Seat Ibiza 1.0 TSI / 115: Test og måling ved at sælge

Test: Seat Ibiza 1.0 TSI 110 hk EcoTest: Seat Ibiza 1.0 TSI 110 hk EcoTest: Seat Ibiza 1.0 TSI 110 hk EcoTest: Seat Ibiza 1.0 TSI 110 hk Eco

den sidste generation Seat Ibiza, den sælge spansk par excellence, Rette fejl MQB platform marked Ny Volkswagen Group A0, så det er en helt ny bil og meget mere udviklet end sin forgænger. Alligevel er det øjeblikkeligt genkendelig som en Ibiza da det holder en proportioner tilsvarende dimensioner, sammen med visse identitet i et design, der, samtidig med at continuo slagtilfælde efterlader uændret.

Ribben, grill, forlygter ... vedtage nu Seat Ibiza mere end nogensinde designe sprog Øvre Seat Leon, minder især i fronten. Inde dog fundet nogle aspekter, der indikerer, at vi er i en lavere segment, som de fleste hårde plast belægninger -af meget god tilstedeværelse, at ja, mens andre elementer, såsom moderne infotainment-system Valgfri vores enhed, gøre det klart, at Ibiza har været den sidste til at nå rækken af ​​Seat. en generøs 8 Inch, intuitiv og direkte håndtering det kombinerer fysisk kontrol, touch kommandoer og ordrer vokaler med nærhed sensor og meget god opløsning, der giver adgang til Endelig i tilslutningsmuligheder, der er ikke nogen lille bedrift.

Seat Ibiza: mere rummelig indvendig

Selv om størrelsen af ​​kroppen varierer lidt Seat Ibiza, dets indre er nu bredere, idet rummet er optimeret med bemærkelsesværdige resultater, samt indarbejde store mængde opbevaringsrum. den forbedring Det ses især i forreste bredde (Tjen 5 centimeter) og afstand til benene på de bageste passagerer (Yderligere 6 cm). Blandt de foranstaltninger, der træffes for at opnå større lettelse giver det indtryk, at det har brugt fortynder til pels indersiden af ​​dørene, som til gengæld, gør lyden når den er lukket, er ikke så konsistente paneler.

Seat Ibiza: InteriorAlligevel Ny Seat Ibiza ikke gør tvivl om, opfattede kvalitet Det refererer, for indstillinger, materialer, præcis styring af alle kontroller. Som anstødeligt punkt, fraværet af håndtag loft, og bag, kan betinge kabine adgang til ældre personer, selvom loftshøjden og døråbningen er brede.

SPACESeat Ibiza 1.0 TSI / 115
forreste bredde139 cm
bageste bredde132 cm
forreste højde93-99 cm
bagerste højde94 cm
benplads72 cm
bagagerum330 liter

Førerpladsen er næsten et køretøj af den næste højere segment, kompakt, og bare mangle lumbal justering. Der er masser af plads til knæene, mens sædet, fast og fluffy god sidestøtte reguleres med præcision-støtten er ved Wheel og rummelige dimensioner for højdejustering. Det samme gælder for ratstammen, indstillelig højde og dybde. Til gengæld er godt udsyn alle vinkler opnås en positiv effekt førerpladsen, hvor du er komfortabel hurtigt. I denne version Xcellence overlegen finish, de omgivende lys til at vælge fra rød eller hvid tone fra den berøringsfølsomme skærm selv, giver et sofistikeret touch til helheden, som også har døre åbne systemet og nøglefri start-knappen på sin lange liste over standardudstyr.

Seat Ibiza 1,0 TSI-motor og adfærd

Det indtryk, at vi er i en godt lavet bil fortsætter, når du begynder at gå. den mekanisk berøring 3-cylindret 1.0 TSI benzin og her allerede i ny version 115 hk, kobling, bremse, styretøj, ændre ... alt er perfekt kalibreret og resulterer i en høj fornøjelse at bruge. Måske retning, også bistået i normale og øko former for kørsel, er det eneste, der ikke overbevise 100%, men nok til at sætte det i Sport-mode til at give en større følelse af selvsikkerhed.

