Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4×4 mere for mindre

Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4

Jeg vil gå videre, fordi det er vigtigt, at du er klar fra starten: Hvis du er på udkig efter en Jeg suv rumme op til syv beboere, komfortabel, alsidig, meget udstyret selv fra mellemniveau og kraftfulde for ikke mange penge, Du bliver nødt til at sætte, eller ja, denne Sorento i dine puljer. Opfylder alle, og selv bringer noget mere.

Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4

Da Grand Santa Fe, Sorento alle har både syv-sæders denne bestemmelse som Diesel 200 hk -ingen på anden fungerer godt. Bestemmelsen, selv om det ikke stikker, er altid løs: Det er op til den Discovery Sport 2.2 SD4. Santa Fe har lignende ydeevne og deres rivaler, BMW X5 25d kun er klart hurtigere. også dette 218 hk X5 er den eneste, der kan forbedre forbruget af Sorento 4WD, en bil, der forholdsmæssigt mere økonomisk vej i byen. Denne koreanske Diesel kan kombineres med manuel eller automatisk transmission, hvilket er hvad vi testet. Ikke det bedste af denne type, fordi momentomformer til motoren forbinder det har en tendens til at glide mere end nødvendigt i situationer som en side revet af eller en tur, når at reducere en march. Ikke hurtigt, fordi hans besættelse er at være behagelige. Selv hvad synes, en masse, når det anvendes i manuel tilstand.

Hvis du ikke kommer til at flytte ud af asfalten kan kompensere dig vælge forhjulstræk før alle. Dette er fordi selvom sidstnævnte fungerer godt med frivillighed og tilføjelsen af ​​et blokerende kraftfordeling når jorden er meget glat, er det klart, at den Sorento er ikke en bil klar til at forlade bag veje eller veje i god tilstand, som kunne køre en bil trækkende en enkelt aksel. hjælper ikke eller stier suspensioner eller de vinkler på din krop, fordi dens lange akselafstand kan gøre det røre jorden let, især når kørehøjde er ikke stor, når den voluminøse side karme er betinget som kan monteres som tilbehør. Heller trods sit udseende af off-road, hjælp, som ikke har ordentlige hjul, fordi, selv om de har en høj profil, de synes allergisk over for det, end asfalt. Hvis du ønsker at gøre det bedste for dette område Sorento, den første ting du skal gøre, er at ændre mindst én M + S dæk. Men hvis du ønsker at gøre det gå bedre end at gå på vejen, også. I dette tilfælde søger andre i stand til at give mere greb og bedre kvalitet, med hurtigere kode. Hvad det er vanskeligere at overvinde for sidstnævnte formål er dækkene, fordi i listen af ​​muligheder for denne Kia omfatter ikke 18". Universal er 17. "

Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4

god opførsel

Men denne SUV har ingredienser i chassiset, der gør for god opførsel, godt, suspensionen indeholder fine kropsbevægelser med sin styrke og retning er nødvendig. Hvis det første har et andet punkt i det forudgående Sorento, selv med forskellige dæmpere, der giver mere fasthed; inkorporerer den anden elektromotor assistance lynlås i stedet for på den samme akse. Du kan vælge, hvor meget hjælp, vi ønsker med en knap ved siden af ​​ændringen, og mellem Sport, Normal og Eco definitioner. I sidstnævnte tilfælde den mindre direkte styretøj føler, også speederen synes at miste forbindelsen til motoren og klimaanlægget køler lidt. Kort sagt, kan du spare brændstof, men filtrerer følelser for meget: Jeg tager en af ​​de to andre positioner.

Af de tre niveauer, som denne Kia solgte den højeste og den mellemliggende kombineret med firehjulstræk; mens den forhjulstrækket er forbundet med det grundlæggende koncept og drev. Dette er en af ​​grundene til at vælge type trækkraft -2500 euro plus 4WD hvorfor 2WD- Drev skridt kan være den mest anbefalede udstyr. Også fordi det giver spare 3.500 euro på Emotion, toppen af ​​rækken. Det er det beløb, hvor mærket sats læder, smart nøgle, magt sæde til passageren og også ventilation fire side sæder i den første og anden række. Hvis du ikke ønsker eller har brug for noget af det, et drev er et godt valg. Men hvis du vælger det giver afkald montere ekstraudstyr, der ikke er metallak. Kørsel hjælpemidler som meddelelse om ufrivillig lane afgang, køretøjet detektor i den blinde vinkel, de adaptive forlygter eller motoriseret port er reserveret til Emotion og indgår i en pakke kaldet Luxury muligheder. Det går for 3.000 euro. Et drev, dog allerede bakkamera, Xenon forlygter, den mest farverige instrumentering datafremskrivning eller panorama-tag.

Test: Kia Sorento 2.2 CRDi 4x4

alsidig

Hvad der ikke ændrer sig med det niveau af udstyr er alsidighed, altid høj. Uanset Sorento er centret sæde bevæges i længderetningen, deres ryglæn har forskellige regler hældning, ingen transmission tunnel og kommer jord forstyrret, ryglæn sænkes i forhold 40/20/40 og stammen, når de to bagsæder er skjult under gulvet flugter med kanten belastning er enorm: 590 liter. Hvis ekstraheret to hulrum danner den tredje række, er situationen forskellig, men stadig bliver værdsat, at der er et sted under jorden for at placere ocultaequipajes eller små genstande. , Boot kapacitet er således 132 liter normalt volumen i sin klasse.

I den tredje række selv en voksen kan sidde komfortabelt ved den tilgængelige plads, men har til at klare med ryggen stadig lav i forhold til den knæ-afføringen er 23 cm fra gulvet og nogle vanskeligheder at få adgang til det. Du kan kun komme på højre bagdør og foldningen af ​​ryggen, plus forskydningen af ​​siddepladser fremad, efterlader et stort hul. Beliggende i disse steder, og der er detaljer, der valorize denne stilling, som luftudtag med uafhængig regulering af dem en loftslampe selv, rum til at placere små objekter ...

Alt til en god pris, da selv med det højeste niveau af udstyr, firehjulstræk og automatgear til, det er under sine rivaler. Det samme gælder for den version placeret lige ved den modsatte ende af Sorento rækkevidde, med basisudstyr af standardudstyr svarende til Concept, forhjulstræk og manuel gearkasse, placeret under 30.000 euro, omkostninger på lignende måde SUV som Mitsubishi Outlander og Ssangyong Rexton W, også med syv sæder, men mindre potent.