Honda Civic Type R, er den hurtigste GTI?

Test Honda Civic Type RTest Honda Civic Type RTest Honda Civic Type RTest Honda Civic Type R

den nye Honda Civic Type R er ikke en normal bil, tydelighed ja, men det føles også at køre. Det har ændret sig meget i forhold til sidste på indersiden, men den sport konceptet er det samme. Hver gang der er en alvorlig ændring i hældningen ikon bil fans acceptere. BMW M3 bør aldrig blive til M4 og gøre turbo eller turbo Porsche ikke har alle sine 911 og alligevel, i begge tilfælde de har gjort meget gode biler der udkonkurrerer deres forgængere i alle. Der vil altid være "hjemve" med følelser eller mekanisk lyd, men intet andet valg end at overgive sig til de beviser. En Type R, der ikke skæres på 8500 rpm er ikke værdig til at blive kaldt Type R? Set og smagt som jeg siger ja, der er op og endda overgår ham. Lad os se, hvorfor.

Den tidligere Honda Civic Type R havde den bedste ramme for sin kategori, i det mindste hvad angår sportslighed. dog Jeg kunne ikke gøre noget mod sine rivaler, alle turboladet, mere magt og bedre ydeevne. Nytteløst at gå igennem hurtigere kurve mellem kurve og derefter, hvis du rive dit hoved kurve. Nu, sende emissioner mere end nogensinde, Honda Type R har omdirigeret konceptet de nye krav uden at opgive det hele VTEC karakter som har mange tilhængere. Anvender en 2-liters aluminium med variabel indsugning og udstødning, modificering af tid og højden (ikke altid teoretiske åbninger). Dette større kontrol gør det muligt at tage en masse ud af trykladning som også nyder godt af en elektronisk skyl ventil, med hvilken der er større pres kontrol induktion. Resultatet er 310 hk ved 6.500 omdrejninger i minuttet med at skære 7.000 omgange! og et maksimalt drejningsmoment på 40,8 mkg fra 2.500 omdrejninger pr dvs., at Honda har ofret 1.500 omgange af dem mytiske 8.500 tidligere rpm til fordel for en langt hurtigere, kraftfuld og mindre Gastón fyldigere motor, men det holder kommer helt i top, hvor alle holder af VTEC-teknologien ønsker at være. Gå ikke glip af intercooler luft / luft eller olie køler til forandring. Den 6-trins manuel gearkasse har et tættere forhold end normalt, korte kørsler håndtaget (40 mm) og et strejf af racer, der inviterer dig til at lege med det for evigt. Differensen er en selvlåsende spiralformet med en velafbalanceret til hverdag og sportslige brug idiot, som Honda siger, at de faldt 3 sekunder Nürburgring.

CIVC ramme Type R har alt hvad du behøver for at leve mellem kurverne. Det er svært som en tabel, men det er ikke overraskende, fordi før det var så. Det øger veje, forbedrer og letter bærearmene og foran afkobler spindlen, som ud over modstå større laterale belastninger reducerer "effekt" autoblocante på rattet. Bag hærder torsionsstang i H. vedtager en realtid adaptive støddæmpere, at inden for millisekunder hårdhed de varierer både kompression og udvidelse i hvert hjul uafhængigt at tilpasse sig de forskellige faser af acceleration, bremsning eller buet og, vælge + R-funktionen hærde 30 procent.