Seat Ibiza 2017Den tre-cylindrede motor har en vibration og en anden firecylindret lyd samt en særlig træghed ved start, reducere eller kravle op, men det er behageligt og meget umiddelbar, konsekvent og titrerbar respons. For 3 cylinder er det meget raffineret, Det er også meget godt isoleret akustisk -Også vej støj og vind. Som for ydeevne, det høje antal af drejningsmoment til rådighed mellem 1.500 og 4.500 omdr./min gør push er bemærkelsesværdigt og meget umiddelbare, som vi ønskede. Det er meget adræt mod temposkift, og idet det er let, reagerer godt uanset kørestil. Ligesom de fleste turboladede tre-cylindrede motorer, er det forbundet med en ændring udviklinger temmelig lange, med en sjette hastighed på næsten 50 km / t pr 1000 rpm, som stadig er brugbart ikke kun for llanear. Dets funktion er hurtig, jævn og præcis, selvom det ikke er nødvendigt at være særligt fremragende forandring på grund af den generøse moment til rådighed.

FORESTILLINGERSeat Ibiza 1.0 TSI / 115
Acel. 0-100 km / t9,30 s
Acel. 0-1000 meter30,85 s
Overhaling 80-120 km / t8,0 s
Loudness 100 km / t69,2 dB
Loudness 120 km / t71,0 dB
Bremsning fra 140 km / t66.1 m
Vægt skala1.135 kg

Hvad er dit rigtige forbrug?

Som prikken over deres gode kvaliteter, denne Seat Ibiza 1.0 TSI (dette link vil finde alle de fane) tilbringer lidt. Ikke når niveauet for en kunst diesel, men det gyldigt alternativ og unødvendigt at sige giver højere doser af tilfredshed. den Eco-tilstand yderligere letter arbejdet for at opnå lavt forbrug, det gør gas respons er mindre, lidt sænker motorens ydeevne af den endelige -at rejse af speederen der er en switch, der giver os magt, hvis vi har brug for puntualmente- og det reducerer strøm aircondition. Selv i denne tilstand den lille tricilíndrico bevæger sig med lethed Seat Ibiza. Stop / Start, i mellemtiden, viser Correctísimo og nogle gange, når systemet beregner, at vi vil stoppe helt, for motoren under 8 km / t.

FORBRUGSeat Ibiza 1.0 TSI / 115
Forbrug byen6.2 l / 100 km
Forbrug Highway5,2 l / 100 km
gennemsnitligt forbrug5,6 l / 100 km

en anden Flere højdepunkter i Seat Ibiza er dens afbalancerede adfærd. Uden at ty til en fast affjedring får meget god stabilitet og frem for alt en stor smidighed i sving. lys og præcis, beskyttes af flere delsystemer og funktioner ESP, der tager dig på skinner selektivt grundlag, subtil og kontinuerlig bremsning hjul føles. Step, hvilket reducerer krop roll og en høj følelse af sikkerhed og tillid er opnået. Ved at accelerere nådesløst i snævre hjørner er meget mærkbar elektronisk begrænset slip funktion, du kan lykkes at få runde ryggen meget progressiv og kontrolleret måde. Det gør den meget let, og du behøver ikke engang at bekymre sig om dosering speederen, men giver dig mulighed for at være involveret i at køre og samtidig opretholde en høj grad af sikkerhed. Effekten er interessant, utvivlsomt sport, og forbedrer effektiviteten af ​​at udnytte en bageste ramme, som også reagerer, når man holder op med at accelerere i fuld støtte. Frakobling af traction control -den stabilitet maj-ikke ydeevne begrænsede elektronik og adfærd er mere naturligt, ikke bedre. Seat Ibiza igen som en sikker satsning.

Nedsatte priser (april 2017)Seat Ibiza 1.0 TSI / 115 (mellem 17,550 og 19,030 euro)

Du kan også være interesseret i:

Så går den nye Seat Ibiza 1.5 TSI ACT

Den nye Seat Ibiza 2017 video

Alle hemmelighederne af nye Ibiza og fremtiden for Seat