Audi TT RS 2017 testet den raskeste kupé i verden

2017 Audi TT RS, test og bilder2017 Audi TT RS, test og bilder2017 Audi TT RS, test og bilder2017 Audi TT RS, test og bilder

Den forrige generasjonen Audi TT Han hadde også en versjon RS, så dette har nettopp presentert er den andre i historien og en av de mest spennende av alt RS familie. 400 hk for 2 + 2 kupé kun 4 meter lang og bare litt over 1500 kg vekttallene er vanskelige å passe. Dermed kan ingen gå glipp av ham Audi TT RS kan markere en tid på 3,7 sekunder i akselerasjon fra 0 til 100 km / t (3,9 sekunder i TT RS Roadster cabriolet) og dermed bli kupé verdens raskeste segment. Ingen tilbyr denne forestillingen standard. Den prestacional Platen er utført med en topphastighet på 280 km / t og en gjennomsnittlig forbruk på 8,2 l / 100 km. Og direkte skift girkasse S Tronic 7-trinns utvikling har en spesielt lang siste oppnå hastigheten for å redusere forbruket så mye som mulig. Roadster, med at det veier 90 kg mer, mistet: to tiendedeler akselerasjon og forbruket utgjør en tiendedel av en liter per 100 km.

2017 Audi TT RS: 5-sylindret motor

denne nye Audi TT RS forblir trygg mekanikk inline 5 -Sette at bare slått 40 år på markedet- med den samme forskyvning som den foregående generasjon: 2,5 liter. Men det indre av denne motoren har blitt fullstendig forandret for å øke ytelsen ved 17 prosent, å oppnå en bestemt produksjon på 161,3 hk / liter, og vektreduksjon på 26 kg. Dette 2,5 TFSI har nå en ny aluminiumblokk (før stål) er 18 kg lettere, med en veivaksel forsenket ved strategiske punkter for å redusere 1,4 kg flere finere og lagrene 6 mm, et sjikt av magnesium aluminiumsumpen vakt andre reduksjons 4 kg, mindre indre friksjon av komponenter, aluminium stempler med oljekjølekanaler, turbo 1,35 bar trykk, mellomkjøler med en effektivitet på 80 prosent, kamaksel eksos og to variable tidsinnsprøytings (enten inn i inntaksmanifolden, eller direkte inn i forbrenningskammeret).

2017 Audi TT RS test2017 Audi TT RS: ny girkasse

Girkassen er S Tronic (Dobbelt clutch) 7-trinns med den 7. relasjoner som går lang tid å lufte motoren og redusere forbruket. Jeg må si at kunngjør et gjennomsnittlig forbruk på 8,2 liter / 100 km. Selv der de har gjennomgått flere endringer i overføringsnettet er det i Quattro drivsystem med elektrohydraulisk multi-clutch som nå har en ny programvare. Det er i stand til å behandle flere beregninger og hurtigere, slik at ved opptak av dreiemomentet på den bakre beregner oljen kan bringes til å utøve press på skivene låsesenterdifferensial som forblir plassert i enden av drivakselen. og første gang i en TT RS, dette vannforvaltning den flerplateclutch Det er integrert i kjøredynamikk system Audi Drive Select, der føreren kan velge mellom Comfort moduser, Auto, Dynamic og individuell.

den standard fjæring den 2017 Audi TT RS Det er noe tøffere enn TT S, men blir ikke ubehagelig. Men for å ta den til et høyere nivå, er de valgfrie magnetiske støtdempere med varierende hardhet avhengig av den valgte fremgangsmåten og typen av driv (Audi magnetic ride, RS Plus alternativ). Chassiset er forsterket med hjul serie av dekk diameter 19 tommer 245/35, selv om det er noen valgfrie 20-tommers 255/30 at på grunn av den enorme ytelsen til bilen er nesten anbefales.

Og det er ingenting som det i dette segmentet. dette 5 sylinder turbo tarert til 1,35 bar gir en serie av energi fra omtrent 1.000 rpm, mens erkjenner at fra 3,500-4,000 rpm er når det gir skikkelig kick. Turbo har ingen effekt (uten støt strøm), men inngangen til ladnings er kjent som holder maksimalt trykk på 1,35 bar i noen få sekunder. 400 hk og faller som en strøm gjennom hjuldriv kan assimileres. Ellers ville det være umulig å kontrollere både hest. Når du prøver det du innser at programvareplaten differensial ansvaret for å fordele dreiemomentet til bakakselen må jobbe en flott tid fordi enhver tid har til å gå tilbake for å kompensere for strøm tapte motoriske ferdigheter fremover. I denne generasjon er de mye viktigere den bakre aksel, som i sin tur fordeler dreiemoment mellom venstre og høyre hjul, avhengig av bæreren. Hvorfor Agility har vunnet mye, og selv med ESP slått av, kan du tråkke på gasspedalen uten frykt for å miste kontrollen over bilen. Audi TT RS har liten tendens til understyring fordi ryggen hjelper mye. Noen ganger også det ser ut til å ha mye par bak oss countersteer tvinge utgangen av hjørnene.

2017 Audi TT RS: brutal akselerasjon

Men hvis noe vi kan vise Audi TT RS potensialet er ved sine akselerasjoner 2017. Det kan gjøre 0-100 km / t på 3,7 sekunder (3,9 sekunder for Roadster). Denne posten gjør den til en av de beste i sin bestemt kategori av små / mellom coupes. for eksempel en Jaguar F-Type R Coupe 5.0 V8 AWD med mye mer kraft og firehjulsdrift "bare" kunngjør 4,1 sekunder i 0-100 km / t, mens nå den kraftigste versjonen av en Porsche 718 Cayman er 4,4 sekunder (Det er sant at med mindre hk og bakhjulsdrift). Dermed er det svært vanskelig å finne naturlige og direkte rivaler av dette Audi TT RS. Det er nesten unikt. Det gir også de to organene, Coupe og Roadster, hva gjør tilbudet mer omfattende og fristende. Prisen er 79,900 euro til 82,910 euro og lukket til åpen kroppen. Høy, men forsvarlig pris hvis vi tenker på at er 2 + 2 kompakt coupé raskeste og utstyr er helt komplett, ettersom OLED-teknologi for baklysene, til den første produksjonsbilen tar dem.