Honda Civic 1.5 VTEC Turbo: superprueba med alle målinger

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo 182 hk, grundig testHonda Civic 1.5 VTEC Turbo 182 hk, grundig testHonda Civic 1.5 VTEC Turbo 182 hk, grundig testHonda Civic 1.5 VTEC Turbo 182 hk, grundig test

Den nye Honda Civic er mere bil på alle måder. For startere, Honda retskraftig en større kompakt, Det når 4.52 meter lang, hvilket gør det til et af de største modeller i den kategori vokser 15 cm foran sin forgænger og fjerner 25 cm til VW Golf, for eksempel, men også vinder 3 cm bredde og højde mister 4, tilbyder en mere ensartet billede og en skarpere silhuet.

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo: Valget billede

Dens udvendige design trækker tydeligvis opmærksomheden mere på vores test enhed, med færdiggørelse Sport er udstyret med en Plus- aerodynamisk kit med bred diffuser i den bageste kofanger og dobbelt slående central udsugning. Honda har også tænkt på dem, der foretrækker en mere diskret æstetik, hvorfor i Civic 1,5 VTEC Turbo kan ty til Prestige slut præsentere en mere konventionelle bageste, selv om denne definition altid lille hus med alle spor af den japanske model.

FORESTILLINGERHonda Civic 1.5 VTEC Turbo
Acel. 0-100 km / t7,5 s
Acel. 0-1000 meter27,7 s
Overhaling 80-120 km / t i 4.6.01 s
Loudness 100 km / t68 dB
Loudness 120 km / t71 dB
Bremsning fra 140 km / t66 m
Vægt skala1.339 kg

Interiøret også Det har ændret sig meget. Den ottende generation Honda Civic lanceret i 2006 var et banebrydende design, både uden for og inde -og havde en vis kontinuitet i den niende generation, fremhæver tilstedeværelsen af ​​en overraskende bindestreg og vovemod, med flere skærme på forskellige niveauer for instrumentering og æstetisk sidestykke blandt de modeller over 10 år.

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo: tænker på føreren

Nu sidder i tiende generation af Honda Civic vi se, at opretholder en moderne og teknologisk luft, selv om alt er pænere. Førerpladsen er meget god. Sædet er fast, men komfortable, med god sidestøtte bænk -den måske skåret til Somme- og i laveste position Det sætter os tæt på jorden. Indstillingerne lade dig føle sig godt tilpas med det samme-støtten justeres med arm-og alt er lige ved hånden. Bemærk, at der er tænkt meget til føreren. Selv i den bageste synlighed, betinget af en meget afslappede vindue, ikke generer hækspoiler.

Honda Civic 1.5 VTEC TurboIndvendige materialer overbringe kvalitet i udseende og pleje vist i indstillingerne på instrumentbrættet fremhæve dekoration typen kulfiber. Instrumentpanelet er let at læse og Central digitalt display, som huser speedometer og omdrejningstæller, kan du varierende design og kan tilpasses med forskellige informationer, herunder en graf, der viser driftstryk turbo. Multimedia systemet indbefatter en skærm 7 '', kompatibel med Android Auto og Apple carplay, der kan give adgang til internettet, falder under systemet induktionsopladning smartphone. Det ville ikke skade menuer håndterer forskellige funktioner var mere intuitiv.

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo: rum og krop

Som for passagerrummet, hvis vi sammenligner de nye målinger udført af vores tekniske center med Honda Civic ovenfor ser vi, at ingen større forskelle, hvilket betyder, at denne nye generation det forbliver blandt de største biler i sin kategori. For eksempel fremhæve bredde i den bageste, mens højden til loftet i den anden række er det mindste lys niveau, selv om placeringen af ​​sæderne Det letter indkvartering af mennesker højere, ja vil bemærke faldet i kroppen profil for at få adgang til dette område.

FORBRUGHonda Civic 1.5 VTEC Turbo
Forbrug byen7,6 l / 100 km
Forbrug Highway5,9 l / 100 km
gennemsnitligt forbrug6.6 l / 100 km

De ikke mangler nyttige detaljer, fordi kabinen finder vi nok mellemrum opbevaring, nogle helt evne til at deponere de små ting, vi bruger hver dag. Data fra vores tekniske center giver Ny Honda Civic en trunk 445 liter, som også placerer ham blandt de bedste i sin klasse, men mister noget kapacitet mod hans forgænger og bagagerum ingen meget regelmæssige former. Desuden er fortove af bagsædet ikke længere stiger, fordi det japanske mærke har besluttet at give afkald på de særlige Magic Seats, der tilbydes af den tidligere model.

