Test: Kia Carens 1.7 CRDi VGT, børnesikret

: Kia Carens 1.7 CRDi VGT, børnesikret: Kia Carens 1.7 CRDi VGT, børnesikret: Kia Carens 1.7 CRDi VGT, børnesikret: Kia Carens 1.7 CRDi VGT, børnesikret

Der er biler, der, ligesom vin, tror jeg vindende krop over tid. Det skete allerede med den sidste generation Renault Megane, hvis oprindelige touch "slasket" jeg færdig opfattet som meget glat efter passage af kilometer; og jeg ske igen denne gang med den tredje generation af en komplet Kia Carens. Du klatre og overdreven styringsbistand, den lange rejse af forandringer, eller en motor med lave omdrejninger lidt til det, der nu sædvane, flytte en første besked af svaghed at dog den daglige ledelse snart bliver komfort, stigende til brug velgennemtænkt og funktionel minivan. Sandheden er, at ikke overraske mig producere.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT, børnesikrede

7 år siden, den tidligere 2. generation Kia Carens forlod mig stor smag. Og så talte om en spirende Kia, et koreansk produkt nærmer Europæiske ... Interessant, samme toner, jeg læste i dag i mange længe efter analyse af sit sortiment. Det er slut. Produkt til produkt, Kia har allerede vist sig at leve op, og hans seneste Carens, der også debuterer ny platform, Det er blot endnu et eksempel.

god fyr

Stærkt forbedret sit image og en højere andel af turisme (I dag er 2 cm kortere, har stier til 10 cm bredere og er 4 cm lavere end før), Kia Carens de tidligere rettelser mange fejl. Vi kritiserer deres korte fortove, som de er i dag meget lange, med sæder wrap perfekt; triptælleren blev ekspertundersøgelserne fra instrumentering, for i dag fra rattet selv; og indersiden var for barsk for nu excellerer med et moderne design og høj opfattet kvalitet, selv med polstrede øverste dashboard eller endda dørpaneler i kunstlæder serien.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT, børnesikrede

Det er rigtigt, at det nye Kia Carens stadig bevarer en "plet" som en koblingspedal, hvis du tager det grundigt fortsætter med at synke og med besvær retur, eller for lyssensor aktivering forsinkelse; og så er det, at ingen indvirkning på dens begavelse, uden at tilbyde i Spanien de nyeste systemer assistance, men det kan indgå i andre markeder ... og afslører de mange "mute" nøgler giver omkring lederen. Og den ting, snarere end praleri, er gæstfrihed. Svært at bruge flere defekter konstateret om bord på nye Kia Carens. Posture kørsel er god (ikke for højt at være en minivan og justerbart rat, og også i dybden) og i dag endnu mere poleret ansete familie rum og modularitet. Hjem kære hjem.

Du kan så den nye Kia Carens ikke en "10" overhovedet, men det er en bemærkelsesværdig høj i næsten alt. Tid til at sætte den på hovedet. Det afgørende bageste bredde, for eksempel, er ekstraordinære, kun overgået af Toyota Verso. Det har også tre separate sæder, så jeg kan se, at den 2. række kan rumme tre sæder, og to voksne, eller en barnestol og to voksne godt (bedsteforældre, for eksempel). Glem enhver SUV, der har børn vil vide, hvad jeg mener.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT, børnesikrede

Den nye Kia Carens er godt næsten Xsara Picasso moderne version, hvor der også er nogen mangel helt fladt gulv, bred adgang, bageste ventilationskanaler, skjult skuffe under gulvet (der er mange hule indeni), behandling "Clean Tex" i polstring af sæder til at afvise pletter, og selv klapborde til små underholde, f.eks tegning . Mine nevøer, i det mindste, de gør. Fordi, hvis en sådan er den langsgående bevægelse af de tre bagsæder (18 cm til 13 Citroën C4 Picasso, 15 Ford Grand C-Max eller 17 Renault Scenic), som du kan have bred benplads eller helt taburetten til forsiden ryglæn. Og altid, må jeg sige, med en masse af bagage.

