Mercedes 200D 136 7G-DCT, det mest polerede

En Mercedes 136 200d 7G-DCT, er præmien kompakte opdateretEn Mercedes 136 200d 7G-DCT, er præmien kompakte opdateretEn Mercedes 136 200d 7G-DCT, er præmien kompakte opdateretEn Mercedes 136 200d 7G-DCT, er præmien kompakte opdateret

Før i 2018 bryde ud af fjerde generation Mercedes klasse A -Først med to små MPV'er og nu med dette attraktive compacto-, stjernen mærke opdaterer den tredje med små æstetiske detaljer, interessante og innovative ændringer mekanisk udstyr. Hertil kommer, at forenkle så meget som muligt at identificere de forskellige versioner, vi finder nye navne med bogstavet "d" lille for Diesel i stedet for akronym CDI. Alt sammen for at kæmpe kobber med nye rivaler som Mini Clubman, eller generalister Opel Astra og Renault Megane, samt dens direkte rivaler som Audi A3 Sportback, BMW 1-serie og Volvo V40.

Med meget subtile ændringer eksternt vi kan skelne hans forgænger med en ny diamant grill effekt, cirka undslipper integreret i kofangeren i stedet for de to udgange på hver side, nye hjul designs, piloter, forlygter fuld-LED serie og en paragolpes De søger at give et mere ungdommeligt og sporty image. Noget, der opnås ved langt i vores test enhed, der er udstyret med sport "AMG Line" at til 2.289 euro giver nederdele, bag og side specifikke hjul 18 " dæk 225 / 40R18, diske Forbremse ventileret og perforeret, suspension fastere højde sænket og sport management blandt andre ting. Inde, foruden andre mindre kosmetiske detaljer, tilføjer sportssæder med røde syninger, facia støbning kulfiber virkning, forreste armlæn, sport pedaler, specifik instrumentering, blandet polstring microfiber kunstlæder og loft foret med sort.

Bedste finish til Mercedes klasse A

Det er underligt, at efter at have gennemgået de oplysninger, som mærket med de særlige kendetegn ved sin reviderede model er en særlig omtale af kvaliteten af ​​realisering ikke gjort. I tidlige tests, både Mercedes A Mercedes CLA som ikke overse disse i forekomsten af ​​materialer og justeringer ikke tilbyde den forstand, at for eksempel oplevet en Mercedes klasse C. I dag får vi at Mercedes klasse A og ikke længere har denne opfattelse, med perfekte indstillinger og mere avancerede materialer.

Kørsel stilling udgør en god ergonomi takket være sine mange regler, og hurtigt vi er fuldt identificeret. deres nye sæder, også med integrerede nakkestøtter er mere komfortabel takket være en Extensible bænk i 6 cm, mens de nyder en tilstrækkelig stærk fluffy.

Med sådan en høj talje linje og en C søjle som lyver, synlighed inde fra Mercedes Class A Det er ikke bemærkelsesværdig, men den største af disse former vejafgift er betalt i adgangen til bagsæderne; Det er let at gnide hovedet, hvis vi krøb ikke nok. Det er heller ikke generøs plads til at rumme et barn i barnesædet. Ikke desto mindre er både bredde som ben afstand af data sted det i midten kategori. Ikke så med stammen, at ikke når 300 liter -en Seat Ibiza overgår 60 liter, mens mandehullet har uregelmæssige former. I det mindste har det en dør den kommunikerer med håndbagage efter at sænke armlænet og kan føre lange genstande som ski.

Mercedes 200 d, med 136 hk at de synes 150

Dieselmotorer til rådighed mellem forsyning starter med 180 d af 109 hk (1,5 Renault oprindelse) og fortsætter med en blok af 2143 cm3 200 d af 136 hk og 220 d, passerer fra 170 til 177 hk. 200 d kan vælges med manuelle 6 hastigheder (2483 euro mindre end værdien af ​​denne enhed) eller Automatisk dobbelt-kobling drevne tandhjul 7 7G-DCT og for- eller alle 4MATIC trækkraft (ved 7585, en betydelig stigning, idet den også øger skatteklasse VRT) gennem en multiplade koblingssystem.

Du skal blot træde på bremsen og tryk på knappen til højre for rattet for kobber motorens levetid. resultat støjendeI Tomgang som undervejs, også aerodynamisk, med Mere end 70 dBA fra 120 km / t, men bare starter ud for at tjekke sin glathed. Det er en propel yderst behagelig, elastisk og med sådan en progressiv reaktion, der fører til fare mærkning de fremragende dokumentation, der enten acceleration eller nyttiggørelse. Så det står niveau, og endda over, de fleste rivaler med 150 hk erklæret. Ikke overraskende, de modeller, der er passeret gennem hænderne på vores tekniske center, den eneste, der slår ham i 0-100 km / t er den Seat Leon 2,0 TDI-150, hvilket sænker sit præg på tre tiendedele.

den automatgear dobbelt-kobling også pilotforsøg Det bidrager til glathed af denne motor, med overgange mellem gear, der giver komfort og hastighed, selv om forbindelsen mellem gashåndtaget og føler trykket ikke er så umiddelbar, som vi kunne ønske. Det svarer til overskridelser i momentomformer ændringer følelse. En ny funktion debuterer sejlads, tomgang drager fuld fordel af inerti.

Det har været meget snak om ankomsten af ​​den forhjulstræk Mercedes både klasse A og derivater deraf, men du er nødt til at tage hatten af ​​for dem. Vores hovedperson, med denne konfiguration har en fremragende trækkraft, også hjulpet af progressivitet af sin motor, men frem for alt står for Guidet perfekt frontend. med en solid og nøjagtig slidbane, sikker kørsel fejl, der lader dig tegne kurver ét hjul bevægelse. Hvad der ikke overbevise os begge er kombinationen af sport dæmpning med 18 "hjul, forbliver meget komfort. Det føles fast, meget fast, men Ulempen er den tørhed med som reagerer til bump. Mens vagterne dase kræfter passerer næsten stoppet unødigt, hvis du ikke ønsker at straffe vores ryg. tilbud to fleksible dæmpning, men det er bedst at ty til pilotforsøg; yderligere 998 euro med AMG line pakke. Ikke overraskende med det opnås et fremragende kompromis mellem komfort og effektivitet, med positioners justerbar komfort sport tryk på en knap.

for billede Det er en af de bedste komprimere med en perfekt forende guide, og i dette 200 d en motor, der giver gode resultater og rimelige forbrug. Ærgerligt sin høje pris, er det en af ​​de mest eftertragtede muligheder i sin klasse med dynamik og kvalitet af realisering.

Du kan også være interesseret

Den Mercedes A Class 2018 med 7 varianter

Klasse Mercedes 2016