, tricilíndrico luft sportTest: BMW 116D M Sport 5p, tricilíndrico luft sportTest: BMW 116D M Sport 5p, tricilíndrico luft sportTest: BMW 116D M Sport 5p, tricilíndrico luft sport

BMW 1-serie, pris, billeder, information og videonår BMW 2004 Han brød ind i kompakte segment med Serie 1, Han gjorde det hans måde, med en bil klart fokuseret dynamik; dermed bagmonteret motor Vandret maksimal centreret bag forakslen, som selv stort set begrænset sin beboelighed tilbudt en unik adfærd, mens opsætning af en bil fuld af karakter.

i dag, Han har mistet noget af denne essens, til fordel for en mere afbalanceret i andre afsnit, men uden at give afkald dens grundlæggende DNA fremdrift / langsgående motor. De kører nye tider, hvor effektivitet og funktionalitet er prioriteter. Derfor, i dette opdatering af anden generation, der blev født i 2012 og, som sædvanlig, det forynger halvvejs til dens kommercielle liv, kommer fantastiske nye forslag.

Et nyt hjerte

Motorvejen test en BMW 1-serie

En, der er mest slående er, at den tre-cylindrede 1,5 motorer, både benzin og diesel, med 116I og 109 hk 116d 116 vedrører os her. Der er endda en version EfficienteDynamics 116d Edition, (Også fra 26,100 €), Med en pumpe frakoblelig afkøling specifikke regulering af trykket i forbrændingskamrene, gitter aktiv ventilation og andre foranstaltninger Efficientedynamics hans brødre (energigenvinding bremsning deaktivering hjælpestoffer elektriske styring , Stop&Start-stadig opererer noget brysk, kørsel "Eco Pro" og optimeret luftstrømningen foran, forlygter og hætte) skørt, får et gennemsnitligt forbrug på homologeret 3.4 l / 100 km med et niveau af emissioner 89 g / km.

BMW 116dEn drivmiddel vi kender af serie 2 Aktiv Tourer og nye Mini, med: common rail indsprøjtningsdyser magnetventiler injektioner på op til 2.500 bar og en turbolader med variabel geometri, der lover en hurtigere respons. igangværende overraskende meget behageligt hans fornøjelse at bruge. Så det ser ikke ud til at have denne arkitektur, ser mere som hvad vi er vant i en fire-cylindret, uden de irriterende vibrationer typiske for disse motorer. Noget, der også medvirker i høj grad berømt og revideret automatgear af momentomformer Steptronic 8 hastighed (2396 €) vores test enhed, der overfører en enkelt vibration til armen. Noget, vil bestemt ikke ske i 6-trins manuel, der som en nyhed, reduktion automatisk anvender et slagtilfælde accelerator for at frigive foden fra koblingen som muligt at tilpasse hastigheden af ​​motoren og akslen primær box; bringe i sportslig kørsel bagaksel blokeringer efter en kraftig reduktion undgås.

Heller støjen fra denne tricilíndrico er højere end normalt, mens vores sonometer dikterer, at op, Pludrende er den mest præmie på alle sine rivaler. Dens magt levering er blød og meget lineær, med anbefalelsesværdig elasticitet til at være en 1,5 liters diesel kun. I forhold til forgængeren, accelererer lidt mindre, men stadig over gennemsnittet, og giver noget mere at komme sig. Cubic chef! Og overraskende, varierer næppe forbrug. Desuden øger det lidt, især på vejen.

dynamik M

BMW 116dPer rack, selv om det ikke længere har at så sporty karakter af den første generation af disse biler er endnu at tillade stor nydelse til dit rat. Blandt bidragene fra slut 'M Sport' testenheden er en stærkere dæmpning, med kortere fjedre, som lavere ved 10 mm højden af ​​kroppen til gulvet, hvilket sammen med de 18 "hjul med brede dæk profil 40 før og 35 bag kan får os til at tro, at vi har en konfiguration, hvor en masse komfort er tabt. Og ja, det er rigtigt, at dæmpning reaktion er meget fast, men ikke tør reaktioner at straffe beboerne.

Så "gummi" understøtter en god hastighed sving, men sandsynligvis også ansvarlig for forstærke din understeery karakter, som hurtigt det har en tendens til at åbne vejen ud af kurven, når vi indtastet hastighed forbi. Noget, der er let korrigeres ved løft fra speederen, og selv når du bremser, men igen så "gummi" er også stadig nogle smidighed i den bageste, at hvis vi ikke er præcis i vores bevægelser hjælper ikke os for meget til at runde hjørnerne.

Uden at komme rekord afstande, Vi kunne godt lide bremserne så din berøring som magt måling, men den elektriske styring ikke overbevist. Vi diskuterede i fortiden dets mangel på præcision og kunstig touch, Jeg sluttede hende hurtigt tvunget til at foretage løbende rettelser, som forstærkes i M Sport og Servotronic, nu standard. Det er en skam, fordi med en bedre start punkt ville score højere i dette afsnit.

Designet til føreren

i sin kahyt den ændringer er mindre, med god kvalitet materialer og en fremragende kørestilling, som giver meget lavere bænk og bringe meget lige ben. Især i versioner med automatisk. Livability er ikke dens stærkeste punkt, men takket være en generøs kamp -2,69 meter-tilbyder mere plads end forventet. Det er hvoraf tilvejebringer større bredde på bagsædet, selvom benplads er i midten og både adgang og forlade kabinen er hæmmet af formen på sine bagdøre, og at den side af døren stikker over planet for ryglænet. Stammen er gennemsnitlige, men det er meget indbringende for sine lige linjer, selv om lastning flyet er et skridt under adgang.

Mere fodrer

Andet afsnit, hvor mere opfattes forbedring i udstyr, med elementer seriel der tidligere var valgfri eller ikke omfattet, såsom klimaanlæg, den LED-forlygter, den lys og regnsensor og skærm 6,5 " blandt andre. prisen er også lavere i mange af de muligheder, der, som sædvanlig, gør en næsten endeløs liste.

Der er en grundlæggende version, der lader dig vælge mellem fire ekstra finish. Alle omfatter ændringer i udsmykningen både uden for og inde i bilen. den fordel, af 1.300 € også tilføjer 17 "hjul, fartpilot med bremsefunktion og bageste parkering sensorer, elementer, der er også til stede i følgende finish. den Urban og sport indebære en udlæg af 2.600 €, med udvidet pakke belysning, polstring blandet stof / læder i første og sport sæder for andet. Den mest omfattende og dyrt er det M Sport (3.600 €) test med sportssæder i stof / alcantara, trim i højglans indeni, sporty dæmpning, kofanger og side Indstigningslister M og M rat blandt andre ting.

Med det, plus den automatiske ændring deres sats stiger til € 33.146, så allerede stukket mens udgifterne bør vælge den 118d 150 hk, at 2.200 € mere Det giver os mulighed for at nyde et niveau af ydeevne og raffinement, betydeligt højere.