den minimum 555 liter hovedliniekapacitet de nye Kia Carens ikke nå 635 Citroën, men de "kopieres" til Renault og klart udkonkurrerer Ford og Toyota. Henter rigtig god idé at montere reservehjul undervognen (Ja, nødsituation), så det ikke konditionere stammen og giver mulighed for en stor dobbelt blind baggrund og op en separat skuffe til rullebakke. Der skal heller ikke muligheden for klapsæder flad overflade, selv på det forreste passagersæde: Lad nå op til 2,70 meter længde til dash gate for lastning lange genstande. Alt dette er naturligvis med 5 steder vores standard mellemliggende slut Drive, til 700 € mere (Standard på den øverste Emotion slut) kan montere to pladser mere rimelige under boot gulvet. Ikke billigt (i en Grand Scénic koster 500 € og 300 Opel Zafira Tourer a), men kan komme i at være hjælpsom.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT

komfort forude

Hvis alsidigheden af ​​Kia Carens praktisk talt kun vi savner i dag for at demontere pladser op det er rigtigt, at ikke når en sådan ekspertise, selv om det fungerer godt i sin velkendte rolle. For startere, er det ikke hurtigere end før, selv med hans mest anbefalede motor (den nye 1.7 CRDi top version af 136 hk) Heller ikke i dag med sin recortadísimo vægt, 150 kg mindre end den tidligere Carens.

Sit svar under 2.000 rpm, og indtil den træder en turbo meget til stede, i dag er ikke sådan en moderne diesel. Så mens konkurrenterne er stærke ved lave omdrejninger, har Kia intet andet valg end at camouflere afkortning udviklingen ændre meget for at svaghed ikke passerer derefter motorvej regningen. Og det gør. Dens 6th næsten inddrivelser sport hjælper med at få meget overbevisende, og næsten uden at straffe den anden side forbruget; hvad betyder tale, udveksling, på en meget effektiv mekanisk. I virkeligheden, på trods af dette, kun Grand Scénic 1.6 dCi og VW Touran 2.0 TDi De overgå ham ... og det omfatter også Kia Stop / Start kun på sit højeste slut Emotion ... ikke her. Lad os sige, da folk luftfartsselskab, der er mekanisk opfylder hvad du forventer.

Kia Carens 1.7 CRDi VGT

Såvel som dynamisk. Jeg nævnte, at, Start det nye KIA Carens flytter en soft touch, især én retning "Flex Steer", der selv tilbyder 3 niveauer af bistand, tager dig til at glemme overdrevet Komfort og normale tilstande. I sport du føler dig mere direkte, men altid for isolerede informativt. Det er noget, der dog kommer du til at acceptere tidens gang som man vænner sig og graden af ​​nødvendige rotation. Blødhed er altid til stede også i suspensioner.

Teknisk set har den nye Kia Carens mistet den mest avancerede Multi-link bagaksel ved en enkelt torsionsstivhed akse, men hverken fuld belastning arbejder i dag føler værre. Utvivlsomt, er balancen den dominerende tone. De Carens filtre og administrerer godt hul i vejen, let også rive med indlysende kropsbevægelser, men ikke overdrevet. Frena garantier, på trods af stigende her om dæk Nexen 205/55 R16 hvor de ikke er en marvel i greb, og har en stor lineær stabilitet som rodador lang afstand. Du kan, igen, det er ikke en "10": der er mere adræt (især, Grand C-Max), Mere komfortabel (der er en Grand C-Picasso) Og selv også der, der bedst kombinerer begge verdener (Grand Scénic, for eksempel). Men hvis alt der opsummerer allerede en billigere mindstepris 3.500 € end nogen af ​​sine konkurrenter, så vil det være meget vanskeligt at finde en mere komplet. Det er multiplikatoreffekten af ​​de nye Kia Carens.