VW Golf 1.6 TDI 115 hk, teste Golf Diesel mindre magtfulde

Vi testede VW Golf 1,6 TDI 115 hkVi testede VW Golf 1,6 TDI 115 hkVi testede VW Golf 1,6 TDI 115 hkVi testede VW Golf 1,6 TDI 115 hk

Fremkomsten af ​​en helt ny eller renoveret Volkswagen Golf er altid en begivenhed forventes af henvisningen karakter. I dette tilfælde, også; selv om dette Version 1.6 TDI Han har mistet nogle jorden dynamisk.

den Volkswagen Golf opdatering Det afspejles på forskellige punkter: fremkomsten af ​​en ny TSI motor, en ejendommelig 1.5; de gigantiske skridt mod autonom kørsel i en kompakt bil, med DSG, der komme i syltetøj kombinationen af ​​intelligent hastighedskontrol (ACC) system, og at korrigerer afvigelser fra jernbane-; eller større touchscreen, 12,3"Klar til at genkende gestus af brugere, hvilket gør det unødvendigt at røre i nogle tilfælde.

SPACEVolkswagen Golf 1.6 TDI 115 Advance 5p
forreste bredde142 cm
bageste bredde135 cm
forreste højde91/98 cm
bagerste højde96 cm
benplads75 cm
bagagerum305 liter

Men nogle af disse udviklinger, der markerer, at Golf 2017 De er også til stede i den basale versioner af området. Det er, hvad der sker i Golf 1.6 TDI 115 hk med efterbehandling Advance -For ned, udgave; ovenfor, Sport- hvor der ud over de nye kofangere, svømmefødder eller lysdioder, har allerede den nødbremsesystem med fodgænger anerkendelse, f.eks. med det varsel køretøjer i den blinde vinkel, den af vognbaneskift og kontrol ACC adaptive og intelligente krydstogt, mere multifunktions kamera og indberetning i bakgear, sæt en valgfri pakke, omkostninger 1.130 euro.

i forlygter VW Golf 2017, nu står for LED-belysning, erstatte xenon forlygter. Fordelen pålægger ikke kun af kvaliteten af ​​lys, også hurtigere end gasudladningslampe reaktion. Denne indstilling lysdioder (1.260 euro) til beam assistent Binder: Vælg mellem kort eller lang afhængig af betingelserne for vej eller trafik.

VW Golf 1.6 TDI 115 CV InteriorVolkswagen Golf 1.6 TDI 115 hk: inside

adgang Inde i Golf Det er kendt, hvordan man gør et hjem, hvor alt er, hvor du forventer, og alt fungerer med den stramning, som det forventes at gøre det. Må ikke sende din nøjsomhed varme eller overflod af andre biler, men ingen kan benægte den opfattede kvalitet. Selv med den teknologiske hånd. Så med den skærm 8" Sammensætning Medier multimedie-system, som alle har som standard Golf. Det betyder ikke nå mulighederne for en større skærm 12,3"Men nu støtter telefon kontrol, lydkilder, tjenere kørsel giver yderligere information til turen computer information mv Også det anerkender dog uden den pro-aktivitet af de største i for eksempel sejlads mellem radiostationer omtrentlige hånd, udvide størrelsen eller oplysninger fra nogle af menuerne.

På den anden side, Advance niveau tager ikke hensyn til den farverige TFT skærm arvet VW Passat instrumentering, der understøtter en sådan absolutte konfiguration: anvender den velkendte analoge display. Dine oplysninger er afsluttet med den rigelige dataliste tilbydes af computeren selv, nysgerrigt, blandt dem er den øjeblikkelige hastighed, der har den Golf 1,0 TSI med.

FORESTILLINGERVolkswagen Golf 1.6 TDI 115 Advance 5p
Acel. 0-1000 meter31,7 s
Overhaling 80-120 km / t i 4.8,5 s
Frenada 120-0 km / t55 m
Loudness 100 km / t66.1 dBA
Loudness 120 km / t69.3 dB
Vægt skala1.320 kg

Volkswagen Golf 1.6 TDI 115 CV motorydelse

med den 1.6 TDI, allerede 115 hk, starte rækkevidde diesel den VW Golf. En motor fortsætter som sædvanlig: mere end korrekt i deres præstationer. Accelerationer og -bedste forbrug relation i forhold til forgængeren i en følsom (i 0 til 1000 m, arkiveres 0,7 sekunder); andre værre, næsten umærkelige (0,1 l / 100 km) - er gennemsnitlige kompakt strøm / omtrentlig pris, men intet overraskende. For eksempel, en Opel Astra 1,6 CDTI kører meget mere og bruge mindre; og så meget om Hyundai i30, også på 136 hk med 1,6 CRDI. Selv BlueHDI Peugeot 308 1.6 120 hk er lysere i at accelerationer og forbrug balance den golf på grundlag af vores målinger.

Så mens inddrivelser er utilfredsstillende. Forklaringen enkel: ansigt udbredte og manuelle gearkasser seks-marcher havde denne motor versioner Golf BlueMotion eller tager Audi A3 med 110 hk-version, Her er en fem-trins er indarbejdet med også en udvikling for at lang eftersmag femtedel. Forårsager en kløft mellem de mellemliggende tandhjul, anden og tredje, som kræver, at vi strække meget man at ikke bo "hang", når du flytter til den anden. Derudover, det er hvad der sker, hvis vi netop det øjeblik indikator anbefalede ændring, hvilket tyder på op til tredje, når anden nå 2000 rpm: den resulterende effekt er, at vi var nede med motoren kørende 1.200 omgange , det punkt, hvor virkelig god begynder denne motor område, som er på omkring 1600 rpm.

FORBRUGVolkswagen Golf 1.6 TDI 115 Advance 5p
Forbrug byen6,1 l / 100 km
Forbrug Highway5.4 l / 100 km
gennemsnitligt forbrug5,7 l / 100 km

den sport suspension er standard på det næste niveau, sport, men i Advance, -den førende standard Pilotforsøg dæmpning DCC, Det er ikke til rådighed som her-mulighed som opfattes groft og mindre givet for at redde uregelmæssigheder beboere end normalt. Det føles næsten som om det var den for BlueMotion, den low-power versioner som de ikke længere inden for rækkevidde, og de havde en hårdere og kortere fjedre, blandt andre ting. Til gengæld for komfort, og det er ikke en mindre detalje, hvad vi fandt i dette Golf TDI Det er superlativ poise og køreegenskaber bog, som er adel deres reaktioner. Selv bremser godt, røre, balance ...