Honda Civic 1.5 VTEC TurboHonda Civic 1.5 VTEC Turbo: strålende ydeevne

den 1,5 VTEC motor 182 hk Det er en anden vigtig udvikling i Honda Civic, som en del af ny familie trykladning benzinmotor. Nøglen til denne nye mekanisme er i sin meget lav turbolader inerti, som reagerer meget hurtigt, selv når nogle udstødningsgasser genereres, således at det maksimale drejningsmoment, 24,5 mkg, Det er nået ved 1.900 rpm, mens direkte indsprøjtning er i stand til at kombinere god fremdrift ved lav hastighed med en stærk temperament ved høj hastighed med støtte fra Variable Valve Timing.

Ifølge vores målinger, Resultatet i ydeevne er imponerende, som det fremgår af de registre, der er opnået ved Honda Civic, som er i stand til at passere 0 til 100 km / t i bare 7,5 sekunder, færdiggøre den første kilometer fra stilstand i 27,7 sekunder og så rivende forhånd ethvert køretøj sætte "kast". Power levering er ganske lineær og progressiv, men fra mellem omdrejningstal, med lyd forandring det giver også udstødningssystemer for Sport Plus-versionen, følelser svæve og intensitet giver ikke at overvinde 6.500 rpm og kommer ind i området skæring. Kort sagt, at en motor nyde en masse.

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo: hvad en ændring og hvilke bremser!

Nydelsen af Honda Civic 1.5 VTEC Turbo bidrager også til en højere grad deres sekstrins manuel gearkasse. For startere, Honda synes stejlt på, at den højre hånd ikke frigive ændringen, ikke fordi vi skal hoppe op ofte, men fordi håndtaget er i en perfekt position og ruterne er korte og meget præcis, indbydende konsekvent gøre sportslig kørsel. Sikkert er det vanedannende.

Honda Civic 1.5 VTEC TurboMen der er mere. Honda Civic er baseret på en ny platform -en 52% stivere af fabrikanten, og lidt og nu har en baghjulsophæng. Kørsel er også opfattede kvalitet; Det giver indtryk af, at den japanske mærke har arbejdet meget seriøst chassiset. Du vil bare finde en snoet vej til at drage fordel af deres smidighed og effektivitet i sving, fordi deres tendens til understyring er ubetydelig, og den bageste hjælper Civic føler meget balancerer på forpladsen og uden elektroniske hjælpemidler tage en uønsket af føreren scenen. Tryk og hastigheden af ​​ledelsen også tilføje, når de søger en høj, og den bejdsemiddel bremse er forbløffende, lykkedes at stoppe fra 140 km / t, med dæk 235/45 R17 Michelin Primacy 3 i samme afstand -66 meter-de ville en BMW M3 eller Porsche 911 Turbo, der er ikke noget.

Honda Civic 1.5 VTEC Turbo: korrigeret forbrug

Honda Civic Sport trim leveres som standard med en Plus variable dæmpere hårdhed, De passerer sporten ved at trykke på en knap på midterkonsollen ved siden af ​​gearstangen. den fastere Sport program anbefales, hvis vi skudt for asfalt i perfekt stand, ellers beskylder visse tab af komfort.

SPACEHonda Civic 1.5 VTEC Turbo
forreste bredde145 cm
bageste bredde139 cm
forreste højde89/95 cm
bagerste højde87 cm
benplads75 cm
bagagerum445 liter

Og efter at have givet alt, der giver dynamisk niveau, Honda Civic 1.5 VTEC Turbo runder med hans mange dyder benzinforbrug ganske indhold siden deres Rigtig gennemsnitlige udgifter har været 6.6 l / 100 km når rivaler som ydeevne-dette er tættere Civic kompakt 200 hk fra 180 hk flytte mellem 7 og 8 liter.

Endelig er den fulde Sport Plus slut og det indeholder en interessant pakke kørsel hjælpemidler i standard udstyr med Forward Collision Warning, Lane Keeping System, adaptive cruise control, vejskilte, blind plet overvågning og tværgående trafik alarm manøvrer.