Enhver respekt R GTI og har forskellige køreindstillinger bevæger sig i en normal tilstand eller sport. I tilfælde af Civic Type R sin naturlige tilstand er sporty og med + R ændrer dimension. Dens hårdhed og sport kun se reaktioner kan sammenlignes med Renault Megane Trophy og Michelin SportCup2, mens resten som modeller for mere borgerlig touch, uanset hvor hurtigt de er. Seat Leon Cupra er en meget hurtig og nem at køre, Type R er lige, men også gør du hele tiden ved, du er iført en racerbil, med de fordele og ulemper det indebærer; Det er en harddisk. Forpligter sig til at anvende det ord, der ikke stikke som fnat, da det er for en kunde, der søger netop en vis følelser og værdier frem for alt, som vil gøre dig meget glad. Så tør hul i vejen notat på halsen, har en dårlig venderadius og hækspoiler irriterer synlighed ... men du vil ikke pleje. Det lyder rart, og det lader til, at udledningen ventil er gemt i handskerummet, fordi du lytter hele tiden til at arbejde, som om det var en WRC. Tabelopslag lægge pres på bremsepedalen eller speederen plus vandtemperatur, ladetryk, olietryk og olietemperatur, og en G-kraft meter. Hvis du vil kan du måle omgangstider, acceleration fra 0 til 100 km / t eller 400 meter og giver dig besked skriver leds farver optimale tidspunkt F1 gearskift.

Motoren trækker nedefra så blidt eller kraftigt som du spørger. Hvis du accelerere dybde giver det indtryk, at der er lidt lav, føler provokeret af hans fremragende trækkraft fordi hvis man ser på kilometertælleren du indser du kører en masse. Den forreste ende er meget lydig og medmindre frenes senere sjældent vil savne spidsen. Jeg kan lide din retning som Megane RS Trophy, så langt min henvisning. På de bageste omkostninger, du løsnede og alligevel er meget hurtig, den hurtigste kompakte der har passeret gennem vores tidtagning i Inta. Det var 5 tiendedele hurtigere end León Cupra, hidtil kongen af ​​kompakte A. kontinentale SportContact6 som er standard jeg kunne lide en masse. Den skal tage hensyn til, at den selvlåsende arbejde altid gør dækket til at arbejde hårdere end normalt, og i dette tilfælde meget vel udholdt barsk behandling og kontinuerlig kredsløb, og tilbyde gode fordele. Hvis du rullende i kredsløb kan betjene dig, men du vil altid gå bedre med en Michelin SportCup eller en Continental ContiForceContact; og da du ændrer du kan forbedre bremserne lidt mere om sport end standard piller. Vores enhed bremsning nået på få kilometer jeg havde en situation, der blev løst med tidens kilometer, og jeg var ikke et problem i kredsløbet.

Interiøret er rart, med Gode ​​sæder og mange ekstra. Til rummet er det den største blandt sine rivaler også segmentets største bagagerum. Ændringer bag to pladser godkendelse, derfor han er tjener amplitude selv om han ikke havde været mere holde 3 steder normale Civic; 3 dør, hvis han havde forstået bedre. At leve med Honda Civic Type R er en fornøjelse for sanserne, og det betyder, at hvis du ikke er passionerede omkring det kan ende med at syge af det. Det er ikke irriterende, ikke svært, og heller ikke meget indiskret hvis man ser på den lidenskab i dit miljø nødvendig, men kan ikke føle det samme. Hvis man ser nøje dens udstyr og tilbød meget sportsånd, de 34.500 €, at omkostningerne ikke synes at mig en masse (€ 37.000, hvis du vælger GT afslutte vores enhed). Internet-test til at indstille deres rivaler, og du vil se, at enden er, hvem der har den bedste pris. Du tror måske, at jeg kunne lide, men du er ikke forkert, jeg elskede. Jeg ser hans æstetiske alt for aggressiv, men det er som personlige smag. Sandheden er, at jo mere du kører mindre du tænker på hvordan det er udenfor, fordi kærlighed. Honda har gjort et stort stykke arbejde i alle sektioner. Hvis du ønsker at spore dage og gå på arbejde husker ikke ændre denne adaptive støddæmpere og affjedring går godt.

Du kan også være interesseret

Sammenligning: Peugeot RCZ R vs Seat Leon Cupra 280

Sammenligning: Seat Leon Cupra Seat Leon Cupra 280 vs 265

Honda Civic Type R vs Seat Leon Cupra

Márquez, Pedrosa, Bou og Monteiro ved rattet i den nye Honda Civic